„Intel“ tiki „Haswell“ procesorių, kaip PC rinkos prikėlėjų aureole

Paskutiniu metu vis daugiau ir daugiau daroma iš kompiuterių gamintojų pusės, siekiant pakeisti PC rinką. Stagnacijos padarinius pradeda jausti net toks gigantas, kaip "Intel", kuris nutarė prie vieno stalo sukviesti kompiuterius surenkančias firmas diskusijai apie sekančios kartos "Haswell" procesorius, kurie galėtų pakeisti nusistovėjusią tėkmę.

Dažniausiai su procesoriais siejamos AMD ir "Intel" tik dabar pradeda suprasti, kas vyksta iš tikrųjų. Nors AMD paskutinį metų ketvirtį įrodė galinti dirbti pelningai, priešininkų stovykla taip pat neskaičiuoja pačius geriausius laikus. Lyginant su praėjusiais metais, "Intel" pajamos padidėjo tik 3-5 % ir tai toli ražu nėra gamintoją tenkinantis rezultatas.

Nors kol kas dar neaišku, kaip stipriai ARM kartu su "Windows 8" paveiks x86 architektūros žaidėjus, pastarieji jau dabar pradeda taikytis prie kintančių rinkos sąlygų, kurios iki dabar buvo labai tiesmukiškos ir nuspėjamos. "Intel" visas viltis deda į naujos architektūros "Haswell" procesorius, kurie pasižymės integruotu pietiniu tiltu ir galbūt ramybės režime sugebės naudoti ne didesnį elektros kiekį, nei ARM sistemos procesoriai.

"Haswell" tikslas bus pašalinti ribas, skiriančias dabartinį tradicinį kompiuterį nuo kito tipo įrenginių, kurie bando "įsisiurbti" į PC segmentą. "Intel" viltingai tiki, jog tai prikels PC rinką ir sustabdys ARM skverbimąsi į šią sferą, kuri dar prieš daugelį metų buvo paskirta x86 architektūrai. Pasak Digitimes, tolimesnių planų aptarimui "Intel" prie vieno stalo pasisodino iškart šešis stambius OEM gamintojus. Iš jų pavadinimais minimi tik HP, "Lenovo", "Dell" bei "Acer".

"Langą į geresnę ateitį" turintys "iškirsti" naujos kartos "Haswell" procesoriai numatomi kitų metų balandžio mėnesiui.

1 Komentaras

  1. newdiamond parašė:

    konkurencija gerai…..

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.