„Valve“ įkūrėjas Gabe Newell: “ Windows 8 – katastrofa, statau už Linux“

Gabe Newell – vienas iš susimąsčiusios žiuri personų – visiškai nėra sužavėtas naująja “Microsoft” operacine sistema ar bent tuo keliu, kuriuo “Windows 8” gali nukreipti PC žaidimų industriją.

Tinklalapio “VentureBeat” pakalbintas Gabe Newell mano, kad “Windows 8” su savo dievobaiminga UI gali aukštyn kojomis apversti kompiuterių pramonę, padarydama ją priešiška itin galingiems stacionariems kompiuteriams ar bent toms sistemoms, kurios yra pardavinėjamos didžiųjų OEM gamintojų. Toks posūkis galėtų itin skaudžiai paveikti žaidimų kūrėjus ir tiekėjus, pavyzdžiui “Valve”, kuri  giliomis šaknimis įaugusi į PC rinką.

“Mano manymu “Windows 8” yra specifinė katastrofa visam PC pasauliui. Manyčiau, jog mes būsime priversti prarasti keletą pasaulinio masto originalios įrangos gamintojų. Jei tai pasitvirtins, mes turėsime puikią progą ieškoti alternatyvų, apsidraudžiant nuo kitų tokių atvejų.

Kaip alternatyvas Newell mato kitas operacines platformas, kuriose “Valve” jau dabar siekia “užauginti Steam’ą”. Kompanija turi "Steam" prieigą “Apple OS X” platformoje, o visai neseniai paskelbė ir apie “Steam” įgyvendinimą “Linux Ubuntu” operacinėje terpėje. Tiesa pasakius, būtent čia “Valve” ir mato ateities PC žaidimus.

PC žaidimų perkėlimas į “Linux” nėra Heraklio žygdarbis, tam tiesiog reikės iniciatyvos iš keletos didelių kompanijų. Viena iš jų būtent “Valve”. Įdirbio prireiks ir iš kompanijų prižiūrinčių “Linux” platinimą, kompiuterių komponentų gamintojų, norint sukurti tinkamai funkcionuojančias tvarkykles bei, žinoma, pačių žaidimų kūrėjų, kurie galėtų prisidėti kiek vėliau, pamatę viso šito potencialą. Perėjimas prie “Linux” nepakeičia surinktos mašinos, pakeičiama tik aparatinė įranga.

“Mes ir toliau dirbsime su “Linux” platinančiais vyrukais, dirbsime su “Steam”, dirbsime su žaidimų kūrėjais. Sieksime viską padaryti kuo paprasčiau tiems, kurie mumis susidomės – kelsime jų žaidimus į “Steam”ir priversime juos suktis su “Linux”. Tai apsidraudimo strategija”, – kalbėjo Gabe Newell.

3 Komentarai

  1. gemelo parašė:

    senai ta reikejo padarti

  2. Fostil parašė:

    Linux niekada netaps tokie populiarus ir tuo labiau gameriu os, kad ir kokia windoze ms isleis. Geimeriai pasiliks prie 7 ir fsio, ner cia ko problemu ieskot.

  3. Augustazz parašė:

    matosi, valve jau nori leisti zaidimus ant steam. is tikruju tai tiesa, bet viskas yra labai paveluota :///

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.