Intel žada tiek USB 3.0, tiek ir Thunderbolt palaikymą

Lustų gamybos gigantas Intel IDF konferencijoje Pekine patvirtino, kad 2012 metais pasirodysianti Ivy Bridge platforma su naujaisiais procesoriais palaikys ne tik ypač sparčią USB 3.0, tačiau ir Thunderbolt sąsają.

Kaip žinia, šiuo metu pagrindinių plokščių gamintojai savo produktuose turi naudoti specialiai sukurtus kontrolerius, kurie leidžia jose panaudoti USB 3.0 sąsają. Tuo tarpu tiek Intel Ivy Bridge, tiek ir AMD Fusion bei AMD Bulldozer procesoriams pritaikytos naujos platformos turės jau „įgimtą“ USB 3.0 sąsajos palaikymą ir papildomų kontrolerių nebereikės.

Tiesa, Intel atsargiai kalbėjo lygindami USB 3.0 ir Thunderbolt technologijas ir nesakė, jog periferijos gamintojams reikėtų lygiuotis į abi technologijas. Pastaroji sąsaja, kaip žinia, šiuo metu naudojama naujuose Apple MacBook Pro nešiojamuosiuose kompiuteriuose.

7 Komentarai

  1. daimonass parašė:

    Thunderbolt – kas tai ?

  2. Vytautas parašė:

    Thunderbolt – naujasis firewire.

  3. Fostil parašė:

    Kaka ta TB jungtis. Niekam nereik tokiu nesamoniu, usb3 viskam per akis.

  4. Pasisiauses parašė:

    Kaip tik labai geras dalykas – kai reikia, naudoji kaip video-out, o kai reikia – duomenis. O jeigu nori, galima vienu metu abudu dalykus daryt…
    O dėl to \"niekam nereikia\", tai su video dirbantys žmonės labai paprieštarautų. Vis dėl to realiu laiku redaguoti HD kokybės video failą iš išorinio RAID, yra švelniai tariant neblogas dalykas…

  5. pushaz parašė:

    Pasisiauses
    +1

    Ne visiem matomai suprast galimybes ir nauda.Kitiems kaip matome ir 486 per akis butu

  6. linaaslt parašė:

    Mano nuomone TB tai yra labai gera naujove, reik tiketis kad ji prigis 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.