Internet Explorer 9 palaikys GPU akceleraciją

Kaip žinia, spartos prasme Internet Explorer kol kas atsilieka nuo savo konkurentų FireFox ir Chrome, kurie vis leidžia pataisytas naršyklių versijas, kurios tampa vis spartesnėmis ir saugesnėmis. Visgi, IE komanda turi slaptą ginklą, kurį visai neseniai pristatė.

Naujoji programinės įrangos giganto naršyklės versija Internet Explorer 9 veiks greičiau dėl to, jog dalį dizaino ir teksto atvaizdavimo darbo perduos asmeninio kompiuterio grafiniam procesoriui. Šia idėja žada pasinaudoti ir Mozilla bendruomenė, kuri plėtoja FireFox, bei norvegai plėtojantys Opera, bet konkrečių planų dar neatskleidė. Microsoft teigia, kad rezultatais kol kas yra labai patenkinti ir pradinė IE9 versija rodo akivaizdžią pažangą atlikime.

Internet Explorer 9 atsisakys ankstesnėse versijose naudoto Windows GDI (Graphics Device Interface) variklio vaizdo atvaizdavimui ir vietoje to, panaudos Direct2D ir DirectWrite API atkurti dviejų dimensijų vaizdą ir tekstą. Tai reiškia, jog GPU akceleracijos pagalba galima greičiau atvaizduoti grafiškai apkrautą puslapį nenaudojant daug centrinio procesoriaus pajėgumų.

Kompanija taip pat tikisi geriau palaikyti visus esamus Web standartus ir pagerinti naršyklės valdymo sąsaja. Tiesa, apie naršyklės pasirodymą kalbėti vis dar ankstoka, nes prie jos aktyviai dirbama dar tik beveik mėnesį.

11 Komentarai

  1. SoTOP parašė:

    Tegu greiciau tik IE9 isleidzia nes IE8 tai tragiskas.

  2. r00lz parašė:

    Manau anksčiau nei iki kitų metų rudenio nepasirodys.

  3. ToBeX parašė:

    as manau, kad rugpjucio 17d pasirodys…. Na bet tikiuosi firefox versija anksciau 🙂

  4. Runonce parašė:

    SoTOP na ir kas gi ten taip jau tragiska tame ie8?Naudoju nuo beta versijos,ir nematau nieko tragisko.Man tai tragiska Crome sasaja…tragiska kai su FF atidarau kruva tabu,ir ji tada ryja nesveikai resursus,bei luzta nei sio ar to,o dar tragiskiau kartais atvaizduoja kai kuriuos tinklapius…kuriu kurejai net nei negalvojo kad jie taip turetu ziuretis:D Na suprantu kad galbut ie8 letesnis….kai naudojamas tragiskai letu internetu..

  5. SoTOP parašė:

    Bugu pilna. Zudo jie. Perejau tik del saugumo(Na dar aplankytu puslapiu paieska geresne). Viskas kitkas IE7 geriau.

    Pvz. nesvarbu kiek tab\’u atidaryta, o IE tik pyst ir ima naudoti ~50% CORE2 DUO 2.0Ghz CPU o pats uzstringa. Po ~30s baigiasi. Ir po toki nutikima bent 1 karta per 1h narsymo. Su Q6600 situocija kiek geresne, ten nors ir naudoja 25% bent bent jau neuzstringa, o tik suleteja. Galima butu sakyti kad nelagalios OS, bet kad abiejuose kompuose legalios. Pusmeti pralaikiau Update ta IE8, isirasiau ir ziaurus skirtumas, narsymo greitis stipriai sumazejas, kazkoks lagas kokio ne trupucio nebuvo su IE7.

  6. developeris parašė:

    Mano manymu IE naudot skirtas tiem , kas nemoka atsisiust kitu browseriu 😉 nes jis atvirai pasakius gaidys , kad ir kokia tu ten versija paimtum 🙂

  7. suck4it parašė:

    Internetas tikrai netragiskas, bet visvien Dieve padek tas IE8.. Aplamai ne viena IE versija man nepatinka. Daugiau tabu proca apkrauna nors ir q6600, bet vistiek ta apkrova nera gerai.. Jau apie standartu atitikima tai net nesneku.. Aisku pasitaise po IE6, bet visvien baisu. Va opera 30 tabu visalaik beveik atidaryta pasmane ir galima sakyt visai neapkrauna.

  8. Pofke parašė:

    Matos cia pas visus vis kazkokia kitokia kompo konfiguracija itakoja vienu ar kitu browseriu veikima. NE patys browseriai kalti. Galbut reiktu kaikuriu programu fresh install\’a ar apvalyma. Ne su viena is jusu isvardintu browseriu problemu neturiu. Bet pasirinkau FF del pripratimo.
    Buvo problemu su dideliu proco istekliu naudojimo. Paieskojes problemos priezasties radau, kad su procesoriau draivais buvo problemu (AMD BE 7850). Isirasiau Cool\’n quiet Drive\’us, o tada kartu su programa isirase ir dual core draivai. Be Windows reinstall neapsiejo.

  9. suck4it parašė:

    Nu matai narsykle jau toks dalykas kuri turi prisitaikyt.. 😉 Gi ja naudoja ne vien \"kompiuterastai\".. O IE8 tai fail, kaip ir visos IE serijos ner ten ka daugiau apie ja sneket. Vien tas krovimas kai pirma kart ijungi.. Opera su 30 issaugotu langu uzsikrauna per kokias 2-4sec. o IE tenka pakentet.. :X

  10. pushaz parašė:

    sako – visos IE serijos fail 😀
    games.lt pareina 😀

  11. Esthreel parašė:

    Chrome geriausia narsykle pasauli, naudoju nuo pat pradziu kai beta isejo. Nzn kas su ja jum blogai. Patinka UI, tiksliau kad jo beveik nera, as internetu noriu naudotis, ne narsykle, nu man tobula ji.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.