„iPhone 12“ kaina nekils dėl 5G modemo

Telefonų pasaulyje dabar visi kalba apie 5G tinklą, busimuose telefonuose šią technologiją nori įdiegti ir „Apple“. 5G modemas yra nepigus ir prie telefono kainos gali pridėti iki 100 USD, bet „iPhone 12“ dėl šios naujovės nebrangs arba kaina padidės labai nežymiai.

„Apple“, norėdami išlaikyti „iPhone 12“ konkurencingumą, savo telefonuose panaudos įvairias taupymo priemones. Vienas iš „Apple“ veiksmų bus peržiūrėti korpuso dizainą ir ten kažkiek sutaupyti. Taip pat tikimasi sutaupyti kažkiek pinigų perkant pačius 5G modemus. Dar viena taupymo priemonė gali tapti ta, kad bazinis „iPhone 12“ modelis gali ir toliau naudoti IPS ekraną, o OLED technologija būtų paliekama tik top modeliams.

5 Komentarai

  1. Strelok parašė:

    Kad ir taip pelno marža pas Apple yra labai aukšta. Pas juos kokių 15-20% telefonų kainos tesudaro gamybos kaštai, viskas kita į pelną eina tiesiai.

    • nemesis parašė:

      Ta prasme? O detalės, marketingas, logistika, parduotuvės, išradimai ir t.t. nemokami, jei „visa kita į pelną“?

      • Mindaugas Klumbis parašė:

        Ai tik nereikia ir taip aišku, kad pelno marža pas Apple belekokia. Bet jei jie sugeba taip prasisukt per savo klientus tai jie yra to verti. Kas kitiems neleidžia? Aišku gaila, kad kai kurie bando kopijuot Apple, žinoma tik kainomis.

        • nemesis parašė:

          Kad didelė marža pas Apple aš sutinku, bet 15-20% čia nerealu. Kiek pamenu apie 40-45% vien komponentai pas juos kainuoja su surinkimu. Plius parduotuvės, išradimai, logistika, reklama, patentai, algos ir t.t. Aš nesakau kad pas juos maža pelno marža, tik sakau kad net pas apple pagaminti telefoną su komponentais kainuoja tikrai ne 15-20% galutinės kainos.

          • Strelok parašė:

            15-20% turėjau omenyje grynų komponentų kaina perkama en-masse, be surinkimo, logistikos, reklamos ir kitų kaštų. Bendrai paėmus bus kokie 45-40% grynojo pelno nuo perdavimo kainos. Juolab, kad Apple mokesčius per off-shore ar kokioj Airijoje sumoka pagrinde.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.