Išaiškinta, kodėl „Core i7-8700K“ „Cinebench“ spartos rezultatai skyrėsi net iki 25 %

Labai įdomių minčių neretai pažeria „Youtube“ kanalas „AdoredTV“. Nors kanalas dažnai kaltinamas šališkumu, bet ten pateikiamą informaciją visada stengiamasi grįsti faktais. Šį karta „AdoredTV“ pažvelgė į gan įdomią situaciją su „Core i7-8700K“ procesorių apžvalgomis, kai tarp įvairių šaltinių šio procesoriaus sparta „Cinebench“ teste skyrėsi net iki 25 %, kas yra tikrai labai daug.

„AdoredTV“ teigia, kad viskas gan paprasta ir elementaru. Kai kurie apžvalgininkai procesorių tiesiog testavo su įgalintu maksimaliu Turbo dažniu visiems branduoliams. Kitaip sakant, procesorius vietoj 4.3 GHz veikė 4.7 GHz. Tarp šių apžvalgininų buvo: „GamersNexus“, „LinusTechTips“, „Jayz2Cents“ ir „Hardware Canucks“. Reikia paminėti, kad kai kurie šį nustatymą galėjo naudoti to visai nežinodami, nes kitos pagrindinės plokštės jį taiko pagal nutylėjimą. Dar reikia pridurti, kad kai kurie tinklapiai gavo prastesnius spartos rezultatus nei kiti. Manoma, kad taip nutiko dėl to, kad apkrovus visus „Core i7-8700K“ branduolius nesugebama išlaikyti 4.3 GHz Turbo dažnio. Spėjama, kad šie procesoriai buvo įsigyti parduotuvėse, o ne gauti tiesiogiai iš „Intel“ apžvalgos padarymui. Tai galėtų reikšti, kad „Intel“ apžvalgininkams pateikė specialius rinktinius lustus su geresniu siliciu. Daugiau apie viską pamatysite video.

10 Komentarai

  1. BC00 parašė:

    Bus tokie, kokius leis konkretus silicis. Teoriškai turėtų būti integruotas kažkos dažnio/įtampos algoritmas, praktškai turėtų būti įtrauktos temperatūros, ką AMD daro su XFR. Kai Intel leido sau reglamentuoti tik Base dažnį ir vieno branduolio Turbo dažnį tikrai atsirado daug klaustukų, nes konkretaus dažnio kai apkrautas tam tikras branduolų skaičius (daugiau nei vienas) nebelieka.

  2. newdiamond parašė:

    Huy guys….hows a going 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.