Išmanieji telefonai taps dar spartesni dėka Snapdragon CPU

Gerai žinomas lustų gamintojas Qualcomm oficialiai pareiškė, kad dar šių metų pirmoje pusėje žada pristatyti šiuo metu galingiausio išmaniuosiuose telefonuose naudojamo Snapdragon procesoriaus spartesnes versijas.

Pranešama, kad viena iš jų veiks 1.3GHz dažniu, o pats centrinis procesorius bus pagamintas pasitelkus 45nm technologinį procesą. Pasak kompanijos, šis naudos mažiau energijos ir bus mažesnis, nei praėjusių kartų produktai. Tiesa, tai nėra viskas – pasirodys dar vienas Snapdragon šeimos procesorius, kuris darbuosis net 1.5GHz dažniu.

Qualcomm jo gamybai naudos patį naujausią 32nm technologinį procesą, o pats procesorius turės ir du branduolius. Tiesa, šis, ne kaip 1.3GHz versijos procesorius, taps prieinamu tik antroje šių metų pusėje. Kompanija taip pat teigia, kad lustas bus pajėgus be problemų atkurti Full HD raiškos video medžiagą.

Tikėtina, kad vieną iš naujųjų Snapdragon procesorių gali naudoti neva artėjantis Google Nexus Two telefonas, galime laukti ir dar vieno ypač aukštos klasės telefono iš HTC. Aišku tik vieną – mūsų kišenėse esantys išmanieji telefonai tik spartės.

18 Komentarai

  1. Esthreel parašė:

    Idomu kada nexus one LT atsiras… Kiek zinau su sutartim BITE turetu prekiaut.

  2. ligonis parašė:

    nu nieko sau, 2 branduoliai telefone. pamenu laikus, kai 2 branduoliai didelei dezei atrode \"wow\", o cia, kad paskambint galetum 😀

    idomu butu turet laiko masina, ir parsivezt koki stebukla is 10metu i prieki… 😀

  3. CremboC parašė:

    2015m.: kompų standartas – 16 branduolių, smartphone\’ų – 8 branduolių. Branduoliai bus gaminami pasitelkus 11nm technologija (arba nano-elektronika).

  4. Creative64x2 parašė:

    Ir kas čia ypatingo? 2branduoliai? Kad senokai žadėjo gamint, o tik db tepradės…
    didžiausia nuostaba, kad vis dar gamina ir gamins pagal 45nm…

  5. neworld parašė:

    Bijau pameluot, bet ar ne intelis žada maždaug iki 2015 pateikti 96 branduolių cpu?

  6. Kenji parašė:

    1.5GHz telefone, oho. Pas mane darbuojas Qualcomm 400MHz, nesakau, kad greitas, bet visiškai pakanka. O čia dar ir hd medžiaga 3 colių ekrane 😀 turėtų gražiai rodyt.

  7. CremboC parašė:

    Creative64x2 – matau, visada esi labai negativus, manau reikėtų pakeisti požiūrį į pasaulį ir pradėti žiūrėti bent jau realistiškiau negu negativiai į viską.

  8. nugat parašė:

    Būtų galimybė pasirinkti Turbo ar pan režimus,būtų gal realiai daugiau
    naudos vartotojui.
    Galia gerai,bet kai prikiš visokių pribambasų,tai viską ir surys įvairios
    programos,visokie 3D ir t.t.
    Bet kuriuo atveju progresas yra gerai.
    Nes keičiasi galios,kainos santykis,į vartotojų pusę 🙂

  9. Fostil parašė:

    Taigi aiskiai parasyta jog energijos vartos maziau nei dabartinis 1ghz, tad su siais cpu gal pagaliau tokie telefonai islaikys ir 2d, ne kaip dabar 1d.

    Reliai nematau prasmes fullhd iskodavime, svarbiau oled ekranas ir viskas. Ant omniahd isikelus dvd ripa 1gb kokybe daugiau nei pakankama. Ir neikelinesi juk +4gb failu del keliu paprastu priezasciu: ilgai uztruks tiek ikelt, ir i 32gb nelabai ikelinesi tiek daug.

  10. tomaxsas parašė:

    o as matau prasme full hd iskodavime, isikeli pora filme ir gali per TV ziuret 🙂

  11. Creative64x2 parašė:

    Kam ten TV… geriau per mini FULL HD projektorų pačiam aparate! 🙂

  12. jostis parašė:

    Gal kas gali išaiškint, kuom skiriasi Dual CPU (procesoriai tokie kaip Nokijoj N95 ir tt. veikiantys) nuo Dual Core CPU?

  13. Fostil parašė:

    na tomaxsas ideja cia jau geresne, del to jau gal ir verta butu pirkt toki. Bet vistiek kolkas telefonuose eina max 32gb vietos, tad fullhd filmus ikelus vietos praktiskai nebeliktu, truputi nelogiska.

  14. tomaxsas parašė:

    Fostil, samsung jau pagamino 64GB nand flash 😉

  15. SB parašė:

    Neužmirškime ir Tablet\’ų gausos, kuri buvo CES parodoje šiemet. Aš manau, kad 1-2 metai į priekį jie po truputėlį pradės užkariauti rinką, o tokie procesoriai kaip Qualcomm Snapdragon 1,5GHz galėtų juose veikti. Jie taip siūlys didesnius ekranus, žinoma, nei išmanieji telefonai – praktiškai nuo 5 iki 9 colių.

  16. zhaltees parašė:

    Žiūriu kuo toliau, tuo telefonai panašesni į žaislus 🙂 Realiai būtų naudingiau jei išleistų senajį snapdragon pagamintą 32nm procesu. Būtų mažesnė kaina, daug mažesnis energijos vartojimas ir atitinkamai daug ilgesnis akumo tarnavimo laikas.

  17. lukassal1 parašė:

    Bet kaip zine windows 7 neveikia ant ARM procesoriu o kaip suprantu čia tokie ir yra,nebent linuksus pradės kišti kas butu išties sveikintina.

  18. suck4it parašė:

    Nu tai ir kisa gi androidas ir yra linuxai..
    O aplamai kalbant tai manes tokie aparatai visiskai nedomina, bet kadangi tokiu pagauses bus galima pigiau nusipirkt paprastus telefonus.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.