Kinijos vyriausybė: Google laikysis įstatymų arba pasitrauks

Kinijos vyriausybė atsakė į konfliktą, kurį iškėlė pasaulinis interneto milžinas Google. Pranešime spaudai pabrėžiama, kad užsienio kompanijos, net tik įprastinės, bet ir internetinės, yra laukiamos Kinijoje, tačiau turi veikti pagal šioje šalyje veikiančius įstatymus.

Pranešimas spaudai buvo pateiktas po to, kai Google sakė nesuprantanti Kinijos cenzūros sistemos ir pagrasino, kad nebecenzūruos turinio Google.cn interneto paieškos svetainėje. Kinijos vyriausybė tuo tarpu sako, jog kai sužinojo, kad Google žengs į šios šalies rinką jai minėjo, kad teks laikytis šioje valstybėje esančių įstatymų.

Jei Google iš tiesų sustabdys cenzūrą savo paieškos sistemoje, analitikų teigimu Kinijai neliks nieko kito, kaip uždaryti šią paieškos sistemą, tačiau kompanija skundžiasi ne tik tuo. Mes jau rašėme, kad nukentėjo bendrovės Gmail paskyros, kuriomis naudojosi Kinijos žmonių teisių organizacijos aktyvistai.

Viena iš Kinijos vyriausybės atstovių Jiang Yu sakė, jog tai yra neleistina veikla: „Kaip žinia, Kinijos įstatymai draudžia panašias atakas.“ Paklausta, ar šie įstatymai draudžia pačiai vyriausybei vykdyti tokią ataką, ji neatsakė į šį klausimą. Ji taip pat neatsakė ir į daugelį kitų klausimų, nes teigė, kad departamentas, kuriami ji dirba, nėra kompetentingas atsakyti į šiuos klausimus. Paprašius nurodyti kompetentingus departamentus, J.Yu tepasakė, jog apie juos bus pranešta kiek vėliau.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.