Įtariama sulaikyti dar du LulzSec ir Anonymous nariai

Pasirodo, jog programišiai, glaudžiai susiję su Anonymous ir LulzSec grupuotėmis, nėra jau tokie anonimiški, kaip manyta iki šiol. Rugpjūčio pradžioje policijai pavyko susekti ir sulaikyti Anonymous narį, kuris dar žinoma Topiary slapyvardžiu. Tačiau šis areštas tebuvo pradžia.

Vasaros pabaigoje sulaikytojo Topiary kompiuteryje buvo rasti duomenys apie 750 tūkst. žmonių. Po šių įkalčių radimo FBI ir Londono policija nesustojo ir toliau domėjosi dviejų programišių grupuočių veikla ir jos nariais.

Šiuo metu Londono policija praneša, jog sulaikė dar du vyrus, kurie įtariama priklauso šioms grupuotėms ir yra kaltinami 1990 m. netinkamo kompiuterių naudojimo įstatymo nesilaikymu. Pirmasis vyras yra 24 metų amžiaus ir buvo sulaikytas Donkasteryje, antrasis – dvidešimtetis jaunuolis – buvo areštuotas Varminsteryje.

Pranešama, jog įtariamųjų kompiuteriai ir kita aparatinė įranga buvo paimta tolimesnei ekspertizei. Policija taip pasidžiaugė sulaikiusi dar keturis įtarimus įsilaužėlius, kurie yra kaltinami „neteisėto akto kompiuteriu įvykdymu“.


1 Komentaras

  1. SB parašė:

    Susems visus. Gi cia valdzia, o ne koks sudniekis.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.