JAV buvo pavogtas sunkvežimis su EVGA RTX 30 vaizdo plokštėmis

Vaizdo plokščių pasaulyje ir taip trūksta, o EVGA dar prarado ir sunkvežimį pilną RTX 30 serijos vaizdo plokščių, kurių vertė yra nuo 329.99 USD iki 1959.99 USD. Čia, žinoma, kalbama apie rekomenduojamas kainas, o tai reiškia, kad sunkvežimyje buvo nuo RTX 3060 iki RTX 3090 vaizdo plokščių, bet EVGA tikslių skaičių nepateikia. Ši vagystė įvyko JAV, Kalifornijoje.

EVGA praneša, kad puikiai žino tikslius serijinius pavogtų vaizdo plokščių numerius ir jei kas nors norės tokią vaizdo plokštę užregistruoti kompanijos tinklapyje gali sulaukti nemalonių svečių iš teisėsaugos. Be to, vogtoms vaizdo plokštėms nebus taikomas garantinis aptarnavimas. Kadangi vagystė įvyko JAV, tai mums Lietuvoje tokią vaizdo plokštę nusipirkti yra labai maža tikimybė.

PLEASE TAKE NOTICE that on October 29, 2021, a shipment of EVGA GeForce RTX 30-Series Graphics Cards was stolen from a truck en route from San Francisco to our Southern California distribution center.

These graphics cards are in high demand and each has an estimated retail value starting at $329.99 up to $1959.99 MSRP.

PLEASE TAKE FURTHER NOTICE that under state and Federal law:

  • It is a criminal and civil offense to “buy or receive” property that has been stolen. Cal. Penal Code section 496(a).
  • It is also a criminal and civil offense to “conceal, sell, withhold, or aid in concealing selling or withholding” any such property.

PLEASE TAKE FURTHER notice that:

  • If you are able to successfully register your product and see it under My Products, then your product is NOT affected by this notice, you can also check the serial number at the EVGA Warranty Check page to see if it is affected.
  • EVGA will NOT REGISTER or HONOR ANY WARRANTY or UPGRADE claims on these products.

If you have or receive any information relating to these products, please share that with us at stopRTX30theft@evga.com.
We appreciate your attention to this issue.

Thank you,
EVGA Management

8 Komentarai

  1. nemesis parašė:

    Nekaltumo prezumpcijos esmė – nekaltas, kol kaltė neįrodyta.
    Pas mane namie bus legalus daiktas (ne draudžiamos medžiagos ar daiktai kaip narkotikai, sprogmenys ir t.t.), tas daiktas bus pirktas tarkim turguje ar iš skelbimų, video medžiagos kaip pirkau ar skelbimo išsisaugojęs tarkim nebūsiu. Tai jei norės pas mane ateiti policija dėl vogtos gpu, jie turės įrodyti kad aš tą sunkvežimį nuvariau, arba užsakiau nuvaryti ir tik tada bus blogai ar kaip? Juk negali de facto būti blogai vien dėl to kad GPU pas mane? Ateis, kiek pamenu ar ką turiu parodyti parodysiu ir tiek, bet o kas toliau?

    PLEASE TAKE FURTHER NOTICE that under state and Federal law:
    It is a criminal and civil offense to “buy or receive” property that has been stolen. Cal. Penal Code section 496(a).
    Tai jei tau perkant pasakys kad vogta ir nupirksi ok – blogai, bet o jei ne? Pardavėjas jei žino kad vogta – jam ji stolen, man nežinančiam – ji juk nėra stolen?
    It is also a criminal and civil offense to “conceal, sell, withhold, or aid in concealing selling or withholding” any such property.
    Čia tas pats?

    • SoTOP parašė:

      Aš ne teisės ekspertas, bet kiek žinau bent pas mus, jeigu tu nusiperki pavogtą daiktą nežinodamas, jį iš tavęs atims ir turėsi teistis su pardavėju norėdamas susigrąžinti pinigus.

      • Boleris parašė:

        Na taip ir vyksta su automobiliais jei nusiperki automobili ir paaiškėja kad jis vogtas tai iš taves jį tiesiog paima ir grąžina savininkui. O tu jau teiskis su pardavėjų jei rasi išvis tu ji viskas čia logiška :). Bent jau Lietuvoje.

        • GreenZebra parašė:

          Galiu patvirtinti 100%, susigrazinti pinigus is pardavejo beveik neimanoma, su Lietuvos teismais daugiau laiko isvaistysi negu sitie reikalai pajudes, teko pirkti elektronikos prietaisa, policija sako kreiptis i teisma, o teismas i policija, nes per mazai duomenu pateikiau(tiksliau reikejo suzinoti pardavejo adresa, nes kitaip dokumentu iteikti jam negali):/

    • icebullet parašė:

      Galiu pasisakyti is savo patirties. Is manes Kauno PK ateme galaxy S1 kazkada labai seniai, nes pasirodo buvo net ne vogtas, bet uzvaldytas apgaules budu ir parduotas man telearenoj. Susiparines nulekiau pas advokata, bet jis iskart pasake, kad sansu ji atgauti minimumas. Po to dar 2 kartus kviete i teisma kaip liudininka. Tai man dar pasiseke, nes toj byloj buvo bilekiek apgautu, kurie turejo vazineti i teisma Kaune is Vilniaus pvz. Sake byla keliasdesimt centimetru storio, o teisme narve sedejo kazkokie du nabagai bomziukai su kuriu dokumentais ta afera buvo prasukta.

  2. Roger2x parašė:

    Pas mane gatveje jau buvo karta apsivertes sunkvezimis su alumi, laukiu su vaizduskemis :)))

  3. Mindaugas Klumbis parašė:

    Jau ir LT vagišiai pasidarbavo, pavogė 13 vaizdo plokščių iš kažko Vilniuje, vertė 13000 eurų. https://www.15min.lt/naujiena/aktualu/nusikaltimaiirnelaimes/vilniuje-is-imones-pavogta-vaizdo-ploksciu-uz-13-tukst-59-1594200

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.