Ką pasiūlys RV830?

Niekam nepaslaptis, jog AMD dirba ne vien tik prie savo aukščiausios klasės DX11 RV870 čipo, tačiau galvoja ir apie \“apkarpytos\“ versijos išleidimą. Juk daugiausia pajamų gaunama būtent iš vidutinei klasei skirtų produktų.

Manoma, jog vidutinės klasės RV830 čipo sparta turėtų daugiau ar mažiau atitikti dabartinio RV770 varianto spartą, kuris naudojamas HD 4870/4850 vaizdo plokštėse. Tai reiškia, jog RV830 turėtų turėt 800 \“stream\“ procesorių, 40 tekstūrinių blokų (TMUs) bei 24 rasterizacinius vienetus (ROPs). Be abejonės bus pasirinkta GDDR5 atmintis, dėja, atminties magistralės plotis lieka paslaptimi.

Maža to, AMD galvoja ir apie tam tikrus patobulinimus savo HD RV870 X2 variantui. Konkrečiai šie patobulinimai susiję su kuo geresniu CrossFire išnaudojimu. AMD norėtų, jog jų naujasis X2 variantas naudotų ne besikeičiantį kadrų vaizdavimo (Alternate Frame Rendering) būdą, o būtų pereita prie \“žirklinio\“ (Scissor Frame Rendering) būdo. Tai reikštų, jog matomas vaizdas ekrane būtų vertikaliai/horizontaliai padalintas į dvi lygias, 60/40 arba 70/30 santykiais dalis. Pirmasis RV870 branduolys \“užsiimtų\“ viršutine dalimi, o antrasis – apatine.

AMD buvo išmėginus šį \“žirklinį\“ būdą su senesnės kartos vaizdo plokštėmis, ir nors gavo nekokius spartos rezultatus, vis tik \“žalieji\“ giliai tiki SFR sėkme.

1 Komentaras

  1. Kenji parašė:

    Na jie nebūtinai tiki. Tiesiog tobulina technologiją, kuri galbūt bus geresnė. Tiki tai jie nebent pelnu 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.