Naujasis Intel Atom N450 kiek per brangus?

Naujasis Intel internetiniams nešiojamiesiems ir pigiems asmeniniams kompiuteriams skirtas Atom N450 procesorius turėtų pasirodyti kitų metų pradžioje, tačiau pastarasis neatneš jokių revoliucinių šuolių technologine ar spartos prasme.

Visgi, nepaisant to, Intel praneša, kad tik jam pasirodžius vienas vienetas turėtų kainuoti apie 64 JAV dolerius, kas skamba nelabai maloniai, kai N270 kaina šiuo metu svyruoja tarp 44-42 JAV dolerių, o pigiems asmeniniams kompiuteriams skirto N330 – 43 JAV dolerių.

Tiesa, ypač efektyvus energijos prasme Z530 kainuoja maždaug tiek pat, 65 JAV dolerius, o minėtas N450 yra beveik tas pats, kaip ir Z530, su keletu nežymių patobulinimų. Taigi, atsižvelgus į kaina, galime spėti, jog internetinių nešiojamųjų gamintojai neskubės atsikartyti seno gero Atom N270 procesorius.

Tenka pastebėti, kad artėjantis N450 visgi bus kiek pigesnis, nei pigiausias esamas CULV Celeron šeimos procesorius, kuris pardavinėjamas už 106 JAV dolerius, tačiau verta turėti omenyje tai, kad Celeron šeimos procesoriai greitai susilauks įpėdinio, tad jų kainos turėtų kristi.

Nors CULV lustai yra apie 10 JAV dolerių brangesni, nei naudojami Atom platformose, Intel politikoje yra nurodoma, kad perkant Intel Atom procesorių ir lustą kartu, jiems suteikiama nuolaida. Iš tiesų Intel kol kas gali daryti tą, ką nori. Iš AMD pusės jokio grėsmingesnio atsako taip ir nesulaukėme.

5 Komentarai

  1. ozzWANTED parašė:

    Internetiniai nešiojamieji neturi ateities… Jie prasmingi tik labai siauram ratui žmonių… Intel\’is pats tą buvo patvirtinęs, tad nieko stebėtino kad AMD pozicija toks. Loptop\’o rezoliucija negali kristi mažiau 12 colių… Nes yra 4 colių išmanieji telefonai… Arba 4.5 colio berods SonyPSP ir tokio tipo įrenginiai. O internetiniai nešiojamieji išvis ne į temą… Bus čia kaip su tai delninukai, kurie niekad taip ir neprigijo… Paprasčiausiai mobilieji išmanūs telefonai pasiekė jų galimybes. Tas pats bus ir su netbookais. Visą tai sugebės daryti ir 4-5 colio mob. tel. tipo ar sonyPSP tipo įrenginiai.

  2. -NRJ- parašė:

    ateities gal ir neturi INTEL poziuriu, nes jiems nepravartu kad pirktu is ju ne aukstos klases procesorius. tad ir sako taip. o seip kiek as zmones konsultuoju kompu sriti, tai tokiu Netbooku paklausa tikrai jauciama. daug kam kazko mandriau ir nereikia.

  3. pingve parašė:

    ozzwANTED -> seip jau as turiu 9 coliu eee pc ir juo labai dziaugiuosi, nes labai atitinka mano poreikius. Jei yra nors kiek paklausos, tiekejai tikrai pasirupins kad butu ir pasiula, o paklausa netbookam kolkas milziniska tiek buvo tiek yra.

  4. Deft parašė:

    Dėl milžiniškos tai taip drąsiai neteigčiau, gėdos apturėsiu 🙂

  5. AP0323 parašė:

    Turiu Asus Eee900 su 16GB letu SSD, idieges Baltix 4 ir dar visos ubuntu programos tinka. veikia puikiai. cia mano pagrindinis PC, nes kito ir nereikia. darbe uztenka stacionaro, o namie narsyt internete sociai. keliantis duomenims ir visam kitam i interneta, galingi PC po truputy praranda reiksme ir reiklaningi vis siauresniam ratui. apie intel pozicija, tai jie nenori tapti \"IT optima linija\" ir nori islaikyti didesne marza ant aukstesnes produkcijos

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.