Karas tarp LANVA ir Linkomanijos įsibėgėjo (Papildyta)

Kaip praneša įvairūs žiniasklaidos šaltiniai Lietuvoje, netrukus Kauno apylinkės teismas pradės nagrinėti vieną iš pirmųjų tokio tipo bylų Lietuvoje, kai bus norima nubausti vartotoją, kuris nelegaliai parsisiuntė Windows 7 Ultimate versiją ir ją vėliau platino Linkomanija.net portale.

Mes kiek ankščiau esame rašę, kad autorių teisių pažeidimus tirianti institucija, Lietuvos antipiratinės veiklos asociacija ar tiesiog LANVA, surinko net 106 Linkomanija.net vartotojų IP adresus. Pasak LANVA, visi vartotojai nusižengė įstatymams, nes nelegaliai platino Windows 7 Ultimate operacinę sistemą.

Pranešama, kad policija net keletą mėnesių rinko informaciją apie asmenis, kurie naudojasi LANVA pateiktais IP adresais. Vieno vartotojo byla jau praėjo ikiteisminį tyrimą ir visa medžiaga perduota teismui. Tik jis nuspręs, ar bausti pažeidėją.

Kaip rašo naujienų portalas 15min.lt, nusižengęs pilietis buvo iškviestas į policijos komisariatą. Jis atsakinėjo į policijos klausimus, o, pasak neoficialių šaltinių, apklausoje dalyvavo ir LANVA vadovas V. Simanavičius.

Pagal naujausias įstatymų pataisas, įtariamajam gresia net 2 tūkstančių litų bauda, jam taip pat reikėtų atlyginti 200% Windows 7 Ultimate vertės, kas sudarytų dar beveik pusantro tūkstančio litų ir Microsoft, jei jie prisiteistų, neturtinę žalą.

Pačiame tinklapyje linkomanija.net pranešama, kad LANVA su programinės įrangos gigantu Microsoft į teismą padavė Linkomanijos.net savininką Kęstą Ermantą ir reikalautų neva 107 milijonų litų. Daugiau informacijos, pasak portalo administracijos, bus vėliau.

Papildyta: Pranešama, kad reali bausmė, kurios gali sulaukti Kęstas Ermantas ir jo vadovaujama bendrovė N5, gali būti linkomanija.net portalo uždarymas ir 130 tūkstančių litų bauda. Pasak K. Ermanto, neva nuostoliai siekia 107 milijonus litų, tačiau daugiau kaip 130 tūkstančių litų negalima reikalauti, nes to neleidžia esantys įstatymai.

16 Komentarai

  1. newdiamond parašė:

    tai cia kaip gaunas baudzia du kart…..2000 litu ir dar uz windows 1500…kiek pamenu du kart uz ta pati nusikaltima negalima bausti….

  2. Saydo parašė:

    Kokią teisę LANVA turi bausti vieną žmogų, jei ale pagavo 106?? Čia logika?? Ok, jei jie žaidžia nesąžinigai, mes su jais taip pat pažaisim nesažiningai.

  3. Fndz parašė:

    LANVA + MS padavė GBiT į teismą. 107 mln. (107 340 568.56) Lt. Reikės pagalbos kovoje! Ruoškis. Daugiau informacijos vėliau.

  4. egi2x parašė:

    suds gausis megztukui…

  5. aciddo parašė:

    Nervina ta LANVA. Yra ir didesniu bedu, negu virtualus \"nusikaltimai\". Nereikia mums tokiu organizaciju, kad skura nuo musu luptu.

  6. linaaslt parašė:

    O jei as turiu originalu CD key ir siunciuos tuos win tik delto kad man bus greiciau nei kad parsipumpuot is MS….

  7. aleluja parašė:

    Taigi būna ir tokių žmonių, kurie atsisiunčia piratinę versiją win, nors ir patys pirko originalią, vien dėl to, kad perinstaliuojant nereiktų kiekvieną kartą registruoti Win.

  8. tubulis parašė:

    taigi daliniesi savo produktu. Toks yra torrentu principas-nusiperki legalu softa ir juo daliniesi su kitais,kurie legalu turi (Atrodo taip yra). Tai pagal ideja,atsiradus saukimui i teisma,ar dar kam, tereik tureti originalia programa,ir vsio.

  9. hd797pg2810s parašė:

    tubutlis << tu perki ne programa (šiuot aveju MS Win 7) o licenciją, kuri suteikia tau teisę naudotis MS Win 7 su tam tikrom sąlygom, kurios aprašomos licencijoje kai paspaudi \"I agree\" ir kartu patvirtini sutinkantis su visomis išlygomis kurios tenai aprašomos. Be to DVD platinti gali tik tie asmenys (juridiniai), kuriems yra suteikta ši teisė.

  10. Piktcius parašė:

    Tai paraginkim visus db linkomanijus vartotojus siustis Win7, pazesim kiek tada ko pagaus pazeideju, ir ar nores gaudyti juos, kai matys jog slaiciai gaunasi keturzenkliai ir reikes ieskot 1000 nelegaliu useriu..

  11. nieksas parašė:

    Parsisiunti Win7 ir gauni tik bandomąją versiją, išbandyti produktą 30 dienų. Kitaip sakant \"reklaminį mėginuką\". Ir dabar šitos gaminio reklamos platinimas prilyginamas pačio kūrinio platinimui. Jei paimčiau reklaminių lankstinukų ir padalinčiau jų draugams, tai būtų traktuojama kaip kūrinio platinimas be autoriaus leidimo? Nesuprantu kame Microsoft įžvelgia žalą, jei buvo \"vagiama\" tai kas ir taip prieinama nemokamai.

  12. ZigZag parašė:

    Aš kiek suprantu, bus baudžiama ne už tai, kad atsisiuntei, bet už tai, kad atsisiuntęs toliau platino.

  13. PauliusBa parašė:

    Suprasčiau, kad ten būtų jau hackinta ISO versija. O dabar gal besisiunčiantys CD-KEY turi, galbūt pametė savo \"originalų\" DVD, galbūt nori išbandyt 30 dienų?

  14. SB parašė:

    PauliusBa>Geras pastebėjimas, bet ar ten tik nebuvo versija su \"nulaužimu\’?

  15. ZigZag parašė:

    Kiek suprast galima, jie baus už būtent tą švarų atvaizdą kuris buvo įdėtas, bent atrodo.

  16. Metanabol parašė:

    Streikuot prie lanvos einam jei LM uždarys 🙂 mano mama neturės iš kur gerų šansonų parsisiųsti… 😉

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.