Šiek tiek daugiau apie AMD Bulldozer

Kaip žinia, antras pagal dydį lustų gamintojas pasaulyje, kompanija AMD aktyviai dirba prie naujos savo centrinių procesorių mikroarchitektūros vadinamos kodiniu vardu Bulldozer, o kompanijos atstovai pasidalino papildoma informacija.

Kaip teigiama, pirmieji Bulldozer centriniai procesoriai bus pagaminti 32 nm technologiniu procesu ir bus žinomi Zambezi kodiniu vardu. Naujieji Zambezi taps ypač sparčios Scorpios platformos dalimi, jie taip pat palaikys DDR3-1866 darbinę atmintį ir pilnai veiks su šiuo metu pardavinėjamomis AMD 890FX lustu pagrįstomis pagrindinėmis plokštėmis.

Pirmieji Bulldozer architektūra pagrįstų centrinių procesorių pavyzdžiai pasirodys jau šiais metais, o serijinė gamyba planuojama pirmajai kitų metų pusei. Centrinius Zambezi procesorius gamins AMD pavaldi GlobalFoundries grupė.

Kalbant apie serverių rinką, AMD kitais metais pristatys naujus Interlagos procesorius, kurie turės 12 ir 16 branduolių. Šie procesoriai taip pat bus gaminami 32 nm technologijos procesu ir bus pagrįsti jau ne karta minėta Blulldozer architektūra.

7 Komentarai

  1. svedas parašė:

    na amd seniai reikejo 32nm technologijos, tikiuos sekantis mano cpu bus buldozeris.

  2. SB parašė:

    Svedas>As jau nusprendziau bent jau 4 metus į priekį naudoti tik AMD. Tikiuosi, jog Bulldozer bus nusisekes.

  3. BC00 parašė:

    Gan idomiai skamba: \"nusprendziau bent jau 4 metus į priekį naudoti tik AMD\":D

  4. crooked parašė:

    as irgi jau 4 PC tik su intel procesorium pirkau, kai sitas \"nusibaigs\" tik su AMD imsiu, kad ir letesnis, bet man jau tikrai gaila rinkos… AMD vos gala su galu duria, kol intel milijardinius virspelnius skaiciuoja, idealus pasaulis butu jai abi kompanijos apie 50% rinkos valdytu…

  5. marcaz parašė:

    Jei po 50% butu, beveik konkurencijos nebutu ir nuo to galiausiai nukentetu galutinis varotojas, tai – mes 😉

  6. Deft parašė:

    marcaz, tai tavo logika, konkurencija kada butu? 100% prie 0? 😀

  7. Unamed parašė:

    marcaz – nusisnekejai 😀
    SB – jei galios uztenka amd proco,ar pinigu nera kalnai tada taip,bet yra zmoniu kuriems ir pajegumo neuztenka ir pinigu daugiau turi,juolab,kad uzsienio valiuta yra palankesne pirkejams,t.y. eu,arba doleriai,kai kainos nereikia daugint dar is 2.7 ar 3.5 😉

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.