Naujasis Asus Mars II įveiks analogą Asus Ares

Kompanija Asus ir toliau mus žada nustebinti nestandartiniais sprendimais. Mes neseniai rašėme apie pačią sparčiausią vienalytę vaizdo plokštę pasaulyje Asus Ares, kurią sudaro du HD 5870 specifikacijomis veikiantys lustai, o Asus pranešė, kad tai nėra viskas.

Asus ruošia ne ką kitą, bet Mars II vaizdo plokštę, kurią sudarys du GF100 lustai veikiantys vienoje montažinėje plokštėje nVidia GeForce GTX 480 specifikacijomis. Atrodo, kad gamintojui nerūpi energijos suvartojimas ir kaitimas, dėl kurių nVidia nesiruošia oficialiai pristatyti tokio dviejų lustų galiūno, o ruošia kiek silpnesnį su GF104 lustais.

Portalas TechPowerUp gavo inžinierinio pavyzdžio fotografijas ir pastebima, kad montažinė plokštė sudaryta taip, kaip ir kituose dviejų lustų standartiniuose nVidia gaminiuose. Čia yra du atskiri lustai iš kurių kiekvienas turi nuosavą VRM ir darbinę atmintį, abu jie sujungti vidine SLI jungtimi ir prijungti į sisteminę magistralę nForce 200 tilto pagalba.

Asus Mars II turi tokias pats specifikacijas, kaip standartinė GTX 480. Tai reiškia 480 CUDA branduolių per vieną lustą, 1,5GB GDDR5 darbinės atminties kiekį ir 384 bitų atminties pralaidą, kaip ir tokius pat dažnius. Asus darbo vaisiai prasideda prašnekus apie elektros suvartojimą. Čia naudojami stiprūs nestandartiniai VRM blokai, energija vaizdo plokštei tiekiama net per tris aštuonių jungčių jungtis, kas atrodo gana įspūdingai.

Teigiama, kad vaizdo plokštė palaikys ir įprastą SLI funkciją, tad sujungę tokius du monstrus savo kompiuteryje turėsime net keturis GF100 lustus. Tikėtina, kad prie Asus Mars II bus galima prijungti ir vieną GTX 480. Žinoma, kol kas tai tik inžinierinis pavyzdys ir neaišku, kada ši vaizdo plokštė pasirodys rinkoje, tačiau darbai vyksta. Įdomiausia yra tai, kokį aušinimą panaudos kompanija, nes standartinis su šia užduoti be jokios abejonės nesusitvarkys.

11 Komentarai

  1. dzapie parašė:

    ir stai pagaliau sulaukeme dienos, kai galesime issikepti kiausiny kompe 🙂

  2. SB parašė:

    dzapie>Mums tereikia didelio radiatoriaus!

  3. dzapie parašė:

    butu puiku jei butu pasirupinta jo forma. isivaizduoju kazkas paprasto: keli heatpipe vedantys i keptuves formos dubeny 😀

  4. SB parašė:

    Vis tiek si plokste kainuos 1000 JAV doleriu, tai kodel nepadarius skyscio ausinimo sistemos? Koks skirtumas, jei jau tiek moki, tai susireguluosi ir papildoma ausinimo sistema sau.

  5. dzapie parašė:

    na as kitokios vga pirkt ir nematau prasmes turedamas jau wc setupa. Tik kad kita beda, pirkt reference gpu ir waterblocka atskirai iseina pigiau nei iskart su waterblocku… Neskaitant to kad nededami reference blower fano jie sutaupo jau… Zodziu naglumas neispasakytas sitoje srityje.

  6. linas_mif parašė:

    O vistik kiausinius geriau kept keptuvej 😀

  7. pushaz parašė:

    dzapie – http://tv.lrytas.lt/index.php?cid=6483
    nes matau labai tau aktualu 😉
    kazkaip neatsimenu kad butum kazka panasaus kalbejes apie Asus Ares,atsitiktinumas?? 😀
    Siaip jei tau nelabai suprantama,tai nera vga skirta masiskam pirkejui – ji skirta overcklokeriams kurie uzsiima rekordais,kuriems kaip zinoma (zinoma blaiviai galvojantiems) nelabai aktualu siluma ir t.t.
    Cia yra Asus inzinieriu galima sakyt gabumu parodymas
    Galetum koks \"kritikas\" but,ziuriu vis turi koki \"perliuka\" pasakyt 😀

  8. dzapie parašė:

    pushai, as ir esu kritikas, taip kad nesikabinek 😉
    O jei apie viena ar kita produkta neparasau kritikos – galbut man atostogos?
    Anyway Asus Ares ir Mars II pagal isskiriama silumos kieki lyginti sunku.

  9. Povilas parašė:

    kad 480 net kiausinio nesugeba iskept : ) http://www.youtube.com/watch?v=ASu3Xw6JM1w

  10. dzapie parašė:

    del sios prarastos funkcijos ir kuria gi sia dual gtx480 🙂

  11. Povilas parašė:

    ja ja, lievos atmazgės 😀 čia panašiai kaip dauguma nvidijos anti fanų, šūkavo, kad vos ne, o dangau, kas bus su 480 serija??, puse plokščių papuls į garantinius, sudegs ir pan. o kas iš to išėjo? kad nieko panašaus nėra 🙂 nepulkit iškart prie minūsų kokias ji turi, nes tai seniai visiems aišku 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.