Kindle Fire pardavimai per penkias dienas pasiekė 250 tūkst. vienetų ribą

Remiantis neoficialia pardavimų statistika, per pirmąsias penkias dienas buvo parduota daugiau nei 250 tūkst. Amazon Kindle Fire planšetinių kompiuterių. Per pirmąją dieną pardavus 100 tūkst. pastarųjų įrenginių, pardavimai esą šiek tiek sulėtėjo, tačiau tai vis tiek įspūdingas rezultatas, žvelgiant kaip sekėsi kitiems Android planšetams.

Nors dėl didelių parametrų ir kainos skirtumų Kindle Fire tikriausiai netaps iPad „žudiku“, tačiau analitikai laikosi nuomonės, jog Amazon įrenginys bus konkurencingesnis nei manyta. Palyginimui galime pridurti, jog Apple per pirmąjį mėnesį pardavė 2,5 mln. iPad 2 planšetinių kompiuterių, o tai yra apie 80 tūkst. vienetų per dieną. Tuo tarpu Kindle Fire pardavimai šiuo metu atitinkamai siekia 50 tūkst. vienetų.

Kindle Fire pardavimai tikrai nėra prasti. Prisiminkime kuomet buvo teigiama, jog Motorola XOOM planšečių per pusantro mėnesio tebuvo parduota 100 tūkst. vienetų. Tuo tarpu BlackBerry PlayBook planšečių per ketvirtį buvo parduota 500 tūkst. vienetų. Bene didžiausia pardavimų priežastis yra agresyvi Amazon kainos politika. 199 dolerių kainos riba esą yra net 10 dolerių žemiau tikrosios Kindle Fire savikainos.

Visgi naujosios Amazon el. skaityklės Kindle Touch pardavimai nėra tokie įspūdingai. Tie patys šaltiniai mini, jog šių WiFi ir 3G versijų el. skaityklių per pirmąsias 5 dienas viso buvo parduota tik apie 32 tūkst. vienetų.

1 Komentaras

  1. Fostil parašė:

    Nieko nuostabaus, kad Kindlu skaitytuvu mazai parduoda. Gal ir ilgiau jie laiko, gal ir sveikiau akim jie, bet tikrai per mazai funkciju kaip uz tokia kaina juose. Daug priimtiniau pasiimt toki planseta uz panasia kaina ir dziaugtis pilnaverciu aparatu, o ne vien tik knygom apsiriboti.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.