Kinija pastatė didžiausią pasaulyje oro valiklį

Mokslininkai šiaurės Kinijoje pastatė 100 metrų aukščio bokštą, kurio tikslas yra valyti orą. Kinijoje oro tarša yra didelė problema, didmiesčiai skendi nesibaigiančiame smogo rūke kone nuolatos.

Iš pradžių sunku suvokti, kaip veikia šis bokštas, bet viskas yra gan elementaru. Apačioje aplink bokštą pastatytas karkasas apdengtas stiklu, o tai įkaitina orą. Dėl to jis kyla bokštu aukštyn. Pačiame bokšte yra įmontuoti filtrai ir taip oras yra valomas be jokių mechanizmų. Po tyrimų paaiškėjo, kad 10 kvadratinių kilometrų plote tarša sumažėjo 15 %.

Šis 100 metrų bokštas atrodo nemažas, bet kinai turi didesnių planų. Pagal 2014 metais įregistruotą patentą miestuose planuojama pastatyti 500 metrų aukščio ir 200 metrų diametro bokštus-oro valiklius.


3 Komentarai

  1. YOman parašė:

    Kinija-didžiulė. Jei jau nededam nuorodos į šaltinį, galima buvo sukonkretinti, kur būtent pastatytas tas bokštas. Pvz. man – labai įdomūs tokie dalykai 🙂
    P.S. radau pats

  2. newdiamond parašė:

    Na principe zmogaus butis tokia, padarom ka nors blogai, po to taisome…
    Kurename angli, ten nieko nevalome, po to kai jau kapiec, tada statome bokstus, kurie jau mazai taiso situacija 😀 nes daug zalo jau padaryta…

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.