Kinijos lustų gamintojas teigia, kad telefonų ir kompiuterių paklausa stipriai sumažėjo

SMIC generalinis direktorius Zhao Haijun analitikams sakė, kad išmaniųjų telefonų, asmeninių kompiuterių ir buitinės technikos paklausa labai sumažėjo. Šiuo metu SMIC yra didžiausia sutartinių mikroschemų gamintoja Kinijoje ir penkta pagal dydį pasaulyje, pernai užėmusi 5,3 proc. rinkos.

Zhao teigia, kad dėl pardavimų nuosmukio iš dalies kaltas karas Ukrainoje, nes daugelis bendrovių nustojo pardavinėti savo gaminius Rusijoje, o Ukrainos piliečiai sumažino ne pirmo būtinumo išlaidas. Tačiau griežti draudimai Kinijoje labiausiai paveikė SMIC klientus – generalinis direktorius teigė, kad Kinijos išmaniųjų telefonų pardavėjai šiais metais sumažins tiekimą 200 mln. vienetų ir bus priversti atšaukti lustų užsakymus. Tai reiškia, kad išmaniųjų telefonų lustai užims tik 29 proc. visų lustų gamybos pajėgumų, palyginti su 50 proc. praėjusiais metais.

Sustabdymai dėl COVID-19 taip pat turi įtakos SMIC gamybai, nes bendrovė turi kelias gamyklas Šanchajuje, kurias pavyko išlaikyti veikiančias tik dėl uždaro ciklo sistemos (pranešimuose teigiama, kad daugiau kaip 60 proc. darbuotojų miega ir gyvena gamyklose). Nors bendrovė imasi priemonių, kad sumažintų šių prastovų ir padidėjusių žaliavų kainų poveikį, ji vis tiek tikisi, kad antrąjį ketvirtį gamyba sumažės penkiais procentais.

Verta pažymėti, kad pirmąjį ketvirtį SMIC pasiekė puikių finansinių rezultatų, ypač atsižvelgiant į JAV sankcijas, su kuriomis ji susidūrė. Jos pajamos siekė 1,84 mlrd. dolerių, t. y. 67 proc. daugiau nei pernai, o grynasis pelnas – 447 mln. dolerių, t. y. 182 proc. daugiau nei pernai.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.