Kinų firma teigia, kad „Apple“ nukopijavo jų dizainą

Kinijoje užsienio kompanijoms kartais gali būti itin sunku. Problemų šioje rinkoje turi net tokie gigantai kaip „Apple“. Viena Kinijos telefonų gamintoja teigia, kad „Apple“ nukopijavo jų telefono dizainą kurdama „iPhone 6“ ir „iPhone 6 Plus“.

Mums situacija atrodo net juokinga, bet kinai nejuokauja. Telefonų gamintoja teigia, kad „Apple“ pažeidė jų patentus kurdama „iPhone 6“ ir „iPhone 6 Plus“ dizainą. „Apple“ telefonai neva labai panašūs į „100C“ išmanųjį telefoną. Tokio pareiškimo užteko, kad Pekino Intelektinės Nuosavybės Biuras (ang. Beijing Intellectual Property Office) uždraustų pardavinėti „Apple“ telefonus, nes pirkėjams sunku atskirti kuris telefonas yra kuris ir tai gali juos suklaidinti.

„Apple“ žinoma nesnaudė ir su teisininkų pagalba bent kol kas grįžo į milžinišką Kinijos rinką, bet kaip jiems seksis išspręsti šį ginčą sunku pasakyti. Didelių vilčių „Apple“ veikiausiai neturi, nes dar balandį Kinija uždraudė „iTunes Movies“ ir „iBooks Store“ paslaugas.

apple-iphone6-silver 100c

2 Komentarai

  1. Mindaugas Klumbis parašė:

    Panašus, nieko negali pasakyti, stačiakampis su nugludintais kampais 😀

  2. adex parašė:

    cia ne dizaine ar kazkur prasme yra, tiesiog kinieciams reikia preteksto padaryti amerikieciu firmai zapadlo uzrisant ju produkcija savo rinkoje. na o kinijos rinka nemaza, turi apple ka praraste (taip jiems ir reikia)

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.