Kodėl iOS naudotojai pereina į „Android“ ir atvirkščiai

Nesibaigiantis karas tarp „Android“ ir iOS naudotojų kartais būna net juokingas, bet žmonės tvirtai tiki savo argumentais ir yra pasiruošę vieni kitiems perkasti gerkles dėl verslo, kuris tiesiog siekia kuo daugiau užsidirbti. Suprantama, ne visi „Android“ ar iOS naudotojai yra kietakakčiai ir kartais migruoja tarp platformų, o dėl ko tai vyksta ir aiškinosi daroma „PC Mag“ apklausa. Iš viso buvo apklausta 2500 respondentų iš kurių 18 % iš „Android“ perėjo į iOS ir 11 % padarė atvirkšią perėjimą (iš iOS į „Android“). Tad praktiškai apklausos imtis kur kas mažesnė. Po apklausos paaiškėjo, kad 54 % iš atsakiusių turi „iPhone“, o 27 % „Samsung“ telefoną.

Lentelėje matome, kad dažniausiai iš „Android“ į iOS pereinama dėl geresnės naudojimo patirties (47 %), antroje vietoje buvo geresnės funkcijos (25 %), tokios kaip kamera, dizainas ir tt. Tuo tarpu iš iOS į „Android“ perėję du atsakymus pasirinko beveik po lygiai. Gan keista, bet 30 % platformą pakeitė vėl dėl geresnės naudojimo patirties, o 29 % tai padarė dėl geresnių „Android“ telefonų kainų.

115 Komentarai

  1. adex parašė:

    is ios i android pereina kai ateina i prota, o kai is android i ios pereina tai kita stotele – ziegzdriai

  2. YOman parašė:

    😀 Tėma.. fleimui sukelt 😀
    O geriausiai tai nešiotis vienam kišeniuj android, kitam iOS 😛

  3. pasimetes parašė:

    Kas iš to, kad ir turi iPhone, bet jei turi ryzen’ą visvien visuomenės esi smerkiamas… :DD

  4. Mindaugas Klumbis parašė:

    Nemaitinkite trolių!!!

  5. Gnytasis parašė:

    Man geriau pasakykit koks miestas prarado didmiescio statusa nes niekaip nepavyksta suvest teisingo forumo registracijoj jau antra diena 😀

  6. xFiniti64 parašė:

    Nu hebra dabar padekit man, ar imt note 9 ar laukt naujo iphone x+ ? Kaip tas 3D tachas ir taptik varikliukas ar gimikai ar istikro kaskoks geris? Kaip reikalai su failu sistema, ar vis dar taspac kaip seniau, kad per itunsus turiu prie kikevieno apso kabint failus ?

    • Drakomer parašė:

      Pagal tavo klasimus iškart siūlau imti note’a arba S9+

      • xFiniti64 parašė:

        Kodel? Koki argumenta….

        • Drakomer parašė:

          Nes matau, kad nori moderniausio, kokybiškiausio ir lengviausiai savo kasdieniam poreikiam pritaikomo telefono.

          • IFeelYou parašė:

            Tai jeigu jis nori moderniausio, kokybiškiausio ir lengviausio kasdieniniam poreikiui telefono tai prie ko čia tas Android? 🙂

            • Drakomer parašė:

              Aš prisipažinsiu iškart, visi mano ir šeimos išmanūs telefonai buvo ir yra Androidai. Niekada neturėjau jokių problemų, susijusių su darbo, laisvalaikio ar entuziazmo poreikių išpildymu. Į tavo klausimą galiu tik klausimu atsakyti – kodėl ne Android?

              • IFeelYou parašė:

                Tai ta prasme pats pripažįsti kad naudoji tik Android ir siūlai Android net neturėjęs iOS? Kažkaip nelabai objektyvu man atrodo. Aš nesakau kad ne Android, aš sakau kad ne Samsung.

                • Drakomer parašė:

                  Apie kokį mes objektyvumą kalbam, kai žmogus viešam forume paprašo kitų nuomonės? Jeigu jau prakalbom apie objektyvumą tavo komentaras lyginantis Note 8 ir Iphone 8 plus yra taip pat nelabai objektyvus. Aš manau, kad tik dvi skirtingos subjektyvios nuomonės gali padėti objektyviam žmogui galų gale pačiam nuspręsti kas jam labiau tinka 😀

                • IFeelYou parašė:

                  O nuomonė forume negali būti objektyvi? Čia retorinis klausimas.

                • adex parašė:

                  tavo ne

                • kernel_panikuoja parašė:

                  Gali tol, kol faktai ne’offend’a raudonuju mazumos 🙂

                • G@m3r1s parašė:

                  Niekam nesiulyk audi nes neturejai bmw , bet bmw ir negali siulyt nes neturejai ferario. Jei noresim prie kazko prisikabint visada rasim prie ko 🙂

    • IFeelYou parašė:

      Dėl iPhono skonio reikalas, bet mano nuoširdžiausias patarimas Pasaulyje – neimk Samsungo niekada gyvenime. Kai atsikračiau Note 8 gyvenimas nušvito kitomis spalvomis. Samsungo androidinis apvalkalas itin prastas, apkrauna atmintį žiauriai, iš 6 GB ištisai sėdėjau su 1 GB laisvu. Kai nukrisdavo žemiau jo pradėdavo laginti. Baterija pradžioje laikė dieną, po to pradėjo vargiai laikyti pusdienį kai įsirašiau daugiau sau reikalingų programų, kai tuo tarpu iPhone 8 Plus su tom pačiom programos laiko 2 dienas (visada įjungtas 4G, Bluetooth, ir kur yra Wi-Fi, galybė skambučių ir t.t.).
      Updatai apskritai ateina po 6 mėn po to kai pasirodo į Samsung į telefonus kas yra pasigailėtina…

      Jeigu jau svarstai Android – tai imk kažką kas bus plikas androidas. Nors šiaip aš palaukčiau Apple pristatymo jeigu nėra skubu.

      Kas liečia 3D Touch tai nėra gimmnickas. Puikiai veikia, labai padeda tiek greičiau paskambinti, tiek susikurti To-Do list’ą kalendoriuje, tiek įsivesti naują kontaktą.
      Kas liečia ITunes tai beabejo čia didžiausias iOS minusas, tačiau aš asisiunčiau neblogą programą kuri visiškai pakeičia iTunes ir jos pagalba gali viską ten tvarkyt be jokių problemų.

      • YOman parašė:

        pritariu pilnai, kad dabar nauji samsungai yra total overpriced.. gal ne shit, bet… Ir taip-pagrindinis samsungo minusas yra tas jų „firminis“ apvalkalas/stabdis. Ir kodėl žmonės iškart metasi ant brangiausių rinkoje modelių? Klausimas retorinis

        • IFeelYou parašė:

          Turbūt todėl kad pasąmonėje atrodo kad brangesnis bus geresnis. Deja Samsungui tas negalioja. Bent jau telefonuose. Pripažįstu kad Samsung Note kamera labai gera, bet tai turbūt vienintelis dalykas dėl ko būtų verta pirkti jų telefoną.

          Samsungas gal tegul geriau koncentruojasi ant TV ir mikrobanginių gamybos, ten jiems geriau sekasi 🙂

          • pasimetes parašė:

            Televizoriai man sony gražiau atrodo (bet čia tik mano nuomonė).
            O nuotraukos huawei mate 10 gražiausia, aišku ten filmavimas klaikus.

            • xFiniti64 parašė:

              Nemaisyk sony su LG, isardyk ta savo sony ir nustepsi rades LG paneli is low end tv ! Taip taip.

              • pasimetes parašė:

                Gali būti, bet kad man samsung televizoriai tikrai nėra „vau“.

                • IFeelYou parašė:

                  Aš čia tik kaip pavyzdį paminėjau mikrobanges ir TV, turėdamas omenyje kad geriau Samsungas kitur akcentuotųsi 🙂 Man asmeniškai irgi labiau Sharp ir Sony TV, tik kad nelabai yra laiko to TV žiūrėt, nes 50% ten reklamos.

                • xFiniti64 parašė:

                  Ziurint ka tu darai, pvz man buvo labai vau kai ijungus savo xbox one x po updeitu gavau freesync 2, taip ant tv, ir dar super maza lag inputa ir 120hz !

                • pasimetes parašė:

                  Kiek tas real 120hz, aišku labai daug nesidomėjau, bet su tais hz kiekvieno gamintojo skirtingai nurodo ne pagal vienodus standartus.

                • xFiniti64 parašė:

                  del hz, atsakiau zemiau, biski sufeilinau paklikint zemiau 😀

            • MMM parašė:

              mate 10 pro filmavimas nuostabus, nuostabus vaizdo stebilizavimas, gal kiek persistenga su automatiniu fotoshopinimu, pasuki kamera, pasisuka vaizdas ir kazkas susiviecia, ir matai, kaip kitus fotoshopinimo parametrus paduoda, galeltu svelniau tai daryti. Visa kita super. Ypac vakarais, per koncertus: ir garsa gerai iraso.

            • MMM parašė:

              Pamirstant, kad Samsungas kisa reklama i telika :D. Samsung geriau uz sony, jei zasiti nori, mazesnis imput lagas. Norejau pirkti, bet teks Sony. Sony vaizdas kazkiek geresnis, bet tas fotoshopina vaizda, o su naujausia karta, tai nesveikai fotoshopins, dings seseleliai, kur procas nuspres, kad jie gadina bendra vaizda, ir taip toliau, negrazias moteris filmuose pakeis graziomis ir t.t. Cia pristatymas tik buvo, dar nera prekyboje.

      • xFiniti64 parašė:

        Dabar s9+ turiu, bet uz keliu menesiu pasibaiks sutartis operatoriaus ir kaska imti noretusi, tik va nezinau ar upgreidint sena ar imt kaska naujo. Neesu nei tos nei anos platformos fanas. Man labai patinka grafika iOS, tiesiog splavu gamos, ikonos, permatomos vietos ir tt, bet androide patinka kaip windausuose prisidaryt kelis langus, pvz skype chatini ir youtubas eina vienu metu, bei aisku failu sistema. Kas del ramu ant samsungo, tai androidas nors ir 100gb turetu jis juos visus suvalgys nes, keshina jis viskas, ta prasme vidine atmenti ar sd kortele keshina. Del tu brukalu sutinku, bet jai naudoji samsungo eko sistema tai dzin, nes viska su laikrodziu sinhronizuoja ir ju servisais. Cia jai pereidinet prie apple tai ir macbuko norisi su laikrodziu ir dideles investicijos, nesinori nusivilti.

        • Drakomer parašė:

          „Man labai patinka grafika iOS, tiesiog splavu gamos, ikonos, permatomos vietos ir tt“ – Visą tai gali pasidaryti Android’e, tik reikia prisėst ir pažaist su Google, Youtube ir Playstore 😉

          • IFeelYou parašė:

            Taip, nes žmogus perkantis telefoną už 1000 eur labai turi laiko sedėt ir žaist.

            • xFiniti64 parašė:

              Vat butent 😀 Sita uzskaitau, tipo neturiu ka veikt ir taip jau ant originalaus androido ideta pagrazinima, det treciu pagrazinimu 😀 Kam visi tie dizaineriai dyrba ir gauna algas? Cia tipo as sau susikurt turiu ? Delto vat ir yra noras i iOS eit, kad jau viskas uz mane butu padaryta ir updeitus gauciau ta pacia diena, o ne po penkiu metu su dar kruva nesuderinamumo.

              • pasimetes parašė:

                Nu va, pats atsakei, ko tau reikia. 😀

                • xFiniti64 parašė:

                  Nu man dar yra noras isidet SD kortele 512gb su kruva MKV filmu is linkomanijos, blu ray ripu bent full hd, o jie ir DTS master audio turi, kuri reik apdoroti arba dolby trueHD, ir paziureti kokiam lektuve, arba ir flesha pasijunkt prie tel ir autocado brezinuka paziret, bei exeliuka atsidaryti ir worda ir tt. Bei akumo reikia rimto. Tai va 😀

                • pasimetes parašė:

                  Kad į iPhone be adaptoriaus nesikiša kortelės.
                  excel ir word manau visur bus.
                  Dėl autocad irgi visur yra.

                • xFiniti64 parašė:

                  yra tai yra autocad, bet s9 ar note9 turi usb OTG ir supranta exFAT ir FAT bei FAT 32 bei su papildomu updeitu ir NTFS, ikisai flesha, nueijeij per failu exploreri i autokado failiuka ir atsidarei, o kaip su iOS ?

                • pasimetes parašė:

                  Šito jau reiktu Ifeelyou klausti arba domėtis internete 😀 Nes kažkaip jais labai nesidomiu, nes nepatinka pas juos tas securaty, aš kai neslepiu nieko, tai nervuoja net pirštu antspaudų užraktas 😀

                • xFiniti64 parašė:

                  ne cia ne apie visokius motion variklius sneku, o apie tai kaip mikrosofto xboxo padalinys bendradarbiauje su samsungu ir hdmi 2.1 navarotus delioje ir i konsole ir i telika. Bet tv su pc yra nesamone betkokiu atveju.

                • xFiniti64 parašė:

                  ups ne prie to atsakiau, jo Ifeelyou kaip del reikalo auksciau ?

                • IFeelYou parašė:

                  to xFiniti64: na su failų sistema dėl uždarumo iOS turi problemų. SD kortelę galima įsidėt per papildomus priedus, pvz.: Lightning to SD card adapter. Flashą taip pat galima prisijungt, bet tinka tik specifiniai: https://www.everythingusb.com/ios-drives.html
                  Eilinis flashas greičiausiai netiks.
                  Apple šitoje srityje nenori duoti lengvo priėjimo, nes turbūt labai stumia savo iCloud solutionus. Tiesa kainos yra tikrai geros, 100 GB dabar kainuoja berods 2 eur mėn.
                  Žodžiu USB OTG yra, bet reikės pirkti specifinį sticką. exFAT, FAT, FAT32 palaikymas žinoma yra.
                  Berods atsakiau, jeigu gerai supratau klausimą.

            • YOman parašė:

              na žinok, turi kiti to laiko. Netgi daugiau negu reikia.

              • xFiniti64 parašė:

                Matai yra dar ir amziaus skirtumas, kai buvau vaikas tai androidui romus i diena po karta perfleshindavau, kitus karnelius dedavau. Su pc sededavau visa diena overklokindavau, slangutes perdarydavau ausinimo ir tt. Taspac su masina, turbinos, purkstukai bei kitas ECU, su laptopu sedi mepus delioji, oj man reik pariebint, kita diena paliesint. Bet kame esme? Kai jau surimteji pamatai, kad cia nesamones. Nes zaidi zaidima su draugais, oj hebra turiu biski palaukit man sheideriai mirksi, biski artifaktu duoda, pala itampa pakelsiu 😀 . Dabar su konsole gali visa diena zaisti mp ir jokiu problemu, tiesiog veikia. Kaip ir masina tvarkant dedi tik gamintojo numatytas dalis, nes paskui nezinai kada kas gali atsitikti. Taspac va kelionej nori pasifotkint, oj cia pala biski uzluzo, ir 15 kameros apsu susipjove. Reik kaskur vaziuot, oj cia biski neveikia lokacija, lieva roma isirasiau 😀

            • Drakomer parašė:

              O tai kaip tu savo poreikiam pritaikysi telefoną turputi prie jo nepasėdėjęs ir nepažaidęs. Aš kuo daugiau skaitau xfiničio komentarų tuo labiau man atrodo, kad jo klausimas turėjo, būti net ne klausimas o skambėti taip – Įkalbėkit mane pirkti naujajį iphone, nes esu tik 99% tikras kad jį pirksiu 😀

  7. TomasP parašė:

    Jaučiuosi nepaminėtas kaip Windows Phone atstovas.

  8. valkyrija parašė:

    Realiai Apple turi keleta modeliu ir kas turi pinigu lengvai pasirenka is nauju 3modeliu ,o vat issirinkt su androidu jau kitas reikalas , gal koks 20 ivairiu gamintoju ir kiekvienas po 5+ modelius turi 🙂 Pats nesenai pasiemiau ir kinu Xiaomi redmi note 5 global ir man to pakanka, kas is to jei ir high end turesiu , bet man nebus isnaudojamas pilnai. Pats dabar is plansetes rasau , nes telefonas uzknisa , su savo maza klaviatura, nors ir 5.99 colio… Paskutiniu metu atsirado vis tokia mada , isleidzia nauja telefa uz 1k+ ir visi pradeda taukst koks anas geras, nors yra daug alternatyvu. Aisku, jei pasirinksi Apple Iphone , kaip ir nera ,mokek 1k arba imk senesni modeli , kas aisku ne prestizas:) Su snapdragon 845 begales telefonu , kam moket vos ne 1k uz koki Samsung note 9 , kai yra pilna uz 500eu. Kiek ziurejau ir Xiaomi turi savo flagmana uz 400eu su tuo paciu sn845 lustu… Gal zmones per daug pinigu turi? Ar visiems bando toki ispudi parodyt , perka naujus automobilius , namus, telefonus ,nors ir viskas lizingu…

  9. YOman parašė:

    eeee.. nutai galima daryti temos išvadas?
    https://coub.com/view/yyefn

  10. boom parašė:

    Garminas pagaliau išleido sportinius laikrodžius su mp3, tai aš jau ramiai galėsiu migruot į 3210 erą ir pasilikit kas norit su Androidas, iPhonais… 😀

  11. newdiamond parašė:

    klausykite tik IfeelYou, nes jis zino tai kas geriausia 🙂 o jeigu ko nesuprantat apie brangu daikta arba Apple, paaiskins Jums privaciai 😀

    • Strelok parašė:

      Nu yra tik dvi nuomones IFeelYou ir neteisinga :DDD
      Del iOS ir Android, tai as rinksciausi Android, nes tiesiog iprates prie jo, bet manau, kad skirtumo tarp iOS ir Android esminio jokio nera, bet manau IFeelYou pasakys, kad as neteisus : ))

        • Strelok parašė:

          Bet… bet, iOS lengviau naudoti, geriau optimizuotas, geresnes kokybes apps. What have you done to IFeelYou!

          • IFeelYou parašė:

            Bet mažiau customizacijos, iTunes, fanatizmas ir t.t.

            • Strelok parašė:

              Nu tai ka dabar pasirinktum. Android ar iOS?

              • IFeelYou parašė:

                iOS žinoma. Weather widgeto stumdymas ir launcheriai apkraunantys telefoną man būtų įdomu jeigu man būtų 16 metų. Dabar man svarbiau stabilumas, o ne lūžtančios programos, laginantis telefonas kai užsipildo atmintis ir PlayStore kur Notepad’ą turi rinktis iš 35, nes 34 yra š… verti.

                • Strelok parašė:

                  Tai android renkasi tie kuriem 16 metu? Laukiu komentaro tavo apie kaip tik 16-ciai naudoja air coolers ^^

                • IFeelYou parašė:

                  Neinterpretuok pagal save ir kaip tau reikia. Aš to nesakiau. Sakiau kad jeigu man būtų 16 metų tikrai pirkčiau Android.

                  Orinius aušintuvus naudoja tie, kuriem patinka oriniai aušintuvai.

                • Strelok parašė:

                  Nu visiem tiem kam reikia gyvenime stabilumo jau seniai nebe lietuvoj gyvena 🙂

                • IFeelYou parašė:

                  Nu čia tiesa 😀

              • IFeelYou parašė:

                Tačiau jeigu pirkčiau Androidą pirkčiau kokį padoresnį Xiaomi, arba Google Pixel.

                • Strelok parašė:

                  nu as jeigu pirkciau iOS tai rinkciausi xiaomi su iOS skin 🙂

                • xFiniti64 parašė:

                  tas google pixel tai taspac kas iphonas, vien limitai, SD sloto nera, 3.5mm dzeko nera, pvz masinoj BT yra, ir strymina, bet tik SBC kodeku, kas yra tragedija ne kokybe, tai 3.5mm dzekas su AUX yra jega. Jo kaip ir gali isorini DAC pasijunkti, o vat kaip vienu metu krauti ir dar DAC pasijungti ? Prasideda, nera HDR ant ekrano, visokie va notchai ir tt. iPhone gali nors savo iskirtiniu softu pasigirt, o ka tas sudas?

                • Strelok parašė:

                  xfiniti vienam sudas kitam grudas. susidaro ispudis, kad tikrai kazkam nera 18 metu ir truksta demesio paskaicius tavo komentarus

                • xFiniti64 parašė:

                  Strelok, izeidinejimai yra labai aukstas lygis. Tuo viskas ir pasakyta.

                • Strelok parašė:

                  sorry, nenoriu taves izeisti, bet ar nemanai, kad biski perlenki lazda su savo vertinimais? Nes google pixel iki sudo kaip ciuckciai iki menulio 🙂

                • xFiniti64 parašė:

                  Strelok, gal ir perlenkiau, bet as pykstu ant googles, nes jie vat butent gali sukurti mano svajoniu telefona. Ant 3XL galejo nebuti to notcho prakeikto, idet sd korta ir 3.5mm jeka, dar batarke 4000 ir as pirmas eileje.

                • Strelok parašė:

                  Taip sutinku, kad notcho kopijavimas ir audio port panaikinimas nebuvo gerai apgalvoti sprendimai. Man keista irgi yra kaip tokio lygio kompanijos nusileido iki tokio zemo lygio. sakyciau no name Chinese company bando kopinti bet kai google, LG, nokia ir kiti visi pradeda tai tikrai keista pasidaro. O panaikinti 3.5mm audio jack port tai isvis vienas durniausiu mados klyksmu buvo per labai ilga laika

  12. Stipena parašė:

    Mano draugai degs pragare, nes iškeitė iphonus į OP6 ir Xiaomi. Jaučiu kaip miršta dalelė IFeelYou.

  13. procc parašė:

    Pereičiau nuo Android prie iOS gal būt tik smalsumo dėlei, kad realiai patirti kokie yra skirtumai.

  14. Le_Karl parašė:

    nesvarbu, koks android, bet tik ne samsung

  15. Le_Karl parašė:

    juokingiausia, kai turintys android stumia ant iOS ir vadina fanatikais, bet patys nesupranta, kad yra tokie patys androido fanatikai

    • pasimetes parašė:

      Jie tiesiog mato iš savo pusės, kodėl jie neėmė iOS, o turi android…Taip pat ir iOS… manau tas naturalu. Aš irgi galėčiau nemažai paaiškinti, kodėl android pasirinkau, o ne iOS…

    • IFeelYou parašė:

      +1
      AMD fanatikai elgiasi taip pat. Stumia ant Intel atseit fanatikų, nors patys tokie yra. Bet kadangi pas juos mažumos kompleksas, tai jie automatiškai jaučiasi teisūs 🙂

  16. xFiniti64 parašė:

    to IFeelYou : o kaip su MKV failais, kad ir is linkomanijos bluray ripais 1080p, 8-11gb, su audio kur jau DTS ar dolby, kaip tvarkosi iOS ?

    • IFeelYou parašė:

      MKV failus retai naudoju ant telefono, tai nesu tikras 100%, bet man rodos VLC for iOS automatiškai konvertuoja jį į reikiamą formatą. Abejoju kad po default palaiko, bet tiksliai nežinau.

      • xFiniti64 parašė:

        Nu vat ir baisu persokt, paskutinis mano turetas 5 iphone, su vlc mirdavo, nes net h264 normaliai nepalaike ir konvertuodavo realiu metu i kita formata kuri SOC suprasdavo ir totalus lagas buvo net 640p, apie dts ar dolby nesneku. Kaip pvz dabar s9+ net by default palaiko dolby atmos materijom pastatyta kodeka ir per hdmi pajungus ir HDR gaunu su Dolby atmos ar DTS:X taip pat 4k valioje be problemu, su h265 net ir 80gb mkv faila kaip sausaini varto. Isirasius kitaiciska apsa net UHD blu ray ISO atidaro ir puikiai veikia.

  17. YOman parašė:

    https://youtu.be/BqXWhG6IZ50
    supisti „demokratai“ , „nerasistai“ ir dolbani liberastai (aka nemesis).. neduoda žmogui laisvai reikštis

  18. Doomce parašė:

    Čia taspats kaip Audi vs Bmw, Intel vs Amd, čia jau taip buvo ir bus, lietuvių nepakeisi…

  19. elvinas1 parašė:

    zmona-iphone 6
    dukra-iphone 8+
    sunus-samsung 6
    mano-vernee x1
    ir nieko .kartu gyvenam ,nesimusam.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.