Kompiuterių pardavimai 2015 metais susitraukė dar 10 %, Europoje net 18 %

Nors dauguma galvojo, kad kompiuterių pardavimai turi bent jau stabilizuotis, bet jie eilinį kartą sumenko, bent taip rodo IDC pateikti duomenys.

Kompiuterių pardavimai ir toliau mažėja ir gan apčiuopiamai. Pasak IDC pateiktos ataskaitos, pardavimų smukimas 2015 metais pasauliniu mastu sudarė 10.4 %. Kiek geriau sekėsi JAV, kur pardavimai mažėjo tik 2.6 %, mūsų regione pardavimai krito kur kas stipriau – net 18 %.

Žiūrint į paskutinio 2015 metų ketvirčio duomenis skaičiai gan panašūs. Globaliai kompiuterių pardavimai mažėjo 10.6 %, tuo tarpu kritimas JAV buvo vėl kuklesnis – 4.3 %, o Europos, Artimųjų Rytų ir Afrikos regionuose pardavimai sumažėjo kone penktadaliu – 18.2 %. Tad galime drąsiai teigti, kad kompiuterių gamintojų neišgelbėjo net šventinis laikotarpis ar „Windows 10“ išleidimas.

10 Komentarai

  1. TavoMama parašė:

    Kažkaip neteisingai į tai žiūrima IMO. Kiek aš suprantu čia imami "pre-built desktop PC sales". Raskit kur čia logikos klaida tokiam mastyme.

  2. Celeron parašė:

    Kaip ten nesusitrauks jei 2009metu sandy bridge = 2012m ivy bridge = 2013m hasvel = 2015m Broadwell.

  3. Maariux parašė:

    Celeron, pamišai paminėti kainas Europoje – 260 > 290 > 330 > 350 €

  4. Katonas parašė:

    Faktas, kad turint padorų procesorių iš kokių 2010 metų ir nieko stipraus prie kompo nedarant kaip ir nereikia naujintis.
    Čia žinoma tik iš brandinių pc pardavimai, atskirų dalių pardavimų niekas neskaičiuoja, bet jei gerai dabar pamenu Intel CPU q4 buvo parduota 8 % mažiau nei prieš metus.

  5. TavoMama parašė:

    Katonas, aš manau, kad "entuziastai" kaip pirko taip ir toliau perka, o visi kiti vietoj "namų" kompiuterio dabar drožia arba tabletus arba telefonus. Va mano sesuo irgi turėjo laptopą. Sugedo. Naujo nepirko – jai pilnai užtenka jos turimo Note 3. Ir tai nėra blogai. Problema tik terminuose. Kai sakoma "PC" įsivaizduojame stalinius kompiuterius, o juk tikslus vertimas būtų "asmeninis kompiuteris". Dabartiniai smartfonai yra netgi labiau "asmeniniai kompiuteriai" nei prieš dešimtmetį svetainės kampe ant stalo stovėjusi dėžė. Gi mes bėdos nematėme kai kompiuteriai sumažėjo nuo spintos dydžio iki "ATX tower"? Bėda čia galbūt tik tiems nerangiems gamintojams, kurie nespėja pagal rinką.

  6. Katonas parašė:

    Taip daug tiesos pasakei. Aš gal seno kirpimo ir bent kol kas man plančetė kompo pakeist negali, net naršyt man su ja nepatogu, jau nešnekant apie rašymą, na bet tam iš bėdos galima pasijungti klaviatūra.

    Ir taip entuziastai perka vis tiek dalis, nes Intel ataskaitoje buvo pareikšta, kad K serijos procų buvo parduota daugiausia per visą istoriją, nors bendras cpu pardavimas smuko.

    Su tai terminais tai tikrai keblokai, aš suprantu kad jie šneka apie visus kompus, tiek stalinius taip vadinamus ATX, tiek kokius All in One, tiek laptopus ar NUC.

  7. vacoum parašė:

    kvaila statistika. Realiai dabar neperka kompu kam reikia tikpasta pasitikrinti,daug kas nusiperka jau padeveta – ko visiskai uztenka ar perka plansete (ko irgi uztenka). Kas lieka zaidimus, darba, tas kompus pirko perka ir pirks. Gal tik skirtumas, kad su dabartiniu kompu jo uztenka 5ieks metams sociai, jei ne daugiau.

  8. zirnis parašė:

    antra, kainu politika Europai yra kitokia, kazkodel cia viskas turi buti brangiau, dar anksciau buvo padoriau, bet kai doleris brango Euro atzvilgiu, tai iskart isbrango komponentai. Gamintoju gobsumas prie to ir privede, jeigu jie gauna pabrangusi doleri, tai gali ir komponentu kainas nuleisti doleriais, po to pavertus i sava valiuta gaus ta pati ka ir seniau gaudavo uz pigesni doleri..

  9. Mekis parašė:

    As kompa pirkau tik viena karta 2006 metais. Bet visada jis auksciausiam lygyje 😀 Is to seno jau per tiek laiko neliko nieko, nei korpuso, nei cdromo

  10. ZeroFM parašė:

    Kurgi nemažės pardavimai kai kainos kyla .

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.