Kur link pasuks tolimesnės „Windows“ versijos?

Nenumaldomai artėjant „Windows 8.1“, kitaip žinomos „Blue“ kodiniu vardu, operacinės sistemos debiutui, atsiranda vis daugiau detalių apie ateinančius „Microsoft“ kūrinius. Kartu su „Windows 8“ ir „Windows RT“ praradusi pozicijas PC rinkoje, o su „Windows Phone 8“ nieko apčiuopiamo nelaimėjusi, „Microsoft“ ruošia radikalius pasikeitimus tolimesnių operacinių sistemų plėtojime.

Remiantis paskutiniu metu itin teisingai nuspėjusio ir įvertinusio „Microsoft“ žingsnius  tinklalapiu-blogu „Wzor“, „Microsoft“ per artimiausius metus planuoja įgyvendinti keletą svarbių pakeitimų. Kompanija ketina atsisakyti atnaujinimo paketų (angl. service packs), o klaidas ir patobulinimus vartotojams pristatyti kartu su naujais produktais, kiekvienais metais. Artmiausias žingsnis – „Windows 9“. Antra, „Microsoft“ apjungs „Windows RT“ ir „Windows Phone“ į vieną hibridinę OS. Trečia, bus persvarstyta didžiųjų, staliniams ir nešiojamiems kompiuteriams skirtų, operacinių sistemų prigimtis.

2014 metais bus išleista moduliari „Windows 9“ versija, kuri bus paskutinė „mohikaninė“, PC skirta, operacinė sistema. Kartu su ja bus grąžinta „Aero“ sąsaja, tačiau jai bus pasiūlyta kita išpildymo forma. Kol kas nėra aišku, į ką „Windows 9“ bus panašesnė: į lietimams adaptuotą „Windows 7“ ar klasikiniam naudojimuisi pertvarkytą „Windows 8“.

Programinės įrangos gigantas taip pat ketina grįžti prie unifikuotos operacinės sistemos kūrimo, apjungiant „Windows RT“ ir „Windows Phone“. Prisimenant faktą, kad „Windows 8“, „Windows RT“ ir „Windows Phone 8“ dalinasi tuo pačiu „Windows NT“ branduoliu, tokia idėja atrodo daugiau nei racionali. Manoma, kad nauja „Windows“ OS subręs 2015 metams ir „Metro UI“ sąsaja joje bus pasiūlyta visai kitokiu kampu.

Dar didesnį susidomėjimą kelia „Windows 10“, kuri turėtų būti paremta debesų technologijomis ir pasiūlyti valdymą akių žvilgsniais. Pirmasis koncepcinis modelis taps prieinamu jau kitą savaitę, tačiau visiška nežinomybė kyla, kuomet bandoma tiksliau nurodyti šio perversmo oficialią išleidimo datą. Tikimąsi, kad galutinis išleidimas gali įvykti 2015-siais arba 2016 metais, jei „Microsoft“ įterptų „Windows 9.1.“

1 Komentaras

  1. tomokoja parašė:

    ech, tik vat ta kaina. kol Lieuvoje kainuos 300+ lt, tol nemaza dalis zmoniu piratins arba naudos linuxus 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.