„Lenovo“ kalba apie RAID masyvą… telefone!

Idėja montuoti SSD diskus telefonuose nėra naujiena. „Apple“ jau kuris laikas naudoja NVMe sąsają turinčias laikmenas. Kadangi jie yra prilituoti BGA pakete, fiziškai neprimena mums įprastų SSD diskų, tačiau pats veikimo modelis išlieka identišku laikmenoms, naudojamoms kompiuteriuose. Tuo tarpu kiti gamintojai naudoja paprastesnes eMMC ir UFS tipo atmintis.

„Lenovo“ pristatomajame „Legion Y90“ filmuke pažadėjo RAID 0 masyvu sujungti SSD diską ir UFS 3.1 atmintį. Gamintojas teigia, kad toks sprendimas padės pasiekti 50% didesnę telefono atminties veikimo spartą. RAID masyvo naudojimas telefonų rinkoje matomas pirmą kartą.

Ankščiau RAID 0 masyvas buvo pakankamai populiarus staliniuose kompiuteriuose. Sukūrus masyvą, informacija padalinama per visus masyve esančius diskus. Tai padidina veikimo spartą, nes kiekvienam diskui reikėdavo atlikti mažiau operacijų, kas HDD laikais buvo ypač aktualu. RAID 0 rinkosi tie, kuriems reikėjo didesnio greičio, išnaudoti visą galimą kelių diskų talpą, bet sugedus vienam diskui, duomenys būdavo prarandami. Prasidėjus SSD erai, RAID masyvų aukso amžius baigėsi, nes juos, dažniausiai, galima pamatyti NAS laikmenose ar kituose specializuotuose sprendimuose, o ne kasdieninio naudojimo technikoje.

6 Komentarai

  1. Raijmiss parašė:

    Nenustoja stebinti Lenovo 🙂 Gal kas yra ant PC pasidares SSD RAID? kas ir kaip geriau gal galite pakomentuoti?

  2. Jordan parašė:

    Na juk sako, kad raid 0 nera labai patikimas sprendimas. Automatiškai turi 2 diskus tai dvigubai padideja tikimybe prarasti data.

  3. Fostil parašė:

    Aš esu sujungęs 2 sata 500gb ssd į raid, tai sparta padvigubėjo. O dėl duomenų, tai dzin, nes steam žaidimai ten tik laikomi. Tokiom situacijom visai geras dalykas, mažiau diskų my computer sąraše, nereikia klaidžioti tarp diskų, o ir spartos gauni.

  4. Szaroo parašė:

    Ir kam gi ta atminties sparta telefone reikalinga? Geriau RAID1 padarytų, kad žmonės foto neprarastų, ne visi cloudus moka susisetupint, ypač kai vis vyresni žmonės naudojasi smartphonais.

  5. nemesis parašė:

    Raid 0, tai raid 0, bet kodėl atmintis skirtingas dėti reikia? Raid 0 tai kai buitiškai šnekant 1 bitą rašo į vieną diską, antrą bitą į kitą diską. Latency tas pats bus, bet write – read greitis 2x beveik. Jei atmintys skirtingos, tai čia kažką tokio kaip sshd nori padaryti ar kaip? Koks santykis būtų tarp skirtingų atminčių dydyje, spartoje ir t.t.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.