Lietuviai renkasi Nokia telefonus (Sudalyvaukite apklausoje)

Kai parodė rinkos tyrimų bendrovės TNS LT tyrimas, net 83 procentai mūsų šalies gyventojų, kurie naudojasi mobiliaisiais telefonais, yra dažniausiai lojalūs vienam gamintojui, o Lietuvoje, kaip nekeista, daugelis renkasi suomių Nokia telefonus.

Nokia mobiliaisiais ir išmaniaisiais telefonais naudojasi beveik du trečdaliai, tiksliau 62 procentai mūsų šalies gyventojų. Antroje vietoje liko Pietų Korėjos gigantas Samsung su 13 procentų, o trečioje – Sony Ericsson, kuriuos turi 7 procentai gyventojų.

„Mūsų tyrimas rodo, kad Lietuvoje labai stiprią lyderio poziciją išlaiko vienas prekės ženklas. Įdomu tai, kad nors Nokia išmaniųjų telefonų rinkoje užleido lyderio pozicijas kitiems prekės ženklams, du trečdaliai lietuvių neįsivaizduoja kito mobilaus gamintojo“, – teigia tyrimų bendrovės TNS LT vyresnioji projektų vadovė Agnė Ambrazevičienė.

Verta pastebėti, kad mūsų šalies gyventojai arba neišgali, arba tiesiog nesirenka užsienyje labai populiarių telefonų, kurie dažniausiai yra išmanieji. Tai yra Apple iPhone, HTC ir RIM BlackBerry. Kokį telefoną turite jūs? Sudalyvaukite mūsų apklausoje.

37 Komentarai

  1. simple parašė:

    Įdomu, kiek žmonių dalyvavo apklausoje ir kur jos buvo rengiamos?

  2. PhaNtoM parašė:

    Tyrime dalyvavo 500 Lietuvos gyventojų nuo 18 m. amžiaus. Tyrimas atliktas internetu šių metų rudenį.

    Source: http://www.technologijos.lt/n/technologijos/gsm/S-23144/straipsnis?name=S-23144&l=2&p=1

  3. Alyvuoge parašė:

    Sunku patikėt, kad dar kas nors renkasi Nokia.

  4. PhaNtoM parašė:

    Prieš ~pusmetį pasiimiau Nokia 6303i ir atsidžiaugt negaliu, puikus ekranas, patogus, išvaizdus, baterija iki savaitės laiko. Gyvenu ir džiaugiuosi ir kol nėra poreikio smarfounui, tol man pilnai pakanka ir tokios kokybiškos nokijos.

  5. Fostil parašė:

    Alyvuoge elementaru cia, nokia etalonas nuo seno buvo ir ji perka zmones kurie visiskai nesidomi technologijom, kitaip sakant eilinis zmogus dirbantis ne IT srityje. Daugumai pazystamu kai pasakau apie Androida, tai pirma kart isgirsta apie toki daikta ir net neidomu jam, kad geresne os ar pan, vistiek perka ta Nokia smartphona.
    O kas liecia paprastus telefonus iki ~600lt, tai Nokia tikrai gerus telefonus gamina tam segmente.

  6. simple parašė:

    500 žmonių atstovauja visai Lietuvai?

    \"net 83 procentai mūsų šalies gyventojų\"

    Su tokiais standartais net aš galėčiau padaryti apklausą, kurioje VISI pasisakytų už Android\’ą 🙂

    PS. Įtariu, kad ~450 apklaustųjų važinėja su Audi 80.

  7. Alyvuoge parašė:

    Simple, o tu žinai, kad užtenka 2000 žmonių, kad reprezentuot visos Lietuvos gyventojus? Nieko tu nesupranti, apie imtį matyt.

  8. Recon24 parašė:

    Alyvuoge, tai dar labai priklauso nuo to kur ta apklausa rengsi, jei universitete kokiam rezultatai bus vieni, jei po kaimus pavazinesi ir pensininkus apklausi bus visai kiti.

  9. Santechnikas parašė:

    Daugeliui zmoniu telefonas tik ir yra telefonas,reikalingas paskambinti,parasyti sms na ir dar gal uzfiksuoti koky kadra su kokybiska kamera…ta pinai atlieka kad ir minima nokia,beje ju ir kokybe kalba uz save…Android neisdirbta kaip ir visi google gaminiai operacine,kuriant daugiau orentuotasi y pramogas,bei siaip visokius bereikalingus pribumbasus,todel ir yra pati nesaugiausia,ir traukianti daugiausia jaunima….del ko jie dazniausia nesuka galvos:D

  10. simple parašė:

    Alyvuoge, tikiuosi čia ironija? Netgi pagal tamstos \"standartus\" šiai apklausai vis dar trūksta 1500 dalyvių. O realiai, 2000 galėtų atstovauti nebent Pagirių kaimui, bet ne visai Lietuvai.

    Santechnikas, taip buvo prieš ~10 metų. Laikai keičiasi 🙂

  11. alpinestar parašė:

    Vistiek Android išstums Nokios MeeGo ir Win7. Paprasčiausiai dėl to, kad suteikia žymiai daugiau laisvės vartotojui, be to įrenginiai su Android yra tikrai pigesni, nei su pvz. MeeGo. Žinoma, gerai pasakyta, kad svarbu, kur buvo atlikta apklausa, nes rezultatai gali būti labai netikslūs, nebent apklausiama tikrai daugiau žmonių nei 2000.

  12. Pasisiauses parašė:

    Kokia dar laisvė. Tipiniam vartotojui svarbiausia, kad patogus valdymas būtų. Ta laisvė visiškai nieko neduoda, jei žmogus nežada nieko hakinti… Čia kažkodėl tik nerd\’ai įsivaizduoja, kad tai labai labai svarbu.

  13. simple parašė:

    Ne tik. Vakar pardaviau savo SGS II. Pirkėjas buvo visiškai \"žalias\" ir sumokėjo 60Lt viršaus už tai, kad \"nurūtinau\" (jo žodžiais) telefoną… Jis joks nerd\’as ar IT\’šnikas, bet LABAI norėjo turėti Android\’ą, kurį galės pasidaryti tokiu, kokio nori JIS, nes už3,14so tos 16 ikonų Home Screen\’e. Tiesa, pinigu šiam telefonui jis gavo pardavęs savo iPhone 4.

    O pasisakant į temą, Nokia su tokiais sprendimais smarkiai rizikuoja savo egzistavimu. Labai norėjau Lumia aparato, bet viską sugadino neišbaigta Windows Phorn 7. Jeigu jame suktusi Android – tikrai jį dabar turėčiau.

    Kodėl blogai Windows Phorn 7? – http://i.imgur.com/3MMMG.png Micro$oft įsigijo Skype bemaž prieš metus, bet vis dar nesugebėjo perrašyti šios programos savo mobiliai OS. Kiek geresni reikalai su Google Talk – \"jau\" yra galimybė susirašinėti, kai tuo tarpu Androi\’dai turi netgi video pokalbius (kuriems nereikia WiFi ryšio, STFU į iOS ausį). Vartotojas šią OS gali prisitaikyti savo poreikiams lygiai tiek pat, kiek galimybių turėjo kiti kandidatai į Rusijos prezidentus tik ką pasibaigusiuose rinkimuose.
    Pats Styvas (ne Džiobsas) Balmeris pripažino, kad jų Windows Phorn 7 yra ne itin sėkminga.

    Nokia tik ką išleido MeGo OS. Ir iškarto paskelbė, kad toliau ji nebus plėtojama. Tuom turbūt viskas ir pasakyta turbūt. Žodžiu, rudas reikalas.

  14. Pasisiauses parašė:

    Ir kuo jau ta Windows Phone7 neišbaigta?
    Sakyčiau atvirkščiai – labai gražiai padaryta ir nušlifuota viskas. Niekas nelagina, veikia greitai, o platforma griežtai kontroliuojama Microsoft\’o, todėl yra geras support\’as iš telefonų gamintojų. Taip pat trečių šalių programos labai pedantiškai laikosi bendro OS stiliaus ir praktiškai visos WP7 programos atrodo, lyg būtų pačios operacinės sistemos dalis. Ir kadangi yra minimalūs reikalavimai hardware\’ui, vartotojas net ir norėdamas nenusipirks laginančio telefono.
    Interfeisas inovatoriškas ir nepanašus į nieką, kas buvo iki šiol. Microsoft, priešingai nei Google, sugalvojo kažką savo, o ne nukopijavo nuo konkurento. Taigi, aš manau priešingai – Windows Phone 7 ne tik labiau išbaigta OS, bet kaip platforma yra ir geresnė bei tvarkingesnė už Android.
    Kas dėl laužymų… Aš suprantu, kad gal smagu yra pahakinti, palaužyti… Bet jeigu aš nusiperku daiktą, kurio OS man atrodo išbaigta ir gerai veikianti, aš neturėsiu poreikio įsirašinėti tų custom ROM\’ų (apart dėl įdomumo). Tačiau pastebėjau, kad tarp Android naudotojų labai dažnas, nusivylęs stock\’iniu OS, šoka ant custom ROM… Ir manyčiau, kad būtent TAI daug pasako apie Android išbaigtumą.

    Dėl Meego… aš įtariu, kad Nokia persigalvos, nes turbūt pro akis nepraleido to fakto, kad labai daug kam patiko N9…

  15. simple parašė:

    \"Sakyčiau atvirkščiai – labai gražiai padaryta ir nušlifuota viskas.\"
    Na taip 🙂 Prisitaikymo sau galimybės lygios nuliui. Visa vartotojo sąsaja padaryta būtent Styvui Balmeriui (arba akliems storapirščiams). Nori nenori, telefoną laikai tokiu atstumu, kiek galima ištiesti ranką… Home screen\’as. Šlykščiau gali būti tik iOS. JOKIO prisitaikymo sau. Visiškai. O atrodo apgailėtinai. Pasikartosiu, šią KLAIDĄ pripažino pats Balmeris.

    \"o platforma griežtai kontroliuojama Microsoft\’o\"
    Čia nerealiai didelis minusas!

    \"Ir kadangi yra minimalūs reikalavimai hardware\’ui, vartotojas net ir norėdamas nenusipirks laginančio telefono.\"
    Dar vienas lololo. Pirk Android telefoną už tiek Lietuviškų, kiek kainuoja Nokia Lumia ar kiti Windows Phorn 7 ir niekas tau nelagins. Berods kažkur rašei, kad turi Samsung Ace. Ko tikėjaisi už tokią kainą?
    Laikinai naudoju HTC Desire S (kol atsiųs Galaxy Nexus) ir nėra jokio lago, visiškai. O kainuoja kur kas mažiau nei aukščiau minėti \"produktai\".

    \"Interfeisas inovatoriškas ir nepanašus į nieką, kas buvo iki šiol.\"
    Teisingai, dar reikėjo pridėti, kad jis \"nelabai vykęs\" (Styvo B. žodžiai).

    \"Microsoft, priešingai nei Google, sugalvojo kažką savo, o ne nukopijavo nuo konkurento.\"
    Kažką praleidau? Ką Google pavogė iš konkurentų?

    \"Bet jeigu aš nusiperku daiktą, kurio OS man atrodo išbaigta ir gerai veikianti…\"
    Tuomet naudoji iOS/Windows Phorn 7 ar kitą šūdą, valgai užsakytas picas, bei burgerius, dirbi kažkam kitam, visada šoki pagal kažkieno dūdelę ir neturi jokių poreikių – tinka kas duota.

    \"Tačiau pastebėjau, kad tarp Android naudotojų labai dažnas, nusivylęs stock\’iniu OS, šoka ant custom ROM.\"
    Ne nusivylę, o dėl smalsumo (kaip pats rašei) ar turėjimo kažkokių tai poreikių. Kad ir kokį ROM\’ą jie benaudotu, galiausiai jie lieka patenkinti kas ir yra didelis Android privalumas. Jie niekada to negaus iš Apple ar Microsoft, nes jų vartotojų rankos surištos.

  16. Pasisiauses parašė:

    1. O apie kokį prisitaikymą sau tu čia kalbi? Ką jau vartotojui taip BŪTINA pakeisti? Pasistenk pažiūrėti ne tik iš savo perspektyvos, nes turbūt nepastebėjai, kad daugumai žmonių nėra noro viską keisti telefone iš pagrindų. Ypač, jei žmogus jau ir taip patenkintas tuo, kaip viskas yra. O tas argumentas \"atrodo apgailėtinai\" manau pats savaime yra apgailėtinas. Ballmer\’io žodžiai man žinok visiškai nieko nereiškia, nes tas pardavimų vadybininkas (tiks toks jis ir yra) apie IT pasaulį nelabai kažką supranta. Paklausk, kokias nesąmones jis kliedi per įvairius interviu. Kalba kaip tipinis pardavimų vadybininkas. Vien tik apie visokius skaičius mala….

    2. Kad platforma yra kontroliuojama Microsoft\’o yra kaip tik didelis pliusas. Kadangi nesupranti kodėl, aš tau paaiškinsiu. MS gamintojams kelia reikalavimus, kokie turi būti telefonai. Kiek mažiausiai RAM turi būti, koks lėčiausias CPU gali būti, koks mažiausias ekranas gali būti ir t.t. Žinai ką tai duoda vartotojui? GERUS telefonus. Tokius telefonus, kokiems WP7 ir buvo sukurta. Gamintojai tada negali leisti į rinką lėtų, stringančių šlamštafonų su mažyčiais ekranais. Taip pat MS iš gamintojų reikalauja, kad kai MS išleidžia naują WP atnaujinimą, jie visi privalo iškart jį pritaikyti visiems savo išleistiems telefonams, kurie atitinka to atnaujinimo reikalavimus. Žinai, ką tai vartotojui duoda?? Reguliarius atnaujinimus, kurių nereikia laukti pusę metų. Ir kad nusipirkus naują telefoną, jis nebus pamirštas po kelių mėnesių. Viso to Android platformoje NĖRA, todėl ten chaosas. Nusipirkę Android telefoną, vartotojai gauna vieną atnaujinimą, kuris tuo metu jau ir taip būna pasenęs, o po to telefonas lieka užmirštas.

    3. Aš neturiu Galaxy Ace. Draugė turi. Bet tokio šūdino telefono egzistavimas tik įrodo, kad Google kompanijai visiškai neprižiūri savo platformos, nes leidžia į rinką išeiti telefonams, kurie net neturėtų egzistuoti. Čia tas pats būtų, jei BMW pradėtų gaminti labai pigius automobilius, kurie būtų labai prastos kokybės ir tada nepatenkintiems jų pirkėjams sakytų \"o ko jūs tikėjotės??? pirkit bemvą už 200K ir turėsit kokybę\". ČIa manau yra tik pasityčiojimas iš pirkėjo.

    4. Google nieko nepavogė. Tiesiog Android\’as iš pradžių buvo kuriamas kaip Blackberry ar Palm OS analogas. Tačiau kai buvo pristatytas iPhone, Google staiga visiškai pakeitė savo kryptį ir pradėjo kopijuoti iOS interfeisą ir jo valdymą.

    5. Kalbant apie surištas rankas ir šokimą pagal kažkieno dūdelę… Labai jau vaikiškai tu čia išsireiškei… 🙂
    Turbūt pamiršai, kad telefonas yra tik daiktas… Įrankis, kad galėtum padaryt tam tikras užduotis. Tai nėra žmogaus asmenybės veidrodis 😀 Tai tik daiktas. O tavo išvedžiojimai apie kažkokius burgerius ir šūdus, man skamba kaip kažkokia religija… Tą patvirtina ir tavo polinkis apibūdinti WP7 ar iOS tokiais \"objektyviais\" terminais kaip \"šūdas\", \"šlykštus\", \"apgailėtinai\"… Kyborgams tai būdinga… 🙂

  17. simple parašė:

    Esi ne tik pasišiaušęs, bet ir visiškai iBeviltiškas 🙂

    1. XDA Developers forumus kasdien aplanko milijonai žmonių kas puikiai parodo ko nori dauguma. Jie nori turėti SAU patogią OS. Turbūt kiekvieno telefono forumo skiltis turi temą \"Post your home screens\", pasižvalgyk, galbūt suprasi kas tai yra OS/UI pritaikymas sau. Galbūt.

    2. Kaip ir rašiau, tokia kontrolė reikalinga tik besmegenėms būtybėms. Nori spartaus telefono – mokėk atitinkamą kainą. Negali sau to leisti – Android lankstumas leis tau turėti telefoną varomą su šia OS už visai kuklią sumą. Taip, jis veikiausiai bus lėtas, bet jis atliks visas telefono funkcijas, bei suteiks galimybę naudotis atvira (visapusiškai) OS.
    Dėl atnaujinimų vėl visiškai nusikalbėjai. Google reikalauja teikti OS atnaujinimus 18 mėn. nuo telefono pasirodymo datos. Žemos klasės aparatai retai gauna naujas Android versijas, nes jie tam tiesiog per silpni, bet saugumo spragos, bei techninės klaidos yra taisomos netgi praėjus šiam laikotarpiui. O chaosas yra nebent tamstos galvoje, Android vartotojai to nejaučia.

    3. Aš kaip tik džiaugiuosi, kad šia OS gali naudotis beveik kiekvienas, lankstumas visada yra gerai. O prieš perkant telefoną, mąstantys žmonės jais pasidomi ir sužino jų galimus trūkumus/privalumus. Yra daug žmonių, kurie džiaugiasi turėdami tą patį Galaxy Ace, nes brangesnių jie tiesiog neįperka.

    4. Android ir iOS yra tiek pat panašūs kiek Linux ir Windows. Čia tik Apple visiškai nusirito su savo patentais ir teismais, nes žmonės vis dažniau renkasi Android, o ne jų produkciją. Jie net neturi teisės naudoti \"iPad\" vardo, o kabinėjasi prie visų konkurentų neva dėl pavogtų įdėjų 😀

    5. Kam jis daiktas, o kam įrankis. Įrankiai turi būti patogūs.
    Kas ir kaip TAU skamba nekomentuosiu, tai tik TAVO asmeninės problemos.

    Ties tuom ir baigsiu švaistyti savo laiką.

  18. Andriudams parašė:

    Pas mane šeimoj irgi praktiškai visi telefonai Nokia.. Nokia niekad netrūks klientų pigių telefonų segmente, nes daugeliui žmonių nereikia nieko daugiau kaip tik parašyt sms ir paskambint.. va išmaniųjų telefonų segmentas tai jau griuvęs. Symbian\’as jiems visai netinka. Išleido N9 su Meego, bet iškart paskelbė kad daugiau su šia OS nebekurs telefonu, ir manau padarė labai didelę klaidą. Kadangi po beveik ketverių metų truputi pagedo mano nokia n73me smartphone ( taip rašo kompas prijungus telefoną prie jo 😀 ), t.y. labai silpnai betraukia ryšį, tai sakau reiks imt išmanųjį, tai jau taikysiu į HTC desire s, beliko kur nors papigiai rast nusipirkt 🙂

  19. complexxL9 parašė:

    Simple issvaistei ne tik savo, bet ir visu pasivarginusiu paskaityti tavo komentarus laika.

  20. simple parašė:

    complexxL9, užtenka vieno žmogaus manančio kitaip, kad tavo teiginys \"visi\" taptų niekiniu.

  21. Pasisiauses parašė:

    Simple,
    Mane stebina tavo trumparegiškumas.
    Nuo kada XDA forumo lankytojų statistika atsipindi visus Android vartotojus? Tai tik forumas, skirtas smartphonų entuziastams. Turėtum puikiai žinoti, kad forumas nėra vien tik apie telefonų modifikavimą. Ten žmonės ir ieško sprendimų į iškilusias problemas. Ir ten lankosi ne tik Android vartotojai, bet ir WP7, WM, iOS, Samsung Bada, WebOS naudotojai. Todėl man tavo teiginys \"forumus kasdien aplanko milijonai žmonių kas puikiai parodo ko nori dauguma\" yra paprasčiausiai nelogiškas nusišnekėjimas.
    Kas dėl prisitaikymo sau, tu į mano klausimą vistiek neatsakei…
    Toliau. Platformos kontrolė reikalinga tik besmegeniams? Skaityk mano komentarą iš naujo. Kuo platformos kontroliavimas yra naudingas vartotojui, aš labai aiškiai nupasakojau. O tavo atsakymas mano galva – labai nerimtas ir vaikiškas.
    Dėl atnaujinimų niekas čia nenusikalbėjo, nes support\’as ant Androido tikrai yra labai prastas. Duosiu tau konkretų pavyzdį: HTC Nexus One – Google flagmanas, išleistas 2010 sausį. Naujausio 4.0 Android negaus 🙂 Tu tą argumentuoji, kad geležis per silpnas. Ok. Mano telefonas (beje turintis dvigubai mažiau RAM už Nexus One), išėjęs 2009-ųjų birželį GAVO naujausią OS atnaujinimą prieš keletą mėnesių.
    18 mėnesių sakai? Ir kaip tau pačiam šis skaičius nekelia juoko? Windows Phone 7 vartotojai Mango atnaujinimą gavo dviejų svaičių bėgyje nuo paleidimo… Ir dar sakai, kad aš nusikalbu? 🙂 Dar nemačiau nė vieno Android fanatiko, kuris neigtų tą faktą, kad Android support\’as yra labai prastas.

    Galaxy Ace. O jeigu žmogus neturi galimybės domėtis, gūglinti tris savaites? Gal jis neturi tam laiko? Gal jam tai neįdomu? Pavyzdžiui Windows Phone 7 telefonai visi yra geri ir vartotojas gali rinktis telefoną tiesiog pagal savo poreikius ir skonį ir jam nereikia iš anksto domėtis, kuris modelis yra geras, o kuris – niekam tikęs… Ar tu nori pasakyti, kad žmogus, kuris tiesiog nenori švaistyti laiko tokiems \"tyrimams\" yra besmegenis? Ar žmogus, kuris tiesiog nori gerai veikiančio aparato yra besmegenis?
    Kodėl tu žiūri tik iš savo perspektyvos ir visiškai nenori/nesugebi suprasti, kad yra ir kitokių žmonių, kuriems telefonas yra TIK telefonas?

    Tamsta kalbi kaip fanatikas. O kai kurie išsireiškimai išvis kelia abejonių dėl pačio brandos…

  22. ironvolf parašė:

    Norit pykit, norit ne, bet jūsų diskusija visiškai bevertė. Esame visi skirtingos asmenybės, tad ir poreikiai skirtingi. Vienam reikia to, kitam to. Manau čia rašydami ištisas pasakas nieko nepakeisit. Tam ir yra skirtingos OS bei skirtingi telefonai, kad kažkuris abiejų derinys atitiktų kažkatro žmogaus poreikius. Vartotojo teisė rinktis ko jam reikia, bet ne smerkti tai ką renkasi kitas.

  23. Pasisiauses parašė:

    Aš nieko nesmerkiu (skirtingai nei Simple su savo \"besgmegenėms būtybėms\" )
    Visas šis ginčas kilo iš paprasto teiginio – paprastam useriui nerūpi visos tos kompiuterastų taip sureikšminamos \"laisvės\". Manau tik visiškai aklas ir užsispyręs kvailys tam prieštarautų.

  24. ironvolf parašė:

    Gal aš ir aklas bei užsispyręs kvailys, bet jei paparasti vartotojai būtų labiau apšviesti technologijų klausimu, tai manau ne vienam kai kurių, ne tų elementariausių telefono funkcijų prireiktų. Jūg būna taip kai nežinai kas per funkcijos aparato charakteristikoje išvardintos ir dėl to neperki, o jei žinotum gal ir pirktum, nes jos kažką palengvintų ar panašiai. Turiu tokių pažystamų kurie dar ir dabar nenutuokia kas yra telefone wifi ir kam jis reikalingas. Kai papasakoji vos ne stebuklas, o jei dar pasakai, kad gali lovoj gulėdamas jo dėka (savaime aišku esant bevielio interneto prieigai) socialiniam tinkle \"sėdėt\" tai iš vis nerealiai skamba. 🙂

  25. Pasisiauses parašė:

    Man atrodo nesupratai, ką turiu omenyje.
    Paimk kaip pavyzdį kokią nors paną, kuri turi telefoną su Android. Nors ir moka wifi įjungt/išjungti, turi kelias programas įsirašiusi, bet negi tu rimtai manai, kad jai rūpi visokie custom ROM\’ai, root\’ai, interfeiso kaitaliojimas?
    Patikėk, nerūpi. Ir aš nematau, kodėl turėtų.
    Paštą pasitikrinti galima, naršyklė veikia, navigacija yra ir to užtenka (funkcijų prioritetai gali skirtis)… Kad ir kaip tu ten modifikuosi viską, vistiek iš esmės atliks tas pačias funkcijas.

    PS. aš tavęs užsispyrusiu kvailiu nevadinau. Čia labiau būtų taikytina tam kyborgui.

  26. ironvolf parašė:

    Na jau na jau, nereikia panelių nurašyt, yra kur už mus labiau domisi technologijom 🙂 Bet jei kalbant apie \"žalias\" tai vieną pažįstu kur nusipirko android\’ą ir nemoka įjungt ekrano pasukimo funkcijos 😀 Vis prašo ko nors, kad parodytų 😀 Na gal po pusės metų išmoks pati…
    Custom ROM\’ai gal ir rūpėtų jei žinotų, kad tai paspartins telefoną ir galės juo naudotis be jokių lag\’ų, klaidų ir pan. 🙂 Negi manai, kad jei turėtum su panele identiškus android\’us ir ji pas tave pamačius kaip greit sukasi Custom ROM\’as nepasidomėtų kodėl čia taip? 😉

  27. Pasisiauses parašė:

    Žinoma, kad gal yra tokių panų, bet tai išimtys.
    O dėl custom ROM… O kam tada išvis pirkti tokį telefoną, kuris lėtai veikia, turi visokoių \"lag\’ų, klaidų ir pan.\"?
    Čia man tas pats, kaip nusipirkti naują mašiną ir pačią pirmą dieną vežti ją į autoservisą…

  28. Santechnikas parašė:

    Ne,bet kieciausias navaruotas pagal simple kad ant android aina prisivaryt pilna darbalauky ikonu….is kuriu buna 99% nuorodos:D.Tokie veikejai ir kompuos prisivaro pilna darbalauky visokiu video,foto failu,dar 30 yvairiu folderiu,nes jiem dokumentu papke nereikalinga….na ir tada jie atrodo kaip tikrai kieti kompiuterastai:D:

  29. ironvolf parašė:

    Pasisiauses, jug negali žinot, ką nusipirksi kol pilnai pats neišbandei. Gal vienam ir su esamu ROM viskas atrodo/veikia gerai, bet pavyzdžiui man ant savo telefono spartos trūko, jau žadėjau keist į kitą, bet įsirašius custom ROM\’ą atšoko fantazija. Telefone dingo visos buvusios klaidos, lagai ir susitvarkė tas, kas prieš tai neveikė kaip reiktų. Dar vienas geras dalykas pereit nuo 667Mhz procesorius dažnio iki 1366MHz vien dėl custom ROM\’o – savaime aišku sparta visiškai kita. Ką jau kalbėt apie ilgesnį baterijos tarnavimo laiką ir t.t. Aš aplamai toks žmogus kuriam nepatinka viskas, kas nušlifuota, man daug smagiau kažką keist ir daryt, kad nusišlifuotų, nei iškart gaut \"deimantą\" 🙂

  30. simple parašė:

    Santechnikas, perskaityk dar kartą ką rašiau 😉 iPhone = 16 ikonų darbalaukis.

  31. Pasisiauses parašė:

    O ko dar reikia? Live feed\’o iš Feisbuko, kad visada galėtum žinoti, ką tavo mama augina Farmvilyje? 😀

  32. Santechnikas parašė:

    android jega,pochui klaidos,pochui bugai,bele yra galimybe pasikeist viska pagal save….taigi ko jums dar daugiau reik…visi rekiam android cool..

  33. simple parašė:

    Klaidos? Jų yra kiekvienoje platformoje. Be išimčių. Netgi tavo \"noškėje\".

    Pasisiauses, tau daugiau nereikia nieko, nusiramink. Turi visas 16 ikonų, geležinę iNuograuža kontrolę ir gali būti ramus, nes nenusipirksi lėto aparato dėl savo bukumo/religijos.

  34. ironvolf parašė:

    Aš neskaitau klaida tokio dalyko kurį galima sutaisyti. Va vaikas kai per klaidą, tai nieko nepakeisi, o kad softe kažkokia klaida tai nematau problemos, tam yra softo palaikymas, atnaujinimai ir visa kita. Dėl galimybės viską pasikeist pagal save yra super, kiekviena individuali asmenybė gali prisitaikyti telefoną vien tik savo poreikiams, o ne būti ribota. LAISVĖ yra svarbiausias dalykas žmogui. Jeigu klystu, tikriausiai sibire patiko…

  35. simple parašė:

    Čia rašai apie žmones, ne visi tai supras.

  36. Pasisiauses parašė:

    Simple,
    Kokia relgija? Žmogau, tu savo komentarus paskaityk… Ką tu rašai… Visus, kurie turi kitokį požiūrį, nei tavo, apšauki bukais, apgailėtinais, besmegeniais padarais. Ir kodėl? Nes daugumai px tie visi custom ROM\’ai ir tos tariamos laisvės švaistyti laiką keičiant launcher\’ius? Atsimerk, žmogau. Tu negyveni geek\’ų planetoj, o nuo tavo arogancijos ir susireikšminimo jau net juokas ima. Ir dar paskui kažką bandai bukumu ir religijom kaltinti.
    Bitch, please.

  37. simple parašė:

    Rašyt pramok, sektante. O šiaip temos pradžioje rašiau \"gal būt suprasi. Gal būt\". Klydau.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.