Lisa Su dar kartą patvirtino, kad „Zen“ išvysime kitų metų pradžioje

AMD generalinė direktorė, Lisa Su, per AMD trečio ketvirčio finansinės ataskaitos paskelbimą dar kartą patvirtino, kad „Zen“ procesorius išvysime laiku, kaip ir planuota, 2017 metų pradžioje.

Lisa Su pareiškė, kad per 2017 metų pirmą ketvirtį kompanija turėtų parduoti daugiau procesorių, nei įprasta. Tai, žinoma, lems „Zen“ procesorių išleidimas, kurie, pasak AMD, konkuruos su „Intel“ „Core i5“ ir „Core i7“ procesoriais.

Kaip žinome, pirmiausia AMD išleis aštuonių branduolių „Zen“ procesorius, kurie turės „Summit Ridge“ kodinį pavadinimą. Apie juos kol kas turime tik paviršutinišką informaciją. Nauji AMD procesoriai palaikys DDR4 atmintį, bus talpinami į AM4 lizdą turinčias pagrindines plokštes, o kiekvienas branduolys vienu metu galės apdoroti dvi gijas.

AMD-Zen-CPU-Architecture-2-768x318

23 Komentarai

  1. Minde parašė:

    Patikesiu, kai pamatysiu. Pvz parduotuveje.

  2. Mindaugas Klumbis parašė:

    Aš būčiau dar bjauresnis klientas. Man jei sparta bus i5 lygio, bet elektra x2, tai tikrai NO GO. Be to reiks pasižiūrėti bendrą vaizdą, o ne vieną kažkokį testą.

    • adex parašė:

      Na cia kaip pazvelgsi, nes daugeliu atveju tai tas pats i7 yra i5 lygio, ar tu cia apie kainu lygi?

    • neblogai parašė:

      Aš kaip tik, labiau abejoju sparta. Jei IPC bus 40% geresnis nei buldozerio, tačiau dažniai 10% mažesni- reikės įvertinti ar tokio greičio žaidimuose man minimaliai pakanka.

      • Minde parašė:

        zaidimuose kur reikes single core max power – neuzteks. Kur daugiagijis proco geras isnaudojimas – turetu pakakti.

      • IFeelYou parašė:

        Pritarčiau Mindei, žaidimuose bent jau kol kas žymiai svarbiau yra 1-2 branduoliai veikiantys kuo aukštesniu dažniu, 8 branduolius pilnai išnaudojančių žaidimų net nelabai yra šiuo metu. Ateityje taip, bet dar praeis 2-3 metai manau, kol pilnai tą pajusim.
        AMD Zen man rodos bus žymiai labiau orientuotas į multithreadingą ir tiks daugiau profesionalioms programoms ir pan. Bent jau tas su 8 branduoliais.
        Aišku čia tik mūsų spėjimai, gali būt ir visai kitaip. Bent jau mano galva ZEN pagrindinis pliusas bus tai, kad Intel numuš kainas, kadangi ažiotažas yra ir nemažas.

  3. kernel_panikuoja parašė:

    Reikia palaukti realiu workload’u testu, nes kolkas tai tiesiog tuscios snekos. Kitavertus, ivertinus tokias aplinkybes, kaip kad Intel’io 14nm yra pazangesnis nei GF, kad Zen’as greiciausiai bus gerokai mazesnio daznio, kad mikroarchitekturiskai Zen’as prisivijo Skylake’a/Kaby lake’e naudojamus sprendimus, bet neimplementavo kazko pazangiau – galima nuspeti, jog stebuklo tiketis neverta. Viska ivertinus, tai jeigu 8 core’u Zen’as multithread’e sugebes prilygti/aplenkti intelio 4 core’u i7’tiems, o vieno branduolio single thread performence’as bus panasus i panasaus daznio Intel’io i3/i5 branduolio – bus jau labai gerai. Sakyciau tikeciausias scenarijus – uz ta pacia kaina Zen duos kazkiek geresni multithread nasuma ir prastesni singe thread nei Intel alternatyvos, nes pasiulys daugiau, bet mazesnio daznio ir silpnesniu branduoliu, panasiai kai savo laiku 6 core’u X6 1100T konkuravo su 4 core pirmais intelio i7’tais + tradiciskai motkes AMD turetu buti kiek pigesnes. Tokiem kaip as, pigiai kompiliuot linux kernel’ius turetu buti tikrai geras sprendimas, bet daugumai tai kazi ar apsimokes ji pirkti 🙂

    • IFeelYou parašė:

      Visiškai pritariu. Kol kas panašu kad bent jau 8 branduolių ZEN bus 3.0-3.2 Ghz ribose, ir dėl 14 nm proceso įtariu overclockinsis pakankamai prastai, bet pažiūrėsim…

  4. CiukCia parašė:

    Apie branduoliu isnaudojima tai yra labai labai sena programele. Kuria amd isleido pasirodzius jos pirmiem dvieju branduoliu turion procesoriam. Vadinos „AMD Dual-Core Optimizer“ Man teko ant fx serijos bandyti. Spartos testu anuomet nedariau. Bet programos kurios sugebedavo isnaudoti tik viena branduoli po jos idiegimo isnaudodavo visus cpu branduolius. Jei kas netyngi tai butu tikrai pamatys testu rezultatus su sia programa. O apie vatus cia labai megsta pakalbet tai tiesiog siulau paskaiciuoti. Vieno kilovato kaina yra 0.12 centu. tarkin FX-8350 yra 125w. Kilovatas turi 1000 vatu. 0.12 : 1000 = 0.00012 cento kainuoja vienas vatas. tai 125 * 0.00012 = 0.015 cento kainuoja viena valanda sio procesoriaus. Para arba 24 valandos bus 0.36 centai. menuo 10.8 euro. Metai 129.6 euro. Istikro tai reiktu skaiciuoti ne visa galia , o tik skirtuma tarp intel ir amd galios. Tuomet paskaiciuoti kiek metu turetumete naudotis intel, kad cpu kainos ir elektros sanaudos kainos skirtumas atsipirktu. Rezultatas labai nustebins 🙂 Jei jau imsit skaiciuot tai imkit cpu analogus pagal pajeguma.

    • Daimonass parašė:

      http://support.amd.com/ru-ru/search/utilities

      Ismeginciau, bet AMD Dual-Core Optimizer tik for Windows XP only ;_)

    • kernel_panikuoja parašė:

      Ta programa buvo Windoz’es tweak’as tam, kad OS’as normaliau veiktu su daugiau nei vienu branduoliu. Windows XP nebuvo itin multi-core-friendly OS. Isejus dual-core procesoriams, kartais SMP arba neveikdavo, arba maldavo suda. Nesidomiu windows’sais, bet speju ten viskas, ka daro ta programa, tai per kazkuria vieta pa’tune’ina task schedulenima’i, kad gijos optimaliau pasiskirstytu tarp branduoliu. Sakykim taip – ta programa buvo labiau fix’as, nei feature’as. Jeigu softas nera sukodintas multithread’ui is to daug naudos nebus, nebent kazkiek padides overall performance’as del geresnio schedulinimo.
      Kas del galios – as nemanau, kad pati elektros kaina yra aktuali problema. Siais laikais galingus desktop’us dazniausiai perka entuziastai, geimeriai ir kazka rimtai dirbantys – nei vienai is siu grupiu keli papildomi eurai elektros saskaitoje nera kliutis. Manau, kad jiem daug aktualiau yra papildoma siluma, kas reiskia brangesni ausinima arba didesni garsa. Bet dar neaisku ar tai is viso problema, nes pagal dabartini AMD roadmap’a desktop’iniai Zen’ai turetu buti iki 95W TDP, kas 8 branduoliu procesoriui tikrai nera daug. Bet velgi, jeigu 8 core’ai ir mazas TDP, reiskia veikiausiai bus mazas daznis, kas reiskia veikiausiai single thread’e performancas bus sudas ir mazesnis nei kokiu 3.9GHz i3’cio. Reikia sulaukti galutiniu produktu, bus aiskiau.

      • Minde parašė:

        as vienareiksmiskai pasakysiu, kad jei zaidimas ar programa turi viena gija, jokia programa nepades. Nebent pacios programos sudetingumas jau ten bus sudetingesnis negu pats zaidimas 100 kartu.

        • kernel_panikuoja parašė:

          Teoriskai padeti gali, bet ne daug. Jeigu OS’o scheduler’is veikia neoptimizuotai multicore’ui, jis gali viena fizini CPU/branduoli allocate’inti daugumai besisukanciu procesu, o kita laikyti pusiau idle rezime. Jeigu dali load’o nuo to uzimto branduolio perkeli ant laisvo, likusioji procesu dalis gali naudotis daugiau procesoriaus ciklu ir nasumas siek tiek padideja, bet cia kalba labiau eina apie kelis procentus. Savaime aisku, kad jeigu programa yra vienos gijos, tu nieko doro su daug branduoliu nepasieksi.

          • CiukCia parašė:

            Ta Optimaizeri bandziau ant 6 branduoliu cpu ir windows 7. Nepamenu kaip vadinos programa, bet buvo video konverteris. Konvertuojant viena faila budavo naudojamas tik vienas branduolys. 2 failus – du branduoliai ir t.t. Su optimaizeriu visi branduoliai budavo apkrauti 80-90 procentu konvertuojant 1 faila. nezinau ar ant win 8 – 10 veikia, bet vin 7 jokiu problemu su instaliacija.

          • Minde parašė:

            tas tai taip, bet pacio zaidimo ar gijos nepaskirstysi niekaip.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.