Prognozuojamas asmeniniams kompiuteriams skirtos atminties trūkumas

Jau dabar įvairios tipo atminties kainos yra pakilusios lyginant su vasara, bet galime sulaukti dar blogesnių laikų. „Digitimes“ praneša apie galimą realų asmeniniams kompiuteriams skirtos atminties trūkumą jau visai netrukus, nuo gruodžio mėnesio.

Tokie procesai galimai įvyks dėl labai agresyvių telefonų gamintojų veiksmų. Jie papildomai užsisakė atminties naujiems telefonams gaminti, nes tikisi padidinti savo pardavimus po „Samsung Galaxy Note 7“ fiasko. Todėl atminties gamintojai savo gamybos linijas perorientuoja telefonų atminties gamybai. Natūraliai dėl to mažėja asmeniniams kompiuteriams skirtos atminties gamyba.

Kadangi pirmiausia bus tenkinami telefonų gamintojų užsakymai, tai asmeniniams kompiuteriams skirtos atminties gamyba nuo 10 savaičių pailgės iki 20. Dažniausiai atminties gamintojai turi atsargų 3-4 savaitėms, tad realus atminties trūkumas pasijaus tik gruodžio mėnesį. Tada, veikiausiai, dar labiau kils kainos.

ram-kainu-kilimas

4 Komentarai

  1. Maariux parašė:

    Teks susitaikyti, kad Kalėdų senis po egle sudės PC be atminties modulių, nebent jis jų užsisakė ankščiau už mobilių gamintojus 🙂

  2. samanius1124 parašė:

    pirksim per jonines 😀 , nes jau antra karta stebiu toki bajeri. ddr3 8gB buvo virs 200 senais pinigais

  3. newdiamond parašė:

    tai jeigu uzsako daugiau telefonu…tai reiskias juos kazkas pirks baisiai daug…
    reiskias teoriskai turetu dar maziau pirkti PC…
    tai kodel augs kaina ?
    nu suprantame manau daug kas…noras neprarasti bet kokiais atvejais pinigeliu…o ka gali paprastas vartotojas…tik nebent daug daug daug zmoniu – nepirkti…
    bet juk nebus taip…va taip ir veikia rinko ale desniai 😀

  4. adex parašė:

    seniausiai buvo tai prognozuota, bet aisku pirkejamas dasunta, kad reikejo griebti, o ne kad reikia kol nevelu 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.