Lyderiai žaidimų kompiuterių rinkoje nesikeičia

Programinės įrangos gigantui Microsoft pirmajam prašnekus apie bendrus savojo Xbox 360 žaidimų kompiuterio pardavimus iki šių metų pradžios, nereikėjo ilgai laukti, kol tokią pačią informaciją pranešė ir konkurentai Sony bei Nintendo.

Kaip rodo bendri pardavimai, pozicijos žaidimų kompiuterių rinkoje nepasikeitė. Nintendo Wii ir toliau yra nepavejamas žaidimų kompiuteris, o jo pardavimai jau pasiekė net beveik 85 milijonų vienetų atžymą. Netrukus Nintendo taps pirmuoju gamintoju, kurio septintosios kartos žaidimų kompiuterio pardavimai viršys magišką 100 milijonų vienetų ribą.

Sony PlayStation 3 jau visiškai priartėjo prie Microsoft Xbox 360 žaidimų kompiuterio, tačiau pastarasis vis dar laikosi antroje pozicijoje. Microsoft sugebėjo parduoti apie 50 milijonų savojo žaidimų kompiuterio vienetų, o Sony – 47,9 milijonus. Iki Nintendo Wii, kaip matome, yra labai, labai toli ir atrodo, kad mes turime aiškų septintosios kartos nugalėtoją.

5 Komentarai

  1. crooked parašė:

    kalbėkim atvirai, tai ką SONY padarė t.y. kaip išsikapstė iš smegduobės tikrai niekas nebūtų patikėjęs 🙂 ištisi 2 metai pajuokų ir pašaipų ant PS3, o dabar bene geriausia konsolė su hitiniais exclusive, ir parduotų vienetų beveik kaip xbox360, žiūrint kai buvo atsilike ant 15mln 🙂

    Apie Wii išvis nėra ką kalbėt, žaisliukas iki 14m vaikams, net industrija juokiasi iš šito daikto, 2010m super mario galaxy 2 kosmiškai gerus ivertinimus gavo, bet kažkodėl niekur net nominuotas GOTY nebuvo 😀

  2. SB parašė:

    crooked>Neturiu aš labai svarių argumentų, bet man Xbox 360 geriausias dėl Halo, GoW ir Forza.

  3. nanoWorld parašė:

    Ar tikrai netrukus Wii virsys 100mln – dar klausimas, nes kai kurie uzsienio IT analitikai Wii pranasauja vis prastesne ateiti:

    http://www.xbitlabs.com/news/multimedia/display/20110125203259_Analyst_Nintendo_Has_Blown_It_They_Will_Never_Recover.html

    Kitavertus, toks kaip PS3, tikriausiai dabar kaip tik ir pasieke savo galimybes, kuomet atsirado judesinis valdiklis, daugiau exclusive zaidimu, o developeriai normaliau pradejo kodinti PS3 architekturai, kuri buvo minima, kaip \"nepalanki zaidimu developeriams\".

  4. xFiniti64 parašė:

    Ten su tais isnaudojimasi tai pilsto is tuscio i kiaura, pac turiu tas consoles ir nematau jokiu tikru pasikeitimu tarp ju iskirtiniu geimu… Ir tas cpu tai fizika , dirbtinis intelektas ir fsio , o ne grafika , http://en.wikipedia.org/wiki/RSX_%27Reality_Synthesizer%27
    bet , kad gpu ten slabnas tai dzin NVIDIA 7800 , RSX is twice as powerful as the GeForce 6800 Ultra. O va gpu pac pagrindas ir yra. Cia grinai marketingas , pac lankausi psn ir ten bendrauju su ps3 turetojais, ir labai tai itakoja ju apsisprendima pirkt viena ar kita geima, vien tik sneka , o tas ar anas max spaus , bus bilekiokia grafika….
    O wii ragas , nes tiek xboxas turi atsaka ir tiek ps3 , su tais judesiu kontroleriais.

  5. crooked parašė:

    SB > kiekvienam savo, bet faktai lieka faktais 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.