Manoma, jog SSD kaupiklių pardavimai šiais metais bus net dvigubai didesni

Kietosios būsenos kaupiklių, ar tiesiog SSD, pardavimai per pastaruosius keletą metų augo ypatingai žymiai. Daugiausiai tai lėmė mažėjančios kainos ir didėjanti sparta, tačiau teigiama, jog žengus dar vieną žingsnį į priekį, šiais metais jų bus parduota dvigubai daugiau.


Taip mano gerai žinoma rinkos tyrimų bendrovė „IHS iSuppli“, kuri teigia, jog šiais metais bus parduota tarp 83-85 milijonų kietosios būsenos kaupiklių (SSD). Tokie skaičiai yra neįtikėtini, nes, suvedus praėjusių metų ketvirtojo ketvirčio rezultatus, pernai buvo parduota vos 39 milijonai SSD kaupiklių. Tai reiškia, jog šiais metais žadamas net didesnis kaip dvigubas pardavimų augimas.

Tiesa verta pažymėti tą faktą, jog čia „IHS iSuppli“ įskaičiavo ir įprastus kietosios būsenos kaupiklius, ir tuos, kurie veikia kaip spartinančioji atmintis. Įdomu tai, jog į skaičiavimus neįtraukti hibridiniai kaupikliai, kuriuos noriai plėtoja kietųjų diskų lyderiai WD ir „Seagate“. Juos taip pat sudaro „NAND Flash“ lustai.

Pardavimai bėgant metams vis kils, tačiau 2014 metais dvigubas augimas nežadamas. Labai daug kietosios būsenos kaupiklių bus parduota, nes įprastiniai arba veikiantys kaip spartinančioji atmintis yra įtaisomi beveik visuose „ultrabukuose“, ši tendencija pastebima ir įprastuose nešiojamuosiuose kompiuteriuose, kurie kainuoja šiek tiek daugiau, nei vidurkis, tad SSD rinkos dalis vis didės. Visgi net 2016 metais SSD pardavimai neprilygs HDD.

Parengta pagal:

TechReport

1 Komentaras

  1. Katonas parašė:

    Dvigubai mazesne kaina geriau butu.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.