„Meteor Lake“ turėtų siūlyti 50 % didesnį efektyvumą ir turės 2 kartus galingesnę grafiką

Teigiama, kad būsimoji „Meteor Lake“ procesorių šeima atrodo neblogai dėl naujų spartos ir efektyvumo tikslų, visa tai pagal „Twitter“ naudotojo @OneRaichu informaciją. Kaip pažymima naujausioje informacijoje, „Intel“ 14-osios kartos „Meteor Lake“ pasižymės maždaug 50 % didesniu efektyvumu, palyginti su 13-osios kartos „Raptor Lake“ procesoriais. Tai reiškia, kad nauji procesoriai gali sunaudoti perpus mažiau energijos atlikdami tą patį darbą kaip „Raptor Lake“ procesoriai. Žinoma, be efektyvumo, taip pat ruošiami ir keli našumo patobulinimai. Naujieji „Redwood Cove“ didieji branduoliai bus derinami su naujaisiais „Crestmont“ mažaisiais branduoliais, siekiant maksimalaus našumo U/P/H konfigūracijose su 15-45 W galios apvalkalu mobiliame segmente.

Dėl integruotos grafikos šaltinis pažymi, kad „Meteor Lake“ pasižymi dvigubai didesniu našumu nei „Raptor Lake“ iGPU. Spėjama, kad „Meteor Lake“ turės 128 vykdomųjų blokų 2,0+ GHz grafikos procesorių. Palyginimui, „Raptor Lake“ turi iGPU su 96 vykdomaisiais blokais. 14-osios kartos modeliuose iGPU architektūra pereis nuo „Intel Iris“ prie Xe-LPG „Xe-MTL“ šeimos, būtent dėl to ir tikimasi didelio našumo šuolio. Naudodama plytelėmis pagrįstą dizainą, „Intel“ pasitelks „Intel 4“ litografiją procesoriaus plytelėms ir TSMC 5 nm techprocesą grafikos plytelėms.

6 Komentarai

  1. Nukainotas parašė:

    Būtų nefaina, jei Intel vėl žymiai pralenktų AMD ir užstagnuotų.

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Čia ne sparta planuojama 50 % didesnė, bet efektyvumas. Reali sparta augs daug mažiau.

    • kernelis parašė:

      Tas gali ivykti nebent tik apie 2026m su Intel Nova Lake’u, bet viskas remsis i ZEN5/ZEN6 rezultatus. ZEN4 yra ZEN3 derivatyvas, kuris yra ZEN2 derivatyvas, kuris yra originalaus ZEN derivatyvas. Ziuresim, kaip Mike Clark’as pavarys su sekancia nauja uArch paliktas vienas be Jim Keller 🙂

  2. I_ADV_I parašė:

    Vėl? O kada buvo žymiai pralenkęs?

    Tegu pirma išleidžia produktus, kurie bent šiek tiek būtų panašūs į konkurencingus, kad rinkoje būtų bent 3 žaidėjai.
    Konkurencija visada vartotojams į naudą.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.