(SP) Mezon internetu gali naudotis puse Lietuvos gyventojų

Lietuvos radijo ir televizijos centro lygiai prieš metus pradėtas teikti pažangiausios duomenų perdavimo technologijos belaidis interneto ryšys MEZON pasiekiamas jau 50 proc. Lietuvos gyventojų.

\“Prieš metus Lietuva tapo pirmąja Europos Sąjungos valstybe, įsidiegusia pažangiausią duomenų perdavimo technologiją WiMAX. Šiandien ketvirtosios kartos (4G) ryšys pasiekiamas jau 43 šalies miestuose ir priemiesčiuose – pusė šalies gyventojų turi galimybę naudotis 4G internetu MEZON\“, – sako Telecentro generalinis direktorius Gediminas Stirbys.

Tyrimai ir statistiniai duomenys patvirtina, kad informacinės technologijos Lietuvoje sparčiai plinta. Lietuvos ryšių reguliavimo tarnybos duomenimis, 2009 metais internetu naudojosi daugiau nei 55 proc. gyventojų, praėjusių metų 4 ketvirtį penktadalis (apie 21 proc.) naujų interneto vartotojų Lietuvoje pasirinko belaidį 4G internetą MEZON.

\“Lietuviai linkę priimti naujas technologijas ir jomis naudotis, o interneto vartotojų skaičius nuolat auga. Nors 2009-ieji ekonomiškai buvo sunkūs metai mūsų šaliai, gyventojų noras naudotis naujausiomis technologijomis tik didėjo. Žmonės nori laisvai judėdami turėti prieigą prie interneto ir naudotis sparčiu, saugiu, patikimu ryšiu. Būtent tokias galimybes suteikia 4G ryšio technologija\“, – tvirtina G.Stirbys. Jo teigimu, tobulėjant ryšio technologijoms, tikėtinas ypač stiprus šuolis belaidžio interneto vartojimo srityje. „Pateikus rinkai pakankamai greitą ir kokybišką belaidį ryšį, vartotojų pasirinkimą vis labiau lemia naudojimosi internetu patogumo veiksnys. Belaidis internetas ateityje taps toks pat įprastas vartotojams kaip ir belaidis telefono ryšys“, – prognozuoja Telecentro vadovas.

4G internetas MEZON yra sparčiausias belaidis internetas šalies rinkoje, jo vartotojai naudojasi iki 10 megabitų per sekundę (Mb/s) greitaveika, o MEZON bazinės stoties sektoriaus talpa – apie 40 Mb/s (net penkis ir daugiau kartų didesnė nei teikiama 3G ryšiu). Per metus baigtas pirmasis MEZON tinklo diegimo etapas. MEZON internetas veikia penkiuose didžiausiuose Lietuvos miestuose, taip pat Alytuje, Lentvaryje, Marijampolėje, Mažeikiuose, Nemenčinėje, Nidoje, Palangoje, Plungėje, Raseiniuose, Šventojoje, Tauragėje, Telšiuose, Utenoje, Vievyje ir daugelyje kitų vietovių. Artimiausiu metu 4G interneto MEZON paslaugas planuojama pradėti teikti Kėdainiuose, Visagine, Druskininkuose, Gargžduose.

„Žmonės atranda vis daugiau galimybių išnaudoti internetą, siekdami nevaržomai gauti ir siųsti informaciją, taupyti laiką ir pinigus. Todėl tikime, kad ir MEZON plėtra didės, o pradėjus kilti šalies ekonomikai – dar spartesniu tempu“, – sako G.Stirbys.

MEZON interneto gimtadienio proga Telecentras pristato naują produktą – užrašų knygutės dydžio (158 x 94,1 x 18,6 mm) nešiojamąjį kompiuterį Mbook M1 su įdiegtu jame 4G ryšio modemu. Netrukus rinkoje pasirodys ir daugiau kompiuterių su integruotomis plokštėmis, leisiančiomis 4G interneto MEZON prieiga naudotis be papildomų USB modemų.

11 Komentarai

  1. corehead parašė:

    vai prarasasit prarasit jus savo pakankamai gera varda su tokiais straipsniais… bent jau kaip seniau darasytumet kad SP…

  2. Domast parašė:

    corehead, o tai iš ko jiems gyventi? šitokia reklama nekenkia vartotojui, vartotojui pavojingi psl. kur apžvalgos/testai nupirkti 😉

  3. SB parašė:

    corehead>Jokiu problemu, prierasai bus. Pataisyta.

  4. pekinas parašė:

    galit man paaiskinti,
    1)kuo mezon marsrutizatorius kurio kaina 500lt yra geresnis nei kiti marsrutizatoriai rinkoje?
    2)Turiu paprasta ~200lt vertes routeri, tai jis man netinka?
    3)Ar cia lietuviskas verslas, kad taip brangiai stumdo?

    EDIT: ups, truputi neapsiziurejau. Parasyta gi \"Naudojama technologija – WiMAX\" 🙂

  5. CandyBoy parašė:

    Marsrutizatorius brangus todel ,kad reikalingas palaiktantis wimax technologija.

  6. Metanabol parašė:

    kitaip sakant tas pats š… tik kitam bliude… 😀

  7. nugat parašė:

    www pavartyt per akis.
    O duodamų 10GB ar pan,ne visiems užtenka.
    Turiu galvoje siūstis filmus,ir t.t.
    Žinoma,kur teo nepasiekia,tada kas kita.
    Kiekvienas žiūri kaip jam geriau,naudingiau 🙂

  8. Fostil parašė:

    Na balticumas pvz siulo 2mbps sparta, neribota duomenu kieki ir vos 60lt, nepasakyciau jog visai blogas pasirinkimas kaip bevieliui internetui.

  9. Spygliuotas parašė:

    nugat, iš kur tu trauki tuos 10 GB???
    Fostil, Mezon šiuo metu siūlo 10 Mbps be apribojimų už 70 LT per mėnesį 😉
    Šiaip tai gerulis, balticum\’as sumažino tarifus – man šokas.

  10. nugat parašė:

    Spygliuotas,aš turėjau galvoje ne mezon teikiamą ryšį 😉

  11. developeris parašė:

    mezon man labai gundanciai atrodo 😀 tik galetu pigesnis but 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.