„Microsoft“ praneša apie „Windows 10 S“, tai „Google Chromebook“ konkurentas

„Microsoft“ išleidžia naują „Windows 10“ versija – „Windows 10 S“. Tai operacinė sistema labiausiai kurta studentams, ji turės aukšta spartą, geresnį baterijos tarnavimo laiką ir švelnesnę saugumo politiką.

„Windows 10 S“ bus siūloma su pigiais nešiojamais ar planšetiniais kompiuteriais iš įvairių gamintojų. Tai leis pasiūlyti dar labiau prieinamus kompiuterius. Jei įdomu, ką  reiškia pavadinime atsiradusi „S“. Tai kompanija tai mato kaip: „Supaprastintas, didelis našumas ir saugumas“. („streamlined, significant performance, and security”).

Pagrindinė „Windows 10 S“ savybė, kad visas programas galėsime parsisiųsti ir įdiegti tik iš „Windows Store“. Tai reiškia, kad bent jau kol kas negalėsite naudoti kitos naršykles nei „Microsoft Edge“, nes dabar „Windows Store“ nėra, nei „Chrome“, nei „Firefox“ naršyklių.

Kadangi į „Windows 10 S“ naudotojai negalės programų diegti iš kitų šaltinių, tai neva sumažins fone veikiančių procesų kiekį. Tai lems, kad tokie kompiuteriai užsikraus greitai ir galės pasiūlyti geresnę sparta, kaip tai vyksta su „Google Chromebook“.

Galiausiai, jei jums „Windows 10 S“ funkcionalumo neužteks už menką sumą bus galima atsinaujinti į pilną „Windows 10“ versiją.

2 Komentarai

  1. neblogai parašė:

    Mikrosoftas nenuvilia- Windows RT niekam nepatiko, tai išleidžia Windows 10 Š.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.