„Microsoft“ prideda dedikuotą „Copilot“ mygtuką „Windows“ klaviatūrose

„Copilot“ mygtukas bus randamas naujuose „Microsoft“ partnerių kompiuterių ir nešiojamų kompiuterių klaviatūrose. Juo, žinoma, bus galima tiesiogiai iš klaviatūros atidaryti „Microsoft Windows Copilot“ generatyvinį dirbtinio intelekto asistentą. Kompiuteriuose, kuriuose ši funkcija įjungta, šiuo metu tai galima padaryti kartu paspaudus „Windows“ mygtuką ir C, todėl specialus  dedikuotas mygtukas bus kur kas patogiau.

„Copilot“ mygtukas pakeis šalia dešiniojo Alt mygtuko esantį mygtukas, kuris gali būti meniu (programos) mygtukas, dešinysis Ctrl mygtukas, kitas „Windows“ mygtukas arba kažkas panašaus. Jo vieta priklausys nuo klaviatūros dydžio ir išdėstymo, originalios įrangos gamintojo, rinkos ir pan.

Tiems, kurie dėl kokių nors priežasčių neturi „Copilot“ arba nėra prisijungę prie „Microsoft“ paskyros, naujasis mygtukas atidarys „Windows“ paiešką. Vėlgi, tai yra tai, ką jau galima gana greitai pasiekti per standartinį „Windows“ mygtuką. „Microsoft“ teigia, kad apie tai, kurie OEM gamintojai pristatys „Copilot“ mygtuką, kalbės kitą savaitę vyksiančioje CES parodoje. Bendrovė „Ars Technica“ sakė, kad kol kas jis nėra privalomas, tačiau tikisi, kad laikui bėgant šis klavišas bus privalomas „Windows 11“ klaviatūrose.

Beveik visos bendrovės daug investuoja į dirbtinį intelektą. „Microsoft“ partnerystei su „OpenAI“ išleido apie 13 mlrd. JAV dolerių; teigiama, kad „Windows 12“, ar kaip ji galiausiai bus pavadinta, bus labai orientuota į dirbtinį intelektą; o „Copilot“ mygtuko atskleidimo vaizdo įraše yra šūkis „Šiandien prasideda dirbtinio intelekto kompiuterių era“. Specialaus „Copilot“ mygtuko pristatymas yra būdas priversti žmones naudotis asistentu, o „Microsoft“ nėra svetima naujoves klientams kišti per prievartą.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.