„Microsoft“ žada išleisti biudžetinę „Xbox Series S“ konsolę

Pasirodė gandai, kad „Microsoft“ kartu su „Xbox Series X“ konsolėmis išleis ir biudžetinius „Xbox Series S“ žaidimų kompiuterius. Teigiama, kad „Xbox Series S“ tiesiogiai pakeis dabartinę „Xbox One S“ konsolę. Nauja biudžetinė konsolė galės pasiūlyti daug naujos kartos funkcijų, kurias turi „Xbox Series X“, bet kainuos mažiau.

„Xbox Series S“ žaidimų sparta bus taikoma į 1080p @60 fps ir 1400p @30 fps. Tai bus pasiekiama su maždaug 4 TFLOPs skaičiuojamąją galią turinčiu grafikos procesoriumi ir 10 GB GDDR6 atminties. Procesoriaus branduoliai bus „Zen 2“. Teigiama, kad netgi bus naudojamas tas pats 7 nm silicis kaip brangesnėje konsolėje. Tikėtina, kad jis bus apkarpytas, bet apie tai informacijos kol kas nėra. Beje, „Xbox Series S“ taip pat gaus greitą PCIe 4.0 kaupiklį. Taupant lėšas nebus optinių diskų skaitytuvo, tad bus galima žaisti tik skaitmeninėje erdvėje įsigytus žaidimus.

Tikimasi, kad „Microsoft“ naują „Xbox Series S“ konsolę atskleis specialiame renginyje rugpjūčio mėnesį.

7 Komentarai

  1. neblogai parašė:

    Gera mintis yra išleisti tokią konsolę. Norint laiminėti konsolių kartoje, ir dėl to pritraukti į savo pusę neapsispendusius- vienas iš svarbių dalykų yra aiškiai pirmauti pagal pardavimus. Taip pat- svarbu kad tavo konsolė būtų galingiausia. Tai Mikrosoftas galės girtis ir tuo kad turi galingiausią konsolę, ir kad parduoda daugiau* (Series X Series S sudėjus). Tik kad su žaidimais neaišku ar turės geresnius. Prieš kelis metus pirkinėjo viską iš eilės, net ir nišines RPG studijas tokias kaip mano mėgstamos Obsidian ir inXile.

    • kernelis parašė:

      Nu tai zaidimai ir yra svarbiausias faktorius 🙂 Galingiausios konsoles turejimas siaip niekad nebuvo esme. Vat pigaus varianto turejimas, kitavertus, tikrai gali buti gan didelis pranasumas. Is esmes viskas remsis i tai, ar SONY islaikys ekskliuzyvu pranasuma.

      • neblogai parašė:

        Sakyčiau, kad remtis reikia ne vienu, o teisingai atlikti daug dalykų (daugiau nei konkurentas) kad konsolė būtų laiminti. Viena- tinkama kaina, antra- galingumas ar išskirtinumas (kaip Wii), trečia- kad negestų, kaip ankstyvi Famicom ar Xbox360, ketvirta- išleisti anksčiau, nei varžovas, ir ne pliką, o su žaidimais; penkta- labai gerai jei išleidžiama su tikru konsolę stumiančiu hitu- o čia gali pasisekti tiek MS (kaip pasisekė Xbox360 su Oblivion), tiek Sony. Vėlesniais metais- užtikrinimas didelio kiekio kokybiškų ekskliuzyvų padės. Bet kaip rodo istorija- labai svarbu yra padaryti gerą pradžią, įsitvirtinant kaip ‘geresnė’ toje kartoje konsolė, o tada- aiškiai pirmauti pirmais metais pagal konsolių pardavimus ir taip pritraukti vis didesnę žaidimų kūrėjų dalį pas save.

  2. Gnytasis parašė:

    Arba konsole bus lempine kaina kad vertes tas pigesnes stumdyt

  3. BC00 parašė:

    Klausimas, kiek MS turi erdvės tai biudžetinei konsolei, kai PS5 (be optikos) MSRP yra 399 USD.

  4. zirnis parašė:

    kiek kainuoja tas BR irenginys? 50EUR? jei pagal sony ir ms irenginys toks reiksmingai brangus, gal tada galima galvot apie zaidimu pardavima atminties kortelese ar usb atmintinese?

    • kernelis parašė:

      Esme cia yra ne BR irenginys, o vartotojo pushinimas i digital distribution, kad jis negaletu naudotu zaidimu pirkti fizinese kopijose. Tad nesvarbu kiek tas BR kainuoja, PS5 „digital versijos“ greiciausiai bus jauciamai pigesnes, o sita XBSS versija savaime bus daug pigesne.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.