Microsoft gali lengviau atsipūsti

Kaip rašo The Wall Street Journal, Europos Komisija oficialiai pranešė, kad nutraukia pradėtą antimonopolinę bylą prieš JAV programinės įrangos kompaniją Microsoft.

Pasak leidinio, byla yra nutraukiama dėl to, jog pasiektas susitarimas, pagal kurį Microsoft sutiko vartotojams leisti pasirinkti interneto naršyklę. EK nusprendė, kad Microsoft neseniai pasiūlytas įsipareigojimas skatinti konkurenciją naršyklių rinkoje yra privalomas. Gigantas tokį pareiškimą bei pasiūlymą pateikė po to, kai EK susirūpino Internet Explorer padėtimi rinkoje. Komisija nustatė, jog IE yra susieta su Windows operacinėmis sistemomis, taip verčiant ją naudoti bet kokiu atveju.

Bemaž visos naujos Europos Sąjungoje parduodamos Windows 7 pakuotės bus su galimybe pasirinkti interneto naršyklę, taip pat galimybe išjungti Internet Explorer naršyklę. Kompanija taip pat žada atskleisti daug informacijos apie produktų tarpusavio sąveiką.

Galime priminti, kad EK nusprendė, jog Microsoft privalo penkerius metus Europos Sąjungoje siūlyti tokias Windows XP, Vista ir 7 pakuotes, kurias įdiegus ir pirmą kartą įjungus operacinę sistemą iššoktų ekranas, kuriame bus galima pasirinkti, kokią interneto naršykle be Internet Explorer jūs norite įsidiegti. Kompiuterių gamintojai nuo šiol turės galimybę išjungti IE ir kaip numatytąją naršyklę siūlyti ne ją, bet konkurentų gaminį.

11 Komentarai

  1. suck4it parašė:

    Ir anksciau nepripazinau sito, ir dabar nepripazistu.. Tuoj gal lieps padaryt taip, kad irasinejant windowsus leistu irasyt linuxus.. 😀 Kazkokia nesamone man cia.. Beto idomu man labai, o nebus diskriminuojamos visiskai nepopuliarios narsykles? As kazkaip netikiu, kad visas ims ir pasiulys.. O ju yra, kaip prisikta tai taip iseina, kad bus uzkirstas kelias naujos narsykles ir prasimust gales tik tokiu gigantu gaminiai, kaip google ir pns.

  2. PauliusBa parašė:

    O tai kodėl Apple kompiuteriams to paties neverčia daryt su Safari?

  3. SB parašė:

    PauliusBa>Aš pastebiu dvigubus standartus. Microsoft gaudo, nes jie, jei labai norėtų, galėtų pasidaryti monopolį. Jei nebūtų panašių nesamonių, nemanau, kad esama IE 64% rinkos dalis išvis mažėtų.

  4. suck4it parašė:

    Bet is esmes ar cia teisinga ms atzvilgiu? Gerai as suprantu kai kelia ieskini intel, nes papirkineja, kad nenaudotu amd produkcijos ir pan. bet prie ms aplamai prisikabino vien del to, kad perdaug turi.. Sakau gryn kai SSRS daros.. Dar gerai, kad neblokuoja google Europos Sajungoi, nes per daug issiplete..

  5. SB parašė:

    suck4it>Aš žinau, kad nesąžininga, tad palaikau Microsoft. Neva rūpinamasi mūsų teise pasirinkti, norima daugiau konkurencijos, kad būtų iš ko pasirinkti. Aš nežinau, ar tai gerai. IE nėra gėris man, aš naudoju FireFox, bet kas trukdo parsisiųsti ir ją įsirašyti? Kam tu langų? Kodėl to nėra Mac OS X? Daug klaustukų.

  6. inDex parašė:

    Kas cia jums su tuo OSX? OSX rinkos dalis vos ne lasas juroje palyginti su Windows… O kabinejasi del monopolijos… Jei niekas nesikistu tai kad ir tapi firefox nebutu tiek rinkos uzvaldziusi… 90% zmoniu sedetu su IE dabar….

  7. suck4it parašė:

    inDex, tai tu mastai, kaip EK.. Taip iseina, kad stipresnes kompanijos turi maziau teisiu.. ;D As is esmes to IE irgi nenaudoju, bet vistiek kazkaip nesazininga atrodo.. Jei kompanija savom jegom sugeba apimt visa rinka tai cia reik tik paplot, o ne paimt ir nusodint.. Aisku is musu puses konkurencija gerai (nors tarp narsykliu tai man vienodai sviecia), bet is ms puses tai tikrai nesamone.

  8. nanoWorld parašė:

    EK savo demesin galetu labiau imti ne narsykles, o apskritai paciu Windows platinimo strategijas, kuomet neimanoma nusipirkti daug irenginiu be Windows preinstalled. Elementarus pavyzdys: tarkim noriu pirkti maza, pigu, tylu ir negalinga kompiuteri namams bazinems uzduotims, bei i ji susirasyti Ubuntu. Pagal savo poreikius issirenku, kad tai bus Dell Inspiron Dino HD uz ~250USD. Ir ka gi – ne vieno varianto be Windows. Kazkoks apsurdas ir vartotoju prievartavimas, nekalbant apie tai, kad pacio tokio kompiuterio turbut 30% kainos sudarys Windows kaina, kuriu man nereikia. Cia as izvelgiu didesne problema (ypac su nesiojamaisiais kompiuteriais) negu del tu narsykliu (tik daugiau gal vartotoju atzvilgiu, o ne kitu gamintoju). Aisku galima cia filosofuoti, kad toki gamini teikia gamintojas, nepatinka ieskok kito ar darykis pats is daliu, bet man kaip vartotojui vistiek tai kelia nepasitenkinima.

  9. suck4it parašė:

    Va cia tai tikrai pritariu, bet cia jau ne ms reik skalpuot, bet kompiuteriu gamintojus.. I netbooka kist windowsus man irgi atrodo nesamone sumoki gana daug, o gauni beveik ta pati, nes visvien visomis win galimybemis nesinaudosi.. Kaikuriais atvejais ir su kitais laptopais tas pats.

  10. pushaz parašė:

    suck – labai jau tamsta esate saliskas prie ant intel staugi,kad monopolija,o cia jau nebe??? 😀
    inDex ko gera teisingiausiai ir paprasciausiai prase,nejieskodamas siknoj kabliuku
    Kaip kabinejamasi prie intel (nes jiem lygiu cpu rinkoje nera,amd juoko verti jei paziuret rimtai) taip ir cia,kaip sakant,profilkatiskai,kad neuzsimirstu kad yra stebimi.

  11. suck4it parašė:

    Kad as del intel niekad nestaugiau paprasciausiai ten visai kita situacija buvo, nes jie buvo pagauti, kad nesaziningai monopolija bando padaryt. As is esmes nei uz intel, nei uz amd as tiesiog pakolkas uz amd/ati produkcija.
    As paprasciausiai ziuriu ms akimis ir kai is lempos kabinejasi tai….

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.