„Microsoft“ įžūliai siūlo atsinaujinti į „Windows 10“

„Microsoft“ labai nori, kad kuo daugiau naudojančių senesnes „Windows“ operacines sistemas atinaujintų į „Windows 10“. Kompanija kol kas šį atnaujinimą siūlo nemokamai, bet nenorintys atsinaujinti pastoviai kenčia nuo įvairiausių priminimų.

Naujausias „Microsoft“ skatinimas atsinaujinti veikiausiai peržengė padorumo ribas. Paspaudus ant „Windows“ atnaujinimo ikonėlės per visą ekraną įšokantis langas turi tik du pasirinkimus: atsinaujinti dabar (Ang. Upgrade now) ir atsinaujinti šį vakarą (Ang. Upgrade tonight). Vartotojui nepalikti jokie kiti pasirinkimai, jis gali tik pradėti atnaujinimo procesą. Tiesa, galima paspausti dešiniame kampe esant lango uždarymo mygtuką (iksą), tada skatinimas atsinaujinti į „Windows 10“ dings, bet tik iki kito karto.

19 Komentarai

  1. samanius1124 parašė:

    sita praleidau (hide) KB3035583, nu jokiu priminimu nepareina(w7)

  2. Katonas parašė:

    Aš iš vis atjungęs update, tai sėdžiu ramus kaip belgas

  3. SoTOP parašė:

    Man jau reiktu persirasyt langus, bet vis neapsisprendziu ar 10 jau pakankamai subrande, ar tiesiog ramiai toliau su 7 sedet.

  4. Jordan parašė:

    Viskas tavrkoj su tais windows 10. Man gal tik pirma menesi buvo rupesciai su dinginejanciu intiku porai sekundziu del ko is game dc pametydavo karts nuo karto ir vsio. Dabar isvis tokiu dalyku nebebuna.

  5. GK parašė:

    nezinau,kas cia kam ka kisa,sedziu su win7 ir updatais ir tik viena karta po restarto buvo ismete maza lentele kad atsinaujinti i win10 ir viskas.

  6. IFeelYou parašė:

    Upgrade now or Upgrade tonight :))) Užskaitau Microsoft…

  7. Nuomone parašė:

    W10. Iki šiol nesutvarkė, nedavė problemos sprendimo dėl dingusio garso, kai išjungiu tv ir/ar Av stiprintuvą, o stalo pc palieku veikiantį. Kai įjungiu tv ir/ar Av vaizdas atsiranda, bet nebelieka garso, o garso icon’ėlė rodo x(neprijunkti garso šaltiniai). Su seniuoju lop top – to nebūdavo. Pajungimas per hdmi į av 7.1 stiprintuvą iš jo hdmi į tv tik video stream (kaip ir numatyta). Pc garso stremas nustatytas 7.1-ui garsui.

  8. itsunoshiyuga parašė:

    KB3035583 paslėpkit ir bus ramu. šiaip tai dabar naujas iso image yra win 10 tai galima clean įsirašyti ir aktyvuoti su senesniu raktu. jau kaip ir visai gerai išdirbti. pradžioje buvo viena kita bėda. be to, reikia ir MS suprasti. ar obuolys ir koks linux dar kuria atnaujinimus senoms OS versijoms? tai jau kad ne. kainuoja pinigą tas. 🙂

    Nuomone, Tau reikėtų pasiknisti po draiverius ir susitvarkyti audio devices. tikėtina, kad ten kažkas negerai. taip pat windowsai kartais turi problemų kai persijunginėja iš vieno device į kitą, bet čia labiau programų problema, nes jos neaptinka pasikeitimo. programos kurios buvo iš karto tam paruoštos tai neturi jokių panašių problemų. Taip pat, buvau susidūręs DELL laptopuose su tokia pat problema, tai tik bios atnaujinimas padėjo.

  9. ToBeX parašė:

    3/4 pc jau win 10.
    Viena pats pameginau susirasyt, kiti 2 kazkaip mistiskai gavo 10 windows kazkam paspaudus update 🙂
    ir paskutini kompa zadu persirasyt i 10, nes man jie jau stabiliai sukasi per tas 3 sistemas

  10. PauliusP parašė:

    Nuomone > kaip rašė itsunoshiyuga, panašu į draiverio bėdas, esu ir aš panašių situacijų turėjęs. Jei VGA yra AMD brand’o, bandyk sudiegti šitą: http://drivers.softpedia.com/get/SOUND-CARD/REALTEK/Realtek-ATI-HDMI-Audio-Device-Driver-270.shtml
    Beje, kaip suprantu pas tave išjungus AVR playback device nepasikeičia. O jei perkrautum Windows Audio servisą? Čia matyt atskira tema apie šitą problemą 🙂

    Kas liečia upgrade į Win10, tai dėl KB3035583 kolegos jau pastebėjo. Bet man sėdinčiam su Win7 vis kyla klausimas: kodėl yra verta atsinaujinti į Win10? Tarkim dabartinė mano OS tenkina absoliučiai visus poreikius, yra tikrai išbaigta, lengvai konfigūruojama, nėra įskiepytų features’ų ar reklamų, performance irgi kaip suprantu nelabai skiriasi. Tai kokios būtų objetkyvios priežastys? Atmeskime argumentą, kad Win7 morališkai pasenusi. Architektūrine prasme nelabai kas ir keitėsi, daugiausiai GUI.

  11. itsunoshiyuga parašė:

    DX12, naujas interface jei mielas akiai, platesnis visokių dalykų supportas, nemokama, greičiau bootinasi ir bendras performance geresnis ir galiausiai apjungimas visų windows prietaisų. pats turiu lumia 920 su win 10 ir jis su jokiu kitu aparatu taip gerai nesutartų kaip su windows. 🙂 taip pat, žmonės yra konservatyvūs ir nelabai lengvai priima naujoves. prie Win 7 tikrai nenorėčiau grįžti, net jei ir geras OS.

  12. ZeroFM parašė:

    pas mane win10 bet su mielu noru grįžtau prie win7 .
    absoliučiai viską kas yra folderiuose atidaro kur kas lėčiau nei win 7 .
    programų nesuderinamumas : LTU yra dėžė 7m senumo ir mBot veikia kuo puikiausiai o va dėžė už 2k eu su win 10 niekaip nepaleidžiu

  13. samanius1124 parašė:

    sian vel su updeitais siule KB3035583 instaliuot, nors as ji "nuhaidinau" win instaliavus svieziai. tas brukimas 10 nesvietiskas:D
    laptopas sesers kaito cpu su 10, kaip bekaitaliotum rezima. startuodavo greit, o restartas lb ilgas, nesigilinau lb ->w7
    reziume-laukiam DEUS, tada ir matyt bus

  14. PauliusP parašė:

    DX12 – kaip suprantu šiai dienai yra tik keli išleisti žaidimai, kurie sukasi ant DX12. Tai šiai dienai kaži ar čia kažkoks pliusas. Juolab, jei žaidžiama itin mažai.
    Naujas GUI – kaip pats pastebėjai, čia skonio reikalas. Be to, jis dar neišbaigtas. Pvz., skaičiau kažkur straipsnį su pavyzdžiais, kaip skiriasi objektų kontekstinio meniu atvaizdavimas.
    Support’as – pvz.? Ką supportina Win10, ko nesupportina Win7? Na, jei atmesim įgimtus naujus feature’us. Jei tarkim nenaudoju Cortana ir virtual desktops. Aš galiu pateitki naudingą Win7 feature, kuris dingo su Win8 – tai Previous Versions.
    Nemokama – sutinku. Iš kitos pusės, tik tuo atveju, jei jau turi įsigijęs OS 🙂
    Greičiau bootinasi – kiek mačiau skirtumas 2-4 sek., kas nėra verta upgrade dėl kitų trūkumų (mano nuomone).
    Geresnis performance – taip ir neradau rimtesnės apžvalgos, kur būtų lyginamas performance tarp OS. Gal gali pasidalinti nuorodomis? Mažu susigundysiu 🙂
    Suderinamumas su kitais prietaisais – sutinku, kam aktualu tai visai naudingos funkcijos, nereikia 3rd party programinės įrangos sync’inimui ir pan.
    Priskirčiau save prie konservatyvių, bet ir objektyviai sunku įžvelgti pakankamai naudos iš Win10.

  15. IFeelYou parašė:

    Na aš irgi atsinaujinau į Windows 10. Vienintelis rimtesnis argumentas buvo Dx12. Šiaip labai labai neišbaigta sistema, toks jausmas kad paskubomis daryta kad tik išleist. Dabar tais naujais updatais kas dvi sekundės bando taisyt padėtį. Manau po pusmečio bus gerai, bet kol kas tai…

    Pliusai:
    – DX12
    – gražesnė išvaizda
    – gal kiek trumpiau bootinasi
    – geresnis multi-monitor, kitų naujų įrenginių supportas
    – geresni GPU benchmarkų rezultai net ne DX12
    – patogesnis Start Menu

    Minusai:
    – krūva klaidų
    – nesuderinamumas su kai kuriais draiveriais
    – bendrai veikia lėčiau
    – CPU benchmarkų rezultatai mažesni
    – klausinėja, seka, siuntinėja, atnaujinėja ir pan.

  16. daimonass parašė:

    Na, pats jau kaip mėnesį su w10. Klaidu neradau su savo geležimi. Del veikimo spartos, nuo w8 gal būt šiek tiek lėčiau sukasi bendrai. Bet in game nesijaučia. O kad seka ar klausinėja kaip man patogu vieną ar kitą funkcija man netrugdo, gi nelenda i ekraną su klausimais. Kolkas esu visai patenkintas tuo ka turiu, nors nesu sužavėtas.

  17. itsunoshiyuga parašė:

    esmė, kad pačiam MS lengviau, kai vienas OS. 🙂 aš pat jei leisčiau produktą, tai norėčiau, kad visi naujausią versiją turėčiau. kas nors neveikia? skundžiatės? atnaujinimai įrašyti? no? tai WTF? tai čia taip pat kaip ir atnaujinimas. patys žinot, kad nutrauks senesnių support. seka-neseka. nesu teroristas todėl vienintelis dalykas ko iš manęs gali norėti tai parduoti marketingui, kuriam pakankamai atsparus – no use. 🙂

    Supportas geresnis, nes beveik nebeliko prietaisų kuriems reikėtų draiverio ieškoti. paleidi MS update ir randa. WIN 10 tą ir automatiškai padaro. 🙂
    Dėl greičio, tai man patys win atrodo snappier – paspaudi ir yra. man tai patinka visai. iš pradžių ir win 8.1 nepatiko, bet WIN 10 žymiai geriau jei naudojami 8 ar 8.1.
    Jei kažkas su vis dar su 7 tai iš karto konservatorius. 😀

  18. Katonas parašė:

    Aš tai jau kiek seniau buvau užsikepęs legalizuotis, bet tada patingėjau, tai taip ir suakasi W7. Dar kažkaip tada užėjo kalbos, kad torrent trackeriai blacklistina W10, o kadangi tenka papiratauti karts nuo karto tai taip ir sėdžiu ramiai.:D

  19. PauliusP parašė:

    Tai apie 45% pasaulio kompiuterio vartotojų vis dar konservatoriai. Taip yra ne be priežasties 🙂 Turbūt šiuo metu tokių device’ų ar SW, kurie būtų suderinami tik su Win10, yra absoliuti mažuma ar nykstamai mažas skaičius. Suprantama, kad XP jau buvai tikrai senstelėjusi sistema, ne tokia stabili ir saugumo prasme pasiekusi savo maksimumą, bet, mano nuomone, Win7 buvo geriausia MS išleista OS, po to sekė tik GUI pasikeitimai su 8 ir 10 versijomis. Visi kiti pasikeitimai neatnešė naudos arba atnešė jos labai mažai.
    Apie sekimą ir informacijos atidavimas rinkodarai. Ar tikrai tu nori aplikacijose matyti reklamą? http://static2.uk.businessinsider.com/image/55b687f0dd08953d6c8b463a-1280-1000/microsoft%20solitaire%20collection%207_27_2015%2012_24_07%20pm.png – naršyklėse naudojam adblocker’ius, turbūt bus kažkokie sprendimai ir OS lygmeny.
    Dėl draiverių device’am tai dar anksti kalbėti. Sutinku, kad paprastam vartotojui tai puiki naujiena, kad OS suras tvarkykles. Bet juk žmonės skundžiasi, kaip dinginėja netas, lūžinėja video draiveriai. Tai ši vieta dar nėra pabaigta. Apie video tvarkykles tai iš vis nėra ką kalbėti – OEM laptopuose su hibridine grafika visur reikalingos custom OEM tvarkyklės. Gal reikėtų pasikurti mums temą, kur visi galėtume padiskutuoti, naudojantys Win10 pasidalins patirtimi?..

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.