Microsoft pardavė 240 milijonų Windows 7 kopijų

Spalio 21 dieną Microsoft operacinė sistema Windows 7 šventė vienerių metų gimtadienį. Per metus nuo jos pasirodymo visame pasaulyje jau parduota daugiau nei 240 mln. operacinės sistemos licencijų. Windows 7 išlieka greičiausiai parduodama operacine sistema istorijoje. Lygiai prieš metus ji pasirodė ir Lietuvos parduotuvių lentynose.

Visus gamintojų lūkesčius pranoko ir palankus Windows 7 verslo įmonių vertinimas. Labai gerai operacinė sistema yra vertinama ir individualių vartotojų. Rinkos tyrimų bendrovės Forrester duomenimis, net 89 proc. įmonių planuoja per artimiausius 24 mėn. įsigyti Windows 7, o pagal LifeHacker reitingą, naująja „Microsoft“ operacine sistema yra patenkinti 94 proc. vartotojų.

Windows 7 ypač sėkmingai įsitvirtino verslo rinkoje. Microsoft atlikta įmonių apklausa parodė, kad ši operacinė sistema verslui suteikia apčiuopiamą naudą – ji vidutiniškai sutaupo 350 litų (140 JAV dolerių) lėšų per metus, reikalingų vienam kompiuteriui išlaikyti, o metinė investicijų grąža siekia 131 procentą.

Pasirodžius Windows 7 pasikeitė ir kiti didieji Microsoft produktai, kurie buvo pritaikyti prie naujosios operacinės sistemos – pristatyta naujoji interneto naršyklė Internet Explorer 9, taip pat atnaujintos debesų kompiuterija grįstos programos Windows Live Essentials. Rugsėjo 15-ąją pasirodžiusi Internet Explorer 9 testuojamoji (beta) versija iš karto susilaukė vartotojų susidomėjimo – per pirmąsias 2 dienas ją atsisiuntė 2 mln. vartotojų, o iki rugsėjo pabaigos – net 6 milijonai.

Tyrimų duomenimis, šiuo metu pasaulyje yra 1,2 mlrd. asmeninių kompiuterių ir ši rinka auga. Pagal IDC bendrovės prognozes, 2010 metais bus parduota 350 mln. naujų asmeninių kompiuterių, o 2011 metais – 400 mln. vienetų. Per mažiau nei metus Windows 7 buvo įdiegta į 17,1 proc. viso pasaulio kompiuterių, o įtraukus ir piratines versijas, Windows 7 OS galbūt šiuo metu veikia ketvirtadalyje visų pasaulio asmeninių kompiuterių.

3 Komentarai

  1. nugat parašė:

    Nesuprantu,kaip išleisdamas tarkim 400lt,iš to gaunu pelno…?
    Kiek suprantu savo galva,kad ir 1lt išleisdamas,to jau tariamo 1lt
    neatgausiu,nes jo jau nebėr… 🙂
    Va,kitas dalykas sažinės naudai,ar reklamai.
    Juk vien pačios OS turėjimas neatneša jokios naudos į banko saskaitėlę…
    Juokingai skamba tezės,kad OS anteša vartotojams naudą.
    Tai tiesiog eilinis produktas,skirtas tam tikriems įrenginiams,kad jie vienaip
    ar kitaip veiktų,ir atliktų savo darbą…

  2. nanoWorld parašė:

    Nauda yra taupyme. Matomai Windows 7 yra maziau luzinejantys ir saugesni, nei tarkime Windows XP, ko pasekoje, suvidurkinus aptarnavimo islaidas, sutaupoma ant kompiuteriu taisymu, prieziuros ar pan. Cia gal daugiau verslui galioja, bet is principo tinka visiems vartotojams.

    O is funkcines puses, OS yra kiek daugiau nei produktas, skirtas TIK tam, kad irenginiai veiktu. Tik tam, kad irenginiai veiktu, is principo uztenka branduolio. Siai dienai, su OS buna integruotos ivairios platformos, karkasai ir kiti programiniai komponentai, kurie teikia tam tikra nauda sistemu pletotojams, kas is principo turi netiesiogines naudos ir paprastam vartotojui, kaip kad kazkas gali buti potencialiai pigiau, stabiliau, graziau ir pan.

  3. nugat parašė:

    Sutinku nanoWorld dėl jūsų nuomonės,kas liečia lūžius,aptarnavimą.
    O dėl kai kurių kitų atvejų(tarkim elektros suvartojimo,ar reikalingumo
    keisti xp į win7 ),čia jau nelabai adekvati nauda.
    Nes nežinia kas daugiau ryja elektros iš šių OS,jeigu tai įmanoma apskaičiuot,o dėl naujoviškumo,ar pan keisti OS,tai nėra pagrindinis
    rodiklis.
    Kadangi kalba eina apie win,tai paprastam vartotojui dzin OS subtilybės kas liečia branduolius OS,ir t.t.Esmė yra \’\’kaina- naudingumas-patogumas\’\’.
    Tarp kitko,nereikia pamiršti,kad w7 skirta naujesniems kompams,o ne senesniems.
    To pasekoje,senoji XP yra visiškai netobulinama ant tiek,kad nereikalautų
    tariamai naujos OS…
    Tai pasaka be galo.Kažkam reikia pinigų,tai visada atsiranda išeitis,kaip padaryti kažką geresnio,naudingesnio,paimant pinigus iš \’\’naujo produkto\’\’.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.