Microsoft planuose – vos 250 JAV dolerių kainuojantis PC

Programinės įrangos milžinas Microsoft praėjusios savaitės pabaigoje pranešė, jog su partneriais, kurie gamina apartinę įrangą, kuria kompiuterį nepasiturinčioms šeimoms, kurios jį su Windows operacine sistema galės įsigyti vos už 250 JAV dolerių.

Microsoft žingsnis padėti nepasiturinčioms šeimoms yra dalis JAV Federalinės komunikacijų komisijos, dar žinomos tiesiog FCC vardu, paskelbtos programos vardu „Connect to Compete“, kuria norima, kad kuo daugiau amerikiečių naudotųsi plačiajuosčiu internetu.

Šalia pigaus kompiuterio, kuris bus pasiūlytas net apie 15 milijonų šeimų, kurios dalyvaus programoje, FCC siūlys ir namuose naudotis pigiu plačiajuosčiu internetu, kuris neturėtų kainuoti daugiau 10 JAV dolerių per mėnesį. Šeimos galės pasirinkti iš kelių galimų tiekėjų.

Microsoft patvirtino, kad vos 250 JAV dolerių kainuojančiame kompiuteryje bus įdiegta Windows operacinė sistema ir Office biuro programų rinkinys, tačiau nepranešė, nei kokios versijos bus kompiuteryje, nei kokių techninių specifikacijų bus pats kompiuteris.

3 Komentarai

  1. city50 parašė:

    Už tuos 600lt ir taip jau gan žvėris eilinam vartotojiu PC išeina. Aš už 400lt PC su E-350 motinine, 4GB RAM ir 200GB HDD susidėjau. Aišku HDD dėjau panaudotą, 2TB HDD dabar nepatys geriausi laikai pirkt.

  2. newdiamond parašė:

    nelabai suprantu…… visiems mums kisa tuos kompus…lyg be ju zmogus gyventi negali…

    geriau galvotu apie maista… o cia matai iniciatyvos kaip kompa tureti namie ir interneta..kad kuo daugiau matai naudotusi

  3. Augustazz parašė:

    uz 600 lt deze kokia su psu belekokia pigiausia, e-350, ram 2gb ir hhd 500 gb, tai manau tikrai uztenka, ir net lieka pinigu, bet kaip suprantu uz OS sumoki ten dauguma 😛

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.