„Microsot“ žada be naudotojo žinios nebesiųsti instaliacinų failų

„Microsoft“ sulaukė daug skundų, kai į „Windows 7/8“ operacines naudojančius kompiuterius automatiškai be jokios naudotojo žinios siuntė „Windows 10“ atnaujinimo failus, kartais be jokio prašymo net būdavo pradedamas atsisiųstų failų diegimas. Internete galime rasti, kaip tai sukėlė įvairiausių problemų verslui ar paprastiems naudotojams. Visa tai vyko, kai programinės įrangos gigantas nemokamai siūlė iš „Windows 7/8“ atsinaujinti į „Windows 10“.

Dėl tokio poelgio buvo kreiptasi net į teismą, bet jokių baudų neprireikė. „Microsoft“ patys savanoriškai sutiko, daugiau nesiųsti instaliacinių failų be naudotojo žinios. Tiesa, šis teismas vyko Vokietijoje, tad galimai tai liečia tik Europos Sąjungą arba net tik pačią Vokietiją.

3 Komentarai

  1. Minde parašė:

    ypac gerai jei panaudoji mobilu rysi per „hotspot“, kur isviso turi kelis gigus 🙂

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      O taip. 🙂

      Ant W10 tam yra metered pasirinkimas, bet kai reikia siųst vis tiek siunčia. Šią savaitę parpumpavo 400 MB, gerai, kad planas greit baigiasi ir dar buvo likę duomenų nemažai.

  2. neblogai parašė:

    Čia toks priminimas: jei ką/kada daryti su įrenginiu sprendžiate ne jūs, o kažkas kitas- tai tik pinigai už geležį ir OS buvo iš jūsų kišenės- o įrenginys realiai jau ne jūsų 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.