AMD: MCM dizainas kuriant 32 branduolių procesorių sutaupo 41 %

AMD visiems atskleidė, kodėl buvo pasirinktas MCM (Multi-Chip Module) dizainas ir kokie pagrindiniai to pliusai. Dėka tokio sprendimo AMD sąlyginai pigiai galėjo pagaminti „EPYC“ 32 branduolių procesorius ir turėti labai aukštą sveikų lustų kiekį. Tai vyksta dėl to, kad mažesni lustai dažniau yra visiškai sveiki, nei didesni. AMD paskaičiavo, kad norint pagaminti monolitinį 32 branduolių procesorių jiems tai atsieitų daug brangiau, nei naudojant keturis „Summit Ridge“ lustus. Dėka panaudotų keturių lustų sutaupoma 41 % kaštų.

Kaip žinome, vienas lustas turi 8 procesoriaus branduolius, o tokie lustai dėka „Infinity Fabric“ jungčių gali būti sujungti tarpusavyje. Kiekvienas lustas turi keturias tokias jungtis. Trys naudojamos sujungti lustus vienus su kitais, o ketvirtasis, veikiausiai, kontaktuoja su kitu procesoriaus lizdu ten, kur toks lizdas yra (serveriai).

6 Komentarai

  1. neblogai parašė:

    Pavadinimo formuluotė apie sutaupytą 41% teisinga. Tačiau sakinys „pagaminti monolitinį 32 branduolių procesorių jiems atsieitų 41 % brangiau“ jau yra su klaida- tai kainuotų 41/59*100%= 69,5% brangiau.
    Nepaisant šito matematinio atvejo- pastaraisiais mėnesiais rašybos bei kitokių klaidų straipsniuose beveik nerandu- reikia pagirti.

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Fixed

      Rašant dažniausiai mintys būna ne apie rašymą, taip ir gaunasi. Be to rašyti dažniausiai tingisi 🙂

    • DasMachine parašė:

      Matematiskai taip visada yra ir nera reikalo kabinetis. Brangsta 69%, o pinga jau 40% 😀 Tegul kalbininkai nesuprantantys matematikos ir suka galvas jei nesupranta.

      O del pacio dizaino, tai gal interposeris yra naujai pritaikyta technolgija. Galbut tik dabar galutinai istobulino ar padare uz prieinama kaina, nes ta matom ir su AMD HBM ir naujose Intel skaidrese.

  2. newdiamond parašė:

    bet esme, po volta BIG CHIP, turbut, kad tikrai gamintojai i toki dizaina pereis ir gpu srityje, matyt nebera kito kelio…

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.