„Mindfactory“ parduodamų procesorių statistika

„Mindfactory“ kas mėnesį išleidžia savo parduodamų procesorių statistiką. Kadangi tai didžiausias Vokietijos mažmeninis pardavėjas ši statistika tikrai įdomi ir atspindi situaciją Europoje ar bent Vakarų Europoje.

Žiūrint į parduodamų procesorių lentelę matome, kad „Intel“ turi persvarą, bet ne itin didelę. AMD parduoda 45 %, o „Intel“ 55 % procesorių. „Intel“ didesnę persvarą turėjo metų pradžioje, tada santykis buvo maždaug 60/40 %. „Intel“ stovykloje geriausiai perkamas i7-8700K, o AMD pusėje – „Ryzen 7 2700X“.

Pajamų grafoje nesunku pastebėti, kad „Intel“ už savo procesorius gauna daugiau nei AMD. „Intel“ pardavus 55 % visų procesorių gavo 62 % pajamų, o AMD, pardavusi 45 % procesorių, tenkinosi 38 % pajamų. Vidutinė „Intel“ parduodamų procesorių kaina yra 246.74 €, o AMD – 190.73 €.

Paskutinėje lentelėje matome, kiek kokios šeimos procesorių parduoda kiekvienas gamintojas. AMD antros kartos „Ryzen“ sudaro 62 % portfelio („Pinacle Ridge“ + „Raven Ridge“). Žmonės noriai perka ir pirmos kartos „Ryzen“ (36 %). Tuo tarpu „Threadripper“ yra skirtas aukštai spartos platformai ir jų parduodama vos 2 % lyginant su kitais procesoriais. „Intel“ daugiausia parduoda „Coffee Lake“ procesorių, net 84 %. „Kaby Lake“ tenka 14 % visų pardavimų, o „Skylake X“ turi vos 2 % rinkos.

51 Komentarai

  1. newdiamond parašė:

    Nesuprantu vieno, kaip gali buti labiausiai perkamas 8700K 😀 jeigu jis brangiausias is seimos.
    Cia gi tas pats kodel intel GPU rinkoje pirmi, nes iGPU kompai eina i trasa labiausiai…
    Gi cia nera entuziastu atskira statistika…
    Ar tipo kiekviena moterele pirkdama PK receptams paieskoti, renkasi tarp 8700K ir 2700X ? 😀

  2. Ptyca parašė:

    Mindfactory, yra specelizuotas shopas PC ir jo accsesuaru, tik internetins….eilinis zmogiukas net nezino kad toks yra… Resiume cia Apsipirkineje 80 proc entuzijastu

    • ZeroFM parašė:

      Jap diedai tu teisus

    • IFeelYou parašė:

      Aha, pats didžiausias Vokietijos mažmenininkas veikiantis 21 metus yra entuziastų parduotuvė. Gal nebepjaunam 🙂 Skytech turbūt Lietuvos entuziastų parduotuvė tada.

      • ZeroFM parašė:

        25 puslapiai po 150 prekių vien watercooling stuff-o skaitai ne entuziastų shopu ? 😀
        O ką skytech turi ? viena enermax rez 😀 😀

      • Ptyca parašė:

        O tu zinai kad siuo metu tas didmenininkas pagrindini pelna daro is e-parduotuves(tiesa pasakius suvedus google meta tik viena parduotuve visoj VOketijoi) ?
        as nesakau kad etuzijastas yra toks kaip tu kuraim jai ne i9 tai ne procas.
        Entuzijastas yra zmogus kuris domisi ka perka, o ne atejau i parduotuve nu cia mat tam ir tam, nu tai imk, tai jo gerai imu. Paimk procentaliai kiek zmoniu perka buten taip sakyciau tikrai daugiau negu 50proc. O kiek is vis tokiu zmoniu zino kas tas Mindfactory ? Atejo moliugeliai i Saturna ar MediaMarkta ir perka ta laptopa ir eina patenkinti.

        • IFeelYou parašė:

          Tai mažmenininkas, o ne didmenininkas. O šiaip koks skirtumas e-parduotuvė ar ne? Interneto prieinamumas šiais laikais yra milžiniškas. O Skytechas ir Kilobaitas neturi e-parduotuvės? Topocentras irgi turi e-parduotuvę, tiesiog kaip sakai ten gali ateit moliūgėlis ir pačiupinėt kažką, kadangi jie turi kažką pasidėję lentynose, tačiau jokios statistikos iš „realių“ parduotuvių daryt negali, nes ten yra sukrautos dažniausios pačios pigiausios prekės ir tikrai jokių i9 niekas vitrinose nelaiko. Realią statistiką galima vesti tik tada, kai žmogus gali pasirinkti iš pilno prekių asortimento, t.y. online.
          Mindfactory daugelis iš mūsų nežinom tik todėl, kad tai Vokietijos rinkos pardavėjas, kiek žinau jis net už Vokietijos ribų nuo kažkelintų metų nebesiunčia prekių. Pagrindiniai pardavėjai yra Amazon ir Newegg. Manau juos žino absoliuti dauguma. Nenustebčiau kad 8700k būtų vienas populiaresnių ir ten.

          • Stipena parašė:

            Pas mus eiliniai nežino jokių skytechų, e-prekyba jiem neegzistuoja, išskyrus skelbiu taškas lt.

          • Ptyca parašė:

            Tai mažmenininkas, o ne didmenininkas- rasydamas sumaisiau.
            IFeelYuo- kaip tik didziaja dali rinkos ir sudaro zmones kurie net nezino ka perka, kuriem net neidomo kas ten per procas ir tt.. Bele veikia.
            PS: Pats gyvenu beveik 10 metu Voketijoi, ir dauguma zmoniu net nezino kas yra tas MIndfactory, o is tos daugumos kiekvienas turi po laptopa kartais ir ne po vinea, dauguma naudoja stacionarus darbuose, ir jiems giliai dzin kas ten vidui. Ir tu sakyk man ka nori, taip yra zmoniu dalis kurie perka dalis internetu, bet visgi didzioji dalis nori gatavo produkto parduotuvej, nuejau pamaciau paciupinejau nupirkau.

            • IFeelYou parašė:

              Na tema buvo apie 8700k populiarumą, į laptopus tokio CPU niekas nededa. Darbo kompiuteriai dažniausiai yra perkami urmu, per viešuosius pirkimus, patys pigiausi ir t.t. Kalba eina ar 8700k populiarus CPU tarp CPU perkančių žmonių. Jeigu žmogus jau renkasi CPU kaip atskirą detalę (apie ką ir kalba šitam straipsnyje) tai natūralu kad jis nebus visiškas moliūgėlis, ir greičiausiai jau bus kažkiek pasidomėjęs. Mes dabar nekalbam apie surinktus PC ir t.t. Čia atskirų CPU kaip detalės statistika. Bent jau aš taip supratau straipsnį.
              O šiaip aš sutinku kad didelė dalis žmonių perka tik pačiupinėję ir t.t. ir kad jiems visiškai vienodai koks ten CPU darbo kompe. Čia net nelabai yra ką ginčytis.

              • Ptyca parašė:

                Pagaliau ir dasikasem ka as ir sakau kad, ka as skaitau entuziastu: Zmogus kuris domisi ka perka,
                Isvada ta kad didzioji dalis Midfactory CPU ir visu atskiru cpu daliu klientu dalis yra Entuziastai. IFelYou cia mano nuomone, ir as ja ginu, o Jus ko tais labai norit papriestaraut 🙂

                • IFeelYou parašė:

                  Ai noriu prisikabint prie kažko 🙂 Mes gal tiesiog nesusikalbėjom. Su išvada pačio visiškai sutinku 😀 Aš tiesiog norėjau pasakyt kad 8700k CPU labai populiarus kaip CPU, ta prasme kai perkamas kaip atskira detalė.

                • svabas parašė:

                  nemanau, kad dauguma pirkėjų moliūgėliai tokie kaimiečiai neraštingi, juk dauguma turi išmaniuosius

        • kernel_panikuoja parašė:

          As nematau, kuo tai keicia esme. Tai neirodo, kad „paprastu“ parduotuviu pasiskirstymas pagal CPU vokietijoje butu kitoks. Amazon pardavimu situacija siaip labai panasi. Parduotuves visada suinteresuotos parduot brangesni daikta, o turint omenyje vokietijos pragyvenimo lygi, man atrodo visiskai realu, kad lameriai daugiausiai prisiperka prebuilt desktop’u su 8400 – 8700k (ar 2600 – 2700x), nes jiems tai nera problema finansiskai. As manau, net pas mus 8400 ir 1600/2600 butu vieni populiaresniu desktop CPU.

          • IFeelYou parašė:

            Iš paskutinių surinktų 10 buildų, kuriuos rinkau tikrai ne entuziastams (kadangi entuziastai manęs neklaustų kokį build’ą rinkti) – 5 ar 6 buvo 8700/8700k. Čia Lietuvoje. Ir tikrai neverčiau pirkti būtent šio CPU, o pateikiau bent 3-4 variantus. Kiti buvo ne ką pigesni AMD.
            Tiesiog žmonės žiūri į ateitį ir perka CPU ilgesniam laikui. Nieko čia keisto. Tai esminis PC komponentas.

  3. boom parašė:

    Man tai įdomiau, ar pas mus mes kadanors pamatysim kainas panašias į mindfactory? O tai dabar skirtumai bent po 10-30 EUR, kartais ir visi 200EUR už komponentą 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.