Mobilių RTX vaizdo plokščių sparta bus nepastovi

„nVidia“ CES parodos metu atskleidė nešiojamiems kompiuteriams skirtus RTX grafikos procesorius, o dabar jau randasi pirmieji modeliai, turintys naujos kartos vaizdo plokštes. Aiškėja, kad naujų RTX vaizdo plokščių sparta galės būti labai skirtinga, nes pateikiami dažnių diapazonai yra gan dideli, o tuo pačiu dažniai yra mažesni lyginant su stalinių kompiuterių ekvivalentais.

Perkantys nešiojamą kompiuterį su RTX 2080 vaizdo plokšte galės gauti lustą, kurio bazinis dažnis bus tik 735 MHz, tai daugiau nei dvigubai mažiau nei turi staliniams kompiuteriams skirta RTX 2080. Tiesa, tai tikriausiai RTX 2080 Max-Q versija, bet toks dažnio sumažinimas yra drastiškas. Mobilios RTX 2080 Turbo dažnis galės būti 1095-1590 ribose. Koks bus galutinis dažnis priklausys nuo nešiojamo kompiuterio aušinimo pajėgumo ir nuo to, kaip bus sukonfigūruotas lustas. Visi turi suprasti, kad daugiau nei 200 W karščio išsklaidyti nešiojamame kompiuteryje yra tikrai sunku.

Tokia pati dažnių mažinimo filosofija panaudota ir su mobiliomis RTX 2070 ir RTX 2060 vaizdo plokštėmis. Gerai bent tiek, kad su RTX 2060 gauname pastovį dažnį. Tad perkantys nešiojamą kompiuterį su RTX vaizdo plokštėmis dabar kaip niekad turi būti atidus ir pirmiau pasižiūrėti keletą apžvalgų, kad galėtų įsitikinti, kokią realią spartą gali demonstruoti vaizdo plokštė.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.