Mobilių procesorių rinkoje AMD pasistūmė į priekį

Paskutiniai rinkos tyrimų bendrovės IDC pranešimai rodo, kad antrajame ketvirtyje bendri centrinių procesorių pardavimai augo apie 3,6 procentais, o rinkoje ir toliau dominuoja Intel su 80,7 procentais rinkos, o AMD turi lygiai 19 procentų.

Tiesa, verta pažymėti, kad Intel rinkos dalis krito 0,3 procento, kai AMD šią dalį pasisavino. Atrodo, kad tai yra menkas skaičius, tačiau mes jums galime priminti, kad kitas konkurentas VIA ir valdo tik 0,3% bendros mikroprocesorių rinkos.

Kalbant apie detalesnius skaičius, AMD ypač pasistūmėjo mobilių procesorių rinkoje, kur jos rinkos dalis kilo nuo 12,1% iki 13,7 procentų, tačiau kitose rinkose taip puikiai nesisekė. AMD prarado 0,7 procento stalinių kompiuterių rinkoje, o serverių net 3,3 procentus.

Tai reiškia, kad Intel dominuoja visur. Kompanija turi 72,2% rinkos stalinių kompiuterių rinkoje ir milžiniškus 93,5% serverių rinkoje. Mobilių procesorių rinkoje nors ir prarado daugiau nei vieną procentą rinkos, tačiau išlaiko milžinišką 86,3% rinką.

6 Komentarai

  1. bronius parašė:

    magny cours nepadeda amd serveriu rinkoje, kas is 12x brand., jeigu niekas neperka…. 😉

  2. nanoWorld parašė:

    Intel visada dominavo 🙂 Siaip nepaisant to, kad siuo metu AMD savotiskai kolkas yra \"technologineje CPU duobeje\", 19% (o ~28% staliniuose) rezultatas yra bene vienas is didziausiu per pastaruosius 10 metu kas manau, tikrai pagirtina.

  3. developeris parašė:

    na nzn , bent kai as rinkausi laptopa pries ~2 metus , tai nebuvo praktiskai nieko su AMD 🙂

  4. bronius parašė:

    tai ir dabar kaip pries 2m. 😉

  5. Atavar parašė:

    troskulys yra niekas, ivaizdis yra viskas.

  6. nanoWorld parašė:

    Mobilioje rinkoje AMD dar sunkiau, nei stacionarioje, nes, kaip cia pasakius, joje, ne visai nesvarbu, jei tavo TDP 1,5 karto didesnis 🙂

    Jei rimciau tariant, tai siuo metu, yra daugiau is ko rinktis nei pries 2 metus, bet zinoma, vistiek nepalyginamai maziau, nei is Intel. Realiai kas yra vertas demesio mano nuomuone siuo metu, tai AMD Nile platforma skirta netbook\’ams ir maziems notebook\’ams. Energijos sanaudos normalios, o uz Atom aiskiai spartesnis reikalas:

    http://www.3dnews.ru/news/Athlon-II-Neo-K125–netbuk-stanovitsya-bistree

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.