Google žada pristatyti savo planšetą

Kaip žinia, interneto gigantas Google jau kiek ankščiau išleido savo pirmąjį išmanųjį telefoną, kurį padėjo pagaminti gerai žinoma Taivano kompanija HTC. Pranešama, kad Google prisidės ir prie planšetų bumo su tų pačių HTC pagalba.

Teigiama, kad pirmasis Google planšetas pasirodys dar šių metų lapkritį, tačiau jame darbuosis ne Google Android 2.2, tačiau Google Chrome OS operacinė sistema. Jau pasirodė gandai, kad jį platinti už Atlanto padės Verizon, o jo kaina bus gerokai mažesnė už Apple iPad.

Pasak įvairių pranešimų, planšetas bus varomas nVidia Tegra 2 platforma ir turės 7 arba 9 colių ekraną su 1280×720 rezoliucija. Jame taip pat rasime tokius dalykus, kaip 2GB darbinę atmintį, 32GB SSD diską, WiFi, Bluetooth ir 3G ryšius bei GPS imtuvą.

7 Komentarai

  1. Pasisiauses parašė:

    Android platformoj ir taip jau rinkos fragmentacija yra labai didelė, o dabar jie leidžia produktą su visai skirtinga operacine? Visiškai neprotinga.

  2. Anonimas parašė:

    Koks tau skirtumas ka jie leidzia. Vistiek nepirksi. Dziaukis kad kuria nauja os ar kazka pans.. Nuo konkurencijos mums vartotojams yra tik geriau, nei kad butu monopolija.

  3. foozz parašė:

    o as visai ysigyciau toky jei kaina nevirshytu 300$ nes kiek bandziau Chrome Beta versiju visai maloniai nuteikiantis minimalizmas. viskas sukramtyta ir suvirskinta uz tave belieka tik klaviatura barskint 😀

  4. ironvolf parašė:

    Apple fanbojui neprotinga

  5. simple parašė:

    Kodėl neprotinga? iPhone veikia su iOS, iFail su iOS, reiškia ir konkurentai turi elgtis taip pat 🙂

  6. Storasis parašė:

    Meslas tie plansetai

  7. Pasisiauses parašė:

    Neprotinga todėl, kad fragmentacija nėra naudingas dalykas. Kuo didesnė fragmentacija, tuo develpper\’iams daugiau vargo kuriant savo programas. O tai padaro pačią platformą mažiau viliojančia.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.