MSI: AM4 X570 pagrindinės plokštės bus brangios

MSI generalinis direktorius, Charles Chiang, interviu su „Toms Hardware“ metu atskleidė labai karčią tiesą mums, kompiuterių entuziastams. Trumpai sakant, X570 pagrindinės plokštės brangs, ir net biudžetiniai modeliai bus brangūs.

Charles Chiang pirmiausia užsiminė, kad AMD dabar jau nebėra atsiliekanti kompanija ir su „Intel“ konkuruoja tiesiogiai. Todėl ir kainos artėja prie „Intel“ ir tai neturi stebinti.

Yra daug priežasčių, dėl kurių brangs X570 pagrindinės plokštės. Viena jų, X570 mikroschemų rinkinys kainuoja daugiau nei X470, be to, jis turi didesnį TDP reitingą, o tai lemia didesnes išlaidas aušinimui. Dauguma pagrindinių plokščių turės aktyvų mikroschemų rinkinio aušinimą, o tai kainuoja papildomus kaštus. X570 pagrindinės plokštės palaiko PCIe 4.0 standartą, o šiai technologijai veikti reikia papildomų jungiklių, kurie irgi kainuoja ir prideda sudėtingumo bendrame dizaine. Nereikia pamiršti, kad iki šiol matytos X570 pagrindinės plokštės turi pagerintas maitinimo grandines, o tai irgi kainuoja.

Kadangi išaugo AM4 pagrindinių plokščių gamybos kaštai, jų visų gamintojai absorbuoti negali, tad už viską, ar beveik viską, turės sumokėti pirkėjai.

3 Komentarai

  1. Laimius parašė:

    Kiek skaičiau tai Tom’s hardware kažkuo su Intel susije, net ir ape AMD procus tik užsiminė kol kiti apie tai ir tešnekėjo. Tad dar neaišku kaip čia bus. Realiai tai dabar ir taip motininių kainos nemažos, bet tikiuosi AMD nebus plešikai ir orientuosis į rinkos atgavimą. Jei ne – tada reiks tikėtis kad ARM pradės rimtai konkuruoti

    • Daimonass parašė:

      Abejoju ar ARM kada nors bus konkurencingas, ypač tokiam segmente (high end).

      • Laimius parašė:

        Tai kad jų efektyvumas didesnis, neturi tiek legacy instrukcijų. Kol kas desktopose nematom tik dėl programų suderinamumo. Bet net Apple atrodo pereis prie vien ARM, Microsoft jau turi os versiją. O kitos programos pamažu, kaip Adobe ir pan. Mažos gali būti emuliuojamos prarandant spartos. Jau dabar Qualcom 8xc veikia kaip i5 u serijos pagal sparta su daug didesniu efektyvumu, tai jiems niekas netrugdo leisti galingesnių versijų kai nevaržo TDP

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.