NAND kainos kyla, SSD reikia pirkti jau dabar

Vėl gauname pranešti nemalonias naujienas. Rinkoje stebimas NAND atminties brangimas, o tai greitu metu pradės atsispindėti SSD diskų kainose parduotuvėse. Kiek anksčiau panašios tendencijos užvaldė ir operatyviosios atminties rinką.

Kadangi SSD paklausa nuolat kyla, NAND atminties gamintojai nebespėja susitvarkyti su užsakymais, o tai lems išaugusias kainas. Antrame šių metų ketvirtyje pastebėtas net 41 % SSD pardavimų augimas, lyginant su tuo pačiu ketvirčiu prieš metus ir 9,5 % augimas lyginant su pirmu ketvirčiu. Prie šios problemos prisideda ir tai, kad kompanijos, gaminančios 3D NAND lustus, niekaip negali išspręsti visų gamybos problemų, o ši technologija turėjo atpiginti SSD.

Jau šiame paskutiniame 2016 metų ketvirtyje SSD kainos kilo beveik 10 %, o pačios NAND atminties brangimas siekė 19,6 %. Prognozuojama, kad netolimoje ateityje, per ateinančius kelis mėnesius, SSD kainos kils apie 20-25 %. Kainų mažėjimas arba stabilizavimasis prasidės 2017 metų viduryje arba gale.

Tad jei galvojote apie SSD pirkimą sau dovanų Kalėdoms, reikėtų nedelsti ir kuo greičiau jį įsigyti nelaukiant didžiųjų metų švenčių.

nand

2 Komentarai

  1. adex parašė:

    Jeigu visi prades pirkti dabar, dar labiau uzkels kaina 😀

  2. IFeelYou parašė:

    Laukiu 960 Evo kaip išganymo…

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.