Nanosys ir 3M ruošia naują spalvų atkūrimo technologiją LCD monitoriams

Įmonės "Nanosys" ir 3M vienija savo jėgas ir bando sukurti naują spalvų gamos technologiją, kuri leistų šiuolaikiniams LCD monitoriams atvaizduoti bent 50 % daugiau spalvų.

Nors per daugelį metų 3M ir kitų kompanijų įdirbis leido pagerinti LCD kokybę, vis tik šiai dienai jie sugeba atvaizduoti vos 35 % žmogaus matomų spalvų spektro. Tai reiškia, kad vartotojai savo monitoriuose mato ne tokias arba visai nemato tų spalvų, kurias turėtų matyti.

Taigi, "Nanosys" ir 3M planuose kvantinė filmo taškų išplėtimo technologija (QDEF), kuri turėtų būti lengvai integruojama į dabartinių LCD gamybos procesą. QDEF apima kvantinių fosforo taškelių šviesos spinduliavimo savybes, norint sukurti idealų LCD apšvietimą. Būtent pastarasis ir yra vienas iš kertinių aspektų, siekiant atvaizduoti teisingas spalvas. Maža to, QDEF naudoja mažiau energijos ir yra kur kas pigesnė technologja, pvz. nei OLED. Kvantiniai taškeliai yra 10 000 kartų mažesni už žmogaus plauko storį ir geba suformuoti šviesą pačiu tiksliausiu bangos ilgiu. Trilijonai šių taškelių sudedami į ploną filmą, kuris integruojamas į LCD monitoriaus apšvietimo įrenginį. Taip pakeičiamas ten jau esantis, prastesnės kokybės, filmas, o toks būdas užtikrina itin lengvą darbo procedūrą LCD gamintojams.

"Suporavus "Nanosys" pirmaujančią pasaulyje technologiją bei medžiagas su 3M dizainu ir tiekimu, mes vartotojams atrakinsime galingą spalvų matymo pasaulį", – kalbėjo 3M vice prezidentas Jim Bauman.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.