Naujas „nVidia“ neatskleidimo susitarimas šiurpina tech žurnalistus

„nVidia“ žurnalistams davė tik dvi dienas pasirašyti naują neatskleidimo susitarimą (NDA – Non-Disclosure Agreement). Šis dokumentas apibudina, kaip žurnalistai turi naudoti slaptą informaciją, tuo pačiu pateikia įvairias gaires kaip elgtis tam tikrose situacijose. Nauja NDA sutartis nemini tikslių produktų, tad galioja viskam, kas susiję su „nVidia“.

„Nvidia“ nori, kad žurnalistai gautą slaptą informaciją naudotų tik „nVidia“ naudai. Šiuo metu svarstoma, ar ši sutartis leidžia kokią nors kritiką „nVidia“ produktams, nes atrodo, kad ne. Pasirašius naują sutartį slaptos informacijos nebus galime skelbti net 5 metus.

Nauja neatskleidimo sutartis dar mini ir prekybą paslaptimis. Pavyzdžiui, iš kito šaltinio gautą informaciją žurnalistui ją skelbti draudžiama. Tuo pačiu negalima skelbti hipotezių (nepatvirtintų teorijų) ir daryti įvairiausių prognozių, susijusių su apibrėžtu vienetu, kuris yra kompanija „nVidia“.

14 Komentarai

  1. Daimonass parašė:

    Oi ta nVidia.. Nepavyko su brand vardais sužaisti, tai dabar neleidžia visam purvui išlįsti į spaudą.

  2. GK parašė:

    pagal gandus, tai PS5 naudos viska is AMD, tai freesync aktualus tampa ir konsoliu rinkai, tuo labiau kad ir monitoriu gerokai daugiau su freesync ir jie pigiau kainuoja.

    • svabas parašė:

      tai vat gal dėl to ir nėra rimtos konkurencijos nvidijai, nes AMD pagrindiniai inžinieriai pasinėrę į konsoles

        • ZeroFM parašė:

          Realios priežastys : prastesnis performance , didesnės temp , didesnis power draw , didesnės kainos , apgailėtinas tiekimas tiek ref o juolabiau aftermatket variantu .

          • kernel_panikuoja parašė:

            Reali priezastis yra tai, kad AMD prioritetus sudejo ant CPU, o ne GPU, nes CPU srityje ji turejo geresnius sansus. Atitinkamai Raja isejo ten, kur jam dirbti yra geresnes salygos. Tai normali praktika. Ir tai greiciausiai AMD’a isgelbejo nuo bankroto ar parsidavimo uz centus kokiems kinieciams.

            Man tai apskritai idomi visu situ jotubiniu „profu“ pozicija – tipo stipri GPU konkurencija ir 60+ % prieaugis per karta yra vos ne geimerio prigimtine teise, kazkokia savaime aiski ir butina salyga. Reiketu suvokti, kad ne viskas sitam pasaulyje sukasi vien apie geimerius, ir kad AMD nera kaltas del kazko, kas vyksta pagal elementarius ekonomikos ar fizikos desnius.

            • svabas parašė:

              aš manau nuo bankroto AMD išgelbėjo nebent kriptovaliutos burbulas ir naujos kartos konsolės o ne jų afigieni CPU . o dėl geimerių, Lisa Su gi aiškiai pasakė kad gaming išliks “top priority”.

              • kernel_panikuoja parašė:

                Kriptovaliutos ir semi-custom tik susvelnino padeti, taciau be Zen’o jie neturetu ilgalaikio konkurencingo produkto ir atitinkamai pastoviu ilgalaikiu iplauku. Be Zen’o parsidavimas kazkam butu buves tik laiko klausimas.

                Kas yra sakoma per reklaminius event’us ir kokie sprendimai daromi vardan kompanijos nebutinai sutampa 🙂

            • icebullet parašė:

              As kaip tik dziaugiuosi, kad netobuleja taip sparciai tie GPU. Aisku eye candy grafika smagu, bet geriausi zaidimai yra geriausi ne del grafikos. Vis dar is bedos eina issiversti su pries 5 metus pirkta R290, anksciau nusipirkus aukstesnio lygio GPU po triju metu jau budavo ne kazka su naujais zaidimais.

  3. mafo parašė:

    Man tik kyla klausimas kas yra taikinys šios sutarties. Blogeriai tarkim ar tiesiog spaudos atstovai rašantys naujienas. Klausimas ką reiškia slaptos informacijos viešinimas – jei ji slapta tai nvidia neturėtų jos nutekinti, jei nutekėjo reikia savame darže dairytis. Juk neįbruksi visiems iš eilės blogeriams ar tai žurnalistams šitos sutarties, tai tiesiog neįmanoma. Vis tiek informacija skraidys internete. Nvidia pristatymuose kiek dalyvauja žurnalistų??? 200 gal 500 vnt., kiek nete yra rašančių paskalas piliečių? manau „n“ pakelta n-tuoju laipsniu. Šitą popierių pasirašinės tik tie kas gauna iš N-Vidia saldainių t.y. nemokamų vaizdo plokščių benčmarkams daryti visi kiti toliau trolins 🙂 Klausimas Technews: „ar jau pasirašėte“? 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.