Naujos kartos „AMD Kaveri“ APU iš kur kas arčiau

Kitą savaitę rengiamoje APU13 konferencijoje AMD žada pakalbėti apie tolimesnius savo planus APU/CPU rinkose, tačiau kompanija jau šiandien neištvėrė ir paskelbė, kad naujos kartos „Kaveri“ APU debiutuos sausio 14 dieną kaip staliniams PC skirtas flagmanas A10-7850K. Kartu su keletu pristatomųjų skaidrių AMD atskleidžia ir technines hibridinio procesoriaus specifikacijas, kurios stipriai išaugusios lyginant su praėjusios kartos įrenginiais.

Trečios kartos AMD APU bus pirmasis kompanijos produktas, palaikantis heterogeninės architektūros sistemoms (HSA) būdingas savybes. Maža to, integruotas grafinis posistemis palaikys „AMD TrueAudio“ technologiją ir „AMD Mantle“ API. 3,7 GHz dažniu veiksiantys „Steamroller“ architektūros branduoliai gretimai turės GCN architektūros grafinį lustą su 512 stream procesorių. Jiems suteiktas 720 MHz taktinis dažnis.Pasak AMD, HSA savybės leidžia iš CPU+GPU išpešti 856 GFlops galios. GPU daliai skirtas didesnis apkrovimo srautas, mat grafinis posistemis užima beveik pusę viso kristalo.„Kaveri“ APU taip pat pasižymi ir hUMA technologija, leidžiančia itin greitai ir efktyviai pasiekti operatyviąją atmintį.

Norėdama parodyti savo išankstinį dominavimą AMD pademonstravo „Kaveri galią „Battlefield 4“ žaidime, naudojant 1920 x 1080 taškų rezoliuciją.„Intel Core i7-4770“ ir „GeForce GT630“ neturėjo jokių šansų – „Kaveri“ fiksavo dvigubai didesnę spartą.

2 Komentarai

  1. Jordan parašė:

    Bus gtajint imanoma 🙂

  2. Katonas parašė:

    Akis užkliuvo už daug mažesnio dažnio lyginant su 6800k, tikėkimės pagaliau normaliai išaugs sparta ką procesorius padaro per vieną taktą.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.