Naujos USB 3.0 revizijos pralaidumas bus kilsteltas iki 10 Gb/s

"USB Promoter Group" – konglomeratas atsakingas už rinkos įtikinimą naudoti USB (Universial Serial Bus) vietoje Firewire ar Thunderbolt sąsajų ketina iš rankovės ištraukti naują ginklą – patobulintą USB 3.0 standartą.

Pasak "USB Promoter Group", atnaujinta USB 3.0 SuperSpeed sąsaja pasižymės padvigubinta pralaida, kuri sieks nebe 5 Gb/s, o 10 Gb/s. Nors naujajam standartui bus reikalingi nauji valdikliai, ši USB versija išliks pilnai suderinama su esamais kabeliais ir lizdais: tie, kurie vis dar tebesinaudoja USB 2.0 bus laimingi galėdami prijungti atnaujintą USB 3.0 SS sąsają turintį įrenginį. Naujoji USB 3.0 revizija turėtų atnešti ne tik didesnę spartą, bet ir išaugusį energijos taupimą.

Toks "USB Promoter Group" žingsnis yra aiškus atkirtis į lėtai populiarėjančią, bet visgi populiarėjančią, Thunderbolt sąsają, kurios tobulinimu užsiima "Intel" ir "Apple". Panašu, kad rinkoje turėsime net dvi sąsajas, pasižyminčias 10 Gb/s pralaidumu. Atnaujinta USB 3.0 rinkos testavimui bus pristatyta šiame metų ketvirtyje. Tikėtina, kad dar iki šių metų galo sulauksime primųjų USB 3.0 10 Gb/s pralaidą siūlančių valdiklių bei juos naudojančių įrenginių.

2 Komentarai

  1. proekspertas parašė:

    Galim paklausti,o kas čia per energijos taupymai ant USB fleškiu? 😀

  2. ManC parašė:

    USB naudojama ne tik flash atmintinese, bet ir kituose irenginiiuose: isoriniuose HDD , interneto kamerose ir t.t.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.