„Nokia“: Mes bet kada galime pasukti į „Google Android“ pusę

Suomių vardas „Nokia“ telefonų pasaulyje yra ypač garsus ir nors kompanijai nesiseka išmaniųjų telefonų rinkoje, daugelis tai sieja su jau mirštančia „Symbian“ bei kol kas mažai rinkos turinčia „Windows Phone“ operacinėmis sistemomis. Tad tikimasi „Nokia“ matyti „Android“ pusėje.


Gandai apie tai, jog „Nokia“ gali pradėti gaminti „Android“ išmaniuosius telefonus sklando gana ilgai, tačiau leidinys „El Pais“ savo interviu su suomių telefonų gamintojo vadovu stengėsi būti tiesmukas. Buvo paklausta, ar yra bent kokia galimybė, jog „Nokia“ pereis į „Android“? Tai domina kiekvieną.

Stephenas Elopas daug nežodžiavo ir teigė, jog apie ateitį kalbėti anksti, bet pabrėžė, kad dabartinis „Nokia“ ginklas išmaniųjų telefonų rinkoje – „Windows Phone“. Visgi jo kompanija mano, kad ateityje viskas įmanoma, tad „Android“ variantas tikrai nėra visiškai atmestas.

Kalbant kitaip, „Nokia“ ir toliau palaikys labai artimus ryšius su „Microsoft“ bei jų plėtojama „Windows Phone“, bet 2013 metai veikiausiai bus sprendžiamieji. Tai reiškia, jog jei „Nokia“ lydės bent kokia sėkmė, viskas liks kaip buvę, bet jei ne – „Android“ variantas bus svarstomas.

Parengta pagal:

BGR

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.